3 günlük yağan yağıştan sonra Çorlu’nun belli noktalarında çöküntüler meydana geldi, Kazımiye Mahallesi’nde yol çökerken, Reşadiye Mahallesi’nde kaldırım çöktü.

Çorlu'da 3 gündür etkili olan sağanak yağmur sonucunda Kazımiye Mahallesi Aşık Veysel Sokak üzerinde çöken yolda araçlar çukura saplanırken Reşadiye Mahallesi Şehit Teğmen Yavuzer Caddesi üzerindeki kaldırımda yağıştan dolayı çöküntü meydana geldi. Vatandaşların tepki gösterdiği çukur TESKİ görevlilerince kısa sürede onarılarak yol ulaşıma açıldı, Şehit Yavuzer Caddesi’ndeki kaldırımda ise Çorlu Belediyesi çalışma başlatacağı bildirildi.
ARAÇLAR ÇUKURA SAPLANDI
Çorlu’da Kazımiye Mahallesi Aşık Veysel Sokak üzerinde kısa süre önce TESKİ ekipleri kanalizasyon ve içme suyu hattı çalışması nedeniyle kazdıkları ve daha sonra üzerini hafif bir dolgu malzemesi ile kapattıkları alan son 3 gündür aralıksız yağan yağış nedeniyle çökerek sıkıntıya neden oldu. Bu çöken alanı göremeyen bazı sürücülerde çukura girerek araçlarında maddi hasarlar meydana geldi. Çorlu Belediyesinden alınan bilgilere göre; “Kazımiye Mahallesi Aşık Veysel Sokak üzerinde çöken bölgede TESKİ daha önce kanalizasyon ve içme suyu hattı çalışması yapmıştır. Daha sonra kazılan alanın üzerine daha ince bir malzeme serilmesinden dolayı yağmur ile birlikte çökmeler meydana geldi. TESKİ’nin bölgede ki çalışmalarından sonra Çorlu Belediyesi yolu tam anlamıyla yapacaktır. Ayrıca TESKİ’nin bölgede 1 haftalık daha çalışması olduğunu” belirttiler. Ayrıca çöken alan TEKSİ ekipleri tarafından kısa sürede onarılarak yol araç trafiğine açıldı.
TESKİ YOLDAKİ ÇÖKMEYLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI
TESKİ yaptığı açıklamada: “Kazımiye Mahallesi Aşık Veysel Caddesinde Çorlu Belediyesi tarafından yapılacak üst yapı çalışmaları öncesinde bölgede bulunan kanalizasyon sistemini yenilemek için 15.04.2020 tarihinde faaliyetlerimiz başlamış olup 25.04.2020 tarihi itibariyle kanalizasyon çalışmalarımız tamamlanmış ve bölgedeki 150’lik ACB içme suyu hattımızın değişimi için çalışmalarımız başlamıştır. 02.05.2020 tarihi itibariyle Çorlu ilçemizde yaklaşık 100 kg yağış yağmış olup şube müdürlüğümüz ekiplerince çalışma yaptığımız Reşadiye, Cemaliye ve Kazımiye mahallelerinde kontrol edilip gerekli malzeme takviyeleri yapılmaktadır. Ayrıca yağan yağışla ilgili olarak 3 gündü yüzün üzerinde kuka ve vidanjör talebi gelmiş olup 7 gün 24 saat çalışan ekiplerimizce gelen talepler karşılanmaktadır” dedi.
ŞEHİT YAVUZER CADDESİ’NDEKİ KALDIRIM ÇÖKTÜ
3 gündür devam eden sağanak yağmur nedeniyle Reşadiye Mahallesi Şehit Yavuzer Caddesi’ndeki kaldırımda da çökmeler meydana geldi. Bölgede faaliyet yürüten esnaflar yaptığı açıklamada: “Pazar günü şiddetli yağan yağmurdan sonra kaldırımda çöküntü meydana geldi, Çorlu Belediyesi’ni konuyla ilgili bilgilendirdik” dedi.
NEDEN ÇÖKÜNTÜLER MEYDANA GELİYOR
Çorlu’da sağanak yağıştan sonra meydana gelen çöküntülerle ilgili vatandaşlar gazetemize konuştu: “Çorlu’ya biraz şiddetli yağış yağdığı zaman yollar çöküyor kaldırımlar çöküyor. Belediyeler neden düzgün iş yapmıyor. Dünyanın her yerinde kaldırım yol yapılıyor bizdeki kadar çöküntünün olabileceği ülke olduğunu tahmin etmiyoruz. Düzgün malzeme ve işçilik yapılsa yollar ve kaldırımlar bu şekilde çökmez” dedi.
İMDAT ŞAHİN