Sosyal Mesafe Dikkate Alınmıyor
Çorlu Güncel

Sosyal Mesafe Dikkate Alınmıyor

  • 23 Mart 2020

Çorlu’da banka ve PTT önlerinde kuyrukta bekleyen vatandaşlar sosyal mesafeye dikkat etmiyor.


Uzmanlar korona virüs nedeniyle 1 metreden fazla yaklaşmayın uyarıları yaparken vatandaşlar kuyrukta sosyal mesafeyi hiçe sayıyor. Yetkililer ve uzmanlar, tedbirleri sürekli hatırlatırken vatandaşlar tedbirler konusunda yeteri kadar duyarlı değiller.

Çorlu’da 65 yaş üste vatandaşlar Pazartesi günü (dün) çok fazla evden çıkmazken, bankalarda, PTT’de işi olan vatandaşlar kuyruk beklerken sosyal mesafeyi hiçe sayarak birbirlerine yakın mesafede kuyrukta bekledikleri dikkat çekti. En az aralarında 1 metre olması gerekirken vatandaşların aralarındaki mesafe 20 santimetreden daha az olduğu gözlendi.

UYARILAR NEDEN DİKKATE ALINMIYOR

Çorlu’da bankalarda ve PTT’de işi olan vatandaşların sosyal mesafeye ve tedbirlere uyması gerektiğini söyleyen yetkililer vatandaşları bir kez daha uyardı. Yetkililer, “Korona virüs gün geçtikçe can almaya devam ediyor. Durum böyle olmuşken dünya kırmızı alarma geçmişken vatandaşlarda üzerlerine düşen görevleri yerine getirmeleri gerekiyor. Aksi taktirde virüsün yayılmasının önüne geçemeyiz ve içinden çıkılmaz bir duruma gireriz” dedi.

İMDAT ŞAHİN