Çorlu’da Eğitim Öğretim veren okullar arasında olan Şahinler Ortaokulu, gerçekleştirdiği etkinlikler ile yine adından söz ettirmeye devam ediyor.
Çorlu’da Eğitim Öğretim veren okullar arasında olan Şahinler Ortaokulu, gerçekleştirdiği etkinlikler ile yine adından söz ettirmeye devam ediyor.


Cadde üzerinde farklı noktalarda kazılan alanların yeterince düzeltilmemesi, sürücüler ve yayalar açısından hem konforu hem de güvenliği olumsuz etkiliyor. Aydınlatma direklerinin yerleştirilmesi amacıyla gerçekleştirilen çalışmalar sırasında yolun çeşitli noktalarında asfaltın kesilmesiyle birlikte yüzeyde bozulmalar oluştu. Çalışmaların ardından kazılan alanların geçici olarak kapatıldığı ancak asfaltın eski haline getirilmediği görülüyor. Zamanla araç trafiğinin de etkisiyle bu bölgelerde asfaltın aşındığı ve küçük çukurların oluştuğu dikkat çekiyor.
KALDIRIM İLE YOL ARASINDAKİ BOZULAN NOKTALARIN TEKRAR YAPILMASI İSTENİYOR
Özellikle yoğun araç trafiğinin bulunduğu Omurtak Caddesi’nde oluşan bu bozulmalar sürücüler için sorun yaratırken, vatandaşlar yolun tamamen asfaltlanarak kalıcı şekilde düzeltilmesini istiyor. Sürücüler, cadde üzerindeki düzensiz zemin nedeniyle araçların zarar görebileceğini belirtiyor. Bölge esnafı ve vatandaşlar ise çalışmaların ardından asfaltın hızlı bir şekilde yenilenmesi gerektiğini ifade ediyor. Yol yüzeyindeki bozulmaların ilerleyen günlerde daha da büyüyebileceğini dile getiren vatandaşlar, ilgili kurumların caddeyi yeniden asfaltlayarak sorunu kalıcı olarak çözmesini beklediklerini söyledi. Omurtak Caddesi’nden geçen sürücüler ve yayalar, hem ulaşım konforunun artırılması hem de olası kazaların önüne geçilmesi için cadde üzerindeki kazı yapılan noktaların bir an önce asfaltlanmasını talep ediyor. Belediyenin bölgede kapsamlı bir asfalt çalışması yapması bekleniyor.
İMDAT ŞAHİN
2020 yılında Suriye’nin İdlip şehrinde düzenlenen saldırı sonucu şehit olan Çorlulu Piyade Uzman Onbaşı Birhan Er'in ailesine iftar programında misafir olan Kaymakam Erten ve Kolordu Komutanı Aksoytürk aileyle birlikte oruçlarını açtı. Çorlu Kaymakamlığından yapılan açıklamada: “Kaymakamımız Niyazi Erten ve eşi, şehidimiz Birhan Er’in ailesine iftar programında misafir oldu. Programa; Kolordu Komutanı Tümgeneral Mehmet Cafer Aksoytürk ve eşi, şehit ailesi Burcu ZENGİN ve eşi ile gazi ailesi Hakkı Akboğa ve eşi de katıldı” ifadelerine yer verildi.
İMDAT ŞAHİN
Çorlu Belediyesi tarafından Dobriç şehrinde düzenlenen ilk iftar programı, geniş bir katılımla gerçekleşti. Soydaşlarımızın yoğun ilgi gösterdiği sofrada; Dobriç Belediye Başkanı Yordan Yordanov ve Dobriç Bölge Müftüsü Akif Akifov da yer aldı. Başkan Sarıkurt, programda yaptığı konuşmada, “Aynı sofrada buluşmanın, ekmeğimizi ve duamızı paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kurduğumuz bu kardeşlik sofrasının dostluk bağlarımızı daha da pekiştirmesini diliyorum.” dedi.
Çorlu’nun kardeş şehri olan Dulovo (Akkadınlar) şehrindeki ikinci iftar programı da yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Belediye başkan yardımcıları ve meclis üyelerinin de hazır bulunduğu programda, Türkiye ve Bulgaristan arasındaki sarsılmaz bağlar bir kez daha vurgulandı. Bu anlamlı buluşmaya; T.C. Burgaz Başkonsolosu Tolga Orkun, Silistre Milletvekili Levent Memiş, Dulovo Belediye Başkanı Nevhis Mustafa, Silistre Müftüsü Müddesir Mehmed ve Alevi Bektaşi Bölge Önderi Halilibry Kos da katıldı. İftar programlarının ardından bir değerlendirmede bulunan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, sınırların ötesinde yaşayan soydaşlarla bir araya gelmenin önemine değindi. Sarıkurt, “Kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi bu sofralarda güçlendiriyoruz. Misafirperverlikleri için tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.