Edirne'nin Keşan ilçesinde, Mevlana'nın 746. Vuslat Yıl Dönümü dolayısıyla anma töreni düzenlendi.

Edirne'nin Keşan ilçesinde, Mevlana'nın 746. Vuslat Yıl Dönümü dolayısıyla anma töreni düzenlendi.
Başkan Sarıkurt ve beraberindeki heyet, ilk olarak Önerler Mahallesi'ndeki Timur Caddesi ve Süleyman Çelebi Caddesi'nde süren yol çalışmalarını denetledi. Ardından Zafer Mahallesi'ne geçen ekip, Bağımsızlık Sokak ve Yakamoz Caddesi'ndeki Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin çalışmalarını yakından inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.
Başkan Sarıkurt daha sonra Havuzlar Mahallesi'ndeki Orhan Kemal 7, 8, 11, 12 ve 17. Sokak'ta devam eden yol çalışmalarının yanı sıra, bölge sakinlerinin taleplerini de yerinde değerlendirdi. Son olarak Şeyhsinan Mahallesi'ne giden heyet, Özgürler Caddesi ve Kıvançevler Caddesi'ndeki yol ve altyapı çalışmalarını inceledi.
Ziyaretler sırasında Başkan Sarıkurt, karşılaştığı vatandaşlarla sohbet ederek onların hâl ve hatırlarını sordu, notlarını aldı.
Çalışmaların amacının vatandaşların yaşam konforunu artırmak olduğunu belirten Başkan Sarıkurt, “Şehrimizin ulaşım ağlarını geliştirmek ve iyileştirmek için çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Bu süreçte hemşehrilerimizin gösterdiği anlayış için teşekkür ediyor, verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür diliyoruz.” dedi.
Korgeneral Muammer Alper’in İzmir’e atanmasıyla birlikte emekliye ayrılan 66. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Şefik Atak’ta yemeğe katıldı. Veda yemeğine Çorlu Kaymakamı Niyazi Erten başta olmak üzere Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, STK temsilcileri, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve kurum amirleri katıldı. Veda Yemeğiyle ilgili Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt yaptığı açıklamada: “Çorlu Kaymakamlığımızın NATO Kara Komutanlığı Kurmay Başkanlığı görevine atanan 5.Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Muammer Alper ile emekliye ayrılan 66. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Şefik Atak onurlarına düzenlediği veda yemeğine katıldım. Bu vesile ile kıymetli komutanlarımıza şehrimize verdiği katkılardan ötürü bir kez daha teşekkür ediyor, Korgeneral Muammer Alper komutanımızın yeni görevinde başarılarının devamını diliyorum. Şefik Atak komutanımıza da yeni hayatında her şeyin gönlünce olmasını temenni ediyorum” dedi.
İMDAT ŞAHİN
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin imzasıyla yayımlanan ve tüm illere gönderilen "2025-2026 eğitim ve öğretim yılına ilişkin iş ve işlemler" konulu genelgeye göre, yeni eğitim öğretim yılı 8 Eylül'de başlayacak. Milli Eğitim Bakanlığının genelgesi tüm il ve ilçelere gönderildi. Gönderilen genelgede, “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında öğrencilerde sorumluluk bilincini artırmak amacıyla uygun olan okullarda zilsiz okul uygulaması hayata geçirilecek. Zil kullanımının zaruri olduğu hâllerde çevreyi rahatsız etmeyecek şekilde zil sesi seviyesinin makul düzeye indirilmesi, okul zillerinin Bakanlıkça belirlenen zil seslerinden seçilmesi uygulamasına geçilecek” denildi.
KAYIT PARASI ŞİKÂYETLERİ VALİLİKLERCE DEĞERLENDİRİLECEK
Genelgenin devamında kayıt paralarıyla ilgili de ifadeler yer aldı. Genelgenin devamında, Okulların eğitim öğretime hazır ve uygun hâle getirilmesi için il/ilçe millî eğitim müdürlüklerince mahallinde gerekli kontroller yapılacak. Hâlen devam eden bakım, onarım çalışmalarının ivedilikle tamamlanması sağlanacak. Öğrenci kayıtları esnasında kayıt parası veya başka ad altında ücret talebine ilişkin şikâyetler valiliklerce değerlendirilecek” denildi.
İLK DERSİN TEMASI “ORMAN YANGINLARINA KARŞI YEŞİL VATANI KORUMAK”
Milli Eğitim Bakanlığı genelgesinde ilk dersin konusu orman yangınlarına karşı yeşil vatanı korumak olarak belirlendi. Genelgenin devamında; “Okullarda Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli "erdem-değer-eylem" çerçevesinin "duyarlılık" değeri kapsamında, doğa sevgisinin oluşması, "yeşil vatan"ın korunması, orman yangınlarına karşı farkındalık oluşturulması, fidan dikilmesi ve orman temizliği gibi çalışmaların eğitim öğretim yılı boyunca yürütülmesine önem verilecek. Eğitim öğretim yılının ilk haftasında farkındalık eğitimi ve etkinlikler planlanarak ilk ders "Orman Yangınlarına Karşı Yeşil Vatanı Korumak" temasıyla yapılacak. EBA, HEMBA ve Velivizyon platformlarında, veli olmanın ve aile ortamlarının önemine vurgu yapan video ve dijital içeriklerden yararlanılacak. Bakanlıkça başlatılan Ailemle Eğitim Yolculuğum, Maarif Modeli Ebeveyn Okulu ve Aile Okulu Kurs Programlarının yaygınlaştırılması amacıyla okul ile halk eğitimi merkezi müdürlükleri arasında işbirlikleri geliştirilecek ve velilerin eğitim öğretim süreçlerine aktif katılımları sağlanacak” denildi.
İMDAT ŞAHİN