Çorlu Belediyesi’nin Aralık Ayı Meclis Toplantısı’nda CHP’li meclis üyelerinin oylarıyla kabul edilen yol harcamalarına katılım payı ile ilgili MHP Meclis Üyesi Cüneyt Ergün gazetemize açıklamalarda bulundu.

Çorlu Belediyesi’nin Aralık Ayı Meclis Toplantısı’nda CHP’li meclis üyelerinin oylarıyla kabul edilen yol harcamalarına katılım payı ile ilgili MHP Meclis Üyesi Cüneyt Ergün gazetemize açıklamalarda bulundu.
Cumhuriyet Halk Partisi’nde başlayan kurultay süreci kapsamında 15 Ağustos Cuma Günü mahallelerde delege seçimleri başlıyor. Delege seçimleri öncesi basın mensuplarıyla bir araya gelen Mert Yılmaz, Çorlu’da toplam 8 bin 545 üyenin oy kullanacağını belirtti. Adaylık süreciyle ilgili de konuşan Mert Yılmaz, Çorlu’nun tek bir adayda birleşmesinin çok önemli olduğunun altını çizdi. Önümüzdeki süreçte Çorlu’nun daha da güçlü olacağını belirten Yılmaz diğer il ve ilçelere örnek teşkil edebileceğini de belirtti.
BASIN MENSUPLARIMIZIN FİKİRLERİNİ ÖNEMSİYORUZ
Basın mensuplarının fikirlerini önemsediklerini belirten CHP Çorlu İlçe Başkan Adayı Mert Yılmaz onun için sık sık bir araya gelmek istediklerini ifade etti. Ortak aday konusuna da değinen Yılmaz yaptığı konuşmada: “Sizlerle belli aralıklarla bir araya gelerek sizler de yerel basınımız olarak bizlerin en büyük destekçileri olmanızı rica edeceğim. Sizlerin fikirleri son derece kıymetli. Çorlu’da ilk defa bir oluşum gerçekleşti. Ortak fikir ortak akıl ile çatı bir aday oluşturuldu. Önceki dönem ilçe başkanlarımızla fikir birliğine vararak bu süreci yönettik. Çorlu’nun bütün dinamikleri ile birlikte süreçte tek bir aday çıktı. Ben de bu göreve talip olmuştum. Onlara da teşekkür ediyorum. Beni bu göreve layık gördükleri için inandıkları için” ifadelerine yer verdi.
SEÇİMLER 15 AĞUSTOS CUMA GÜNÜ BAŞLIYOR
Seçim süreciyle ilgili de konuşan Mert Yılmaz 15 Ağustos Cuma Günü delege seçimlerinin başlayacağını ifade etti. “Delege seçimleri başlayacak, 400 delege belirlenecek ve ilçe başkanlığında bu delegeler oy kullanacak. Toplam 9 bin üyenin 8 bin 545 üye oy kullanabilecek. Toplam 9 bin civarı üyemiz var ama bazıları sonradan üye olduğu için onlar oy kullanamayacak” dedi.
ÇORLU ÖRNEK BİR DAVRANIŞ ORTAYA KOYDU
Cumhuriyet Halk Partisi önceki dönem ilçe başkanlarının parti büyüklerinin tek adayda birleşmesini değerlendiren Mert Yılmaz, “Son derece önemli bir adım örnek bir davranış. Ben de bu süreçte aday olmayı tercih ettim. Örnek bir davranış gösterildiğini düşünüyorum. Çorlu’nun neden bir milletvekili olmasın, neden başka çalışmalarda ön planda olmasın. Bunları hep birlikte yapacağız” dedi.
İMDAT ŞAHİN
Protokol, Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, Vali Yardımcısı ve YİKOB Başkanı Kaan Peker, Ergene Kaymakamı Kadir Duman, Çerkezköy Özel Endüstri Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Reha Yeltekin ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Sezgin tarafından imzalandı.
İmza töreninde konuşan Vali Soytürk, “Çocuklarımızın daha iyi şartlarda, daha nitelikli bir eğitim görmesi için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Devletimizin imkânları ve hayırseverlerimizin desteği ile ilimize yeni eğitim yatırımları kazandırıyoruz. Ergene’ye yapılacak Anadolu Lisemizin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
Yeni Anadolu Lisesi’nin, Ergene’de eğitime önemli katkılar sunması ve öğrencilerin modern eğitim imkânlarına kavuşması bekleniyor.
GÖKHAN DUMAN
Proje çerçevesinde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk Spor Lisesi'nin sınıfları, Ersan Boya tarafından hibe edilen boyalarla, denetimli serbestlik hükümlüleri tarafından boyanıp ve temizleniyor. Aynı zamanda Çorlu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün biçtiği otların ardından, okul çevresinde detaylı mıntıka temizliği yine denetimli serbestlik ekiplerince gerçekleştiriliyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Hüseyin Erdoğan ile Çorlu Denetimli Serbestlik Müdür Yardımcısı Önder Yılmaz projeye dair memnuniyetlerini dile getirdi. Erdoğan, "Bu proje sadece okul ortamlarını güzelleştirmekle kalmıyor, aynı zamanda topluma kazandırma sürecine de büyük katkı sağlıyor" dedi.
DENETİMLİ SERBESTLİK HÜKÜMLÜLERİ OKULLARIN FİZİKİ ŞARTLARINI İYİLEŞTİRİYOR
Denetimli Serbestlik Hükümlüleri okullara giderek okulların boya temizlik gibi fiziki şartları için çalışma yapıyor. Gazetemizin edindiği bilgilere göre denetimli Serbestlik Hükümlüleri sadece spor lisesinde değil birçok okulda fizik şartları düzenlemek için çalışma yaptı. Yaz dönemi boyunca öğrencilerin okulda olmadığı zamanlarda denetimli serbestlik hükümlüleri hem boya yapıyor, hem de okulların bazı eksikliklerini tamamlıyor.
İMDAT ŞAHİN