Tekirdağ'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümü, törenle kutlandı.
Tekirdağ'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümü, törenle kutlandı.




Çorlu Belediye Binası önünde bulunan Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında, yılbaşı temalı dev süslemeler tek tek monte edildi. Meydanın simgelerinden biri haline gelen alan, özellikle akşam saatlerinde ışıklandırmalarla birlikte bambaşka bir atmosfere bürünüyor. Meydana yerleştirilen dev kardan adam figürü ve “2026” yazısı, vatandaşların yoğun ilgisini çekti. Beyaz ışıklarla kaplanan figürler, hem çocukların hem de fotoğraf çektirmek isteyen vatandaşların uğrak noktası olacak. Geçtiğimiz akşam belediye ekipleri vinç ve kamyonlarla süslemeleri yerleştirdiği görüldü. Aydınlatmaların yakılmasıyla birlikte meydan adeta ışıl ışıl oldu.
Meydanda yapılan düzenlemelerin yeni yıl boyunca kalacağı öğrenilirken, çevredeki esnaf da hareketlilikten memnun olduklarını dile getirdi. Esnaflar, süslemelerin hem görsel açıdan kente renk kattığını hem de vatandaşları şehir merkezine çektiğini belirtti. Vatandaşlar ise yapılan çalışmaların her yapıldığını ve güzel sonuçlar alındığını belirtti. Aileleriyle birlikte meydana gelen birçok kişi, çocukların süslemelerle mutlu olduğunu ifade ederken, “Yeni yıl öncesi moral oluyor. Çorlu’ya yakışan görüntüler” şeklinde görüş bildirdi.
CANSEL SÖZER
Ergene Belediye bünyesinde faaliyet gösteren Sağlık ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde yürüttükleri çalışmalarla vatandaşların her anında yanında olmaya devam ediyor. Ergene Belediye Başkanı Müge Yıldız Topak, yapılan çalışmalar hakkında bilgiler vererek, “Ekiplerimiz, belirlenen program dahilinde vatandaşlarımızın evlerine ziyaretler gerçekleştirerek sağlık kontrollerini yapıyor. Bu kapsamda tansiyon ve şeker ölçümleri düzenli olarak takip edilerek vatandaşlarımızın sağlık durumları kayıt altına alınıyor. Gerekli görülen durumlarda ilgili sağlık kuruluşlarına yönlendirmeler sağlanıyor. Ruh sağlığının da en az fiziksel sağlık kadar önemli olduğu bilinciyle ihtiyaç duyan vatandaşlarımıza psikolojik destek hizmeti sunuyoruz. Belediyemiz bünyesinde görev yapan psikolog eşliğinde gerçekleştirilen bire bir görüşmelerle, özellikle yaşlı ve yalnız yaşayan vatandaşlarımıza moral ve destek sağlanıyor. Medikal malzeme ihtiyacı bulunan vatandaşlarımız için hasta yatağı, manuel ve akülü tekerlekli sandalye, yürüteç ve koltuk değneği gibi ekipmanlar ekiplerimiz tarafından temin edilerek evlere teslim ediliyor. Kurulumları yapılan bu malzemeler sayesinde vatandaşlarımızın günlük yaşamlarını daha rahat ve güvenli şekilde sürdürmeleri sağlanıyor. Sağlık ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde görev yapan fizyoterapist ve diyetisyenler tarafından da vatandaşlarımıza destek veriliyor. Fizyoterapi hizmetleri ile hareket kabiliyeti kısıtlı bireylerin yaşam kalitesi artırılırken, diyetisyen desteğiyle sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda rehberlik sağlanıyor.” dedi.
HALKIMIZIN HAYATINA DOKUNAN HİZMETLERİ ÇOK ÖNEMSİYORUZ!
Çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirten Başkan Müge Yıldız Topak, “Ekiplerimiz tarafından sunulan kişisel bakım hizmetleriyle, kendi bakımını yapmakta zorlanan vatandaşlarımızın ihtiyaçları karşılanıyor. Bunun yanı sıra ev temizliği hizmetleriyle vatandaşlarımızın günlük yaşamlarını daha konforlu, daha düzenli, hijyenik hale getiriliyor. İlçemiz genelinde sağlık hizmetlerine erişimde güçlük yaşayan vatandaşlarımız için de ücretsiz ulaşım desteği sağlıyoruz. Her gün düzenli olarak gerçekleştirilen hizmet kapsamında, vatandaşlarımız evlerinden alınarak hastanelere ve sağlık kuruluşlarına ulaştırılıyor, işlemlerinin ardından tekrar evlerine bırakılıyor. Halkımızın hayatına dokunan hizmetleri çok önemsiyoruz. Engelli, yaşlı ve hasta vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını yakından takip ederek hızlı çözümler üretiyoruz. Kimseyi yalnız bırakmadan, sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışmalarımıza devam edeceğiz!” diye konuştu.
HABER MERKEZİ
2025 yılı içerisinde yaklaşık 29 bin ton asfalt serildiğini 75 bin metrekare kilit taşı döşendiğini belirten Adnan Kum 2025 yılı hedeflerine hemen hemen ulaştıklarını belirtti. 21 mahallede asfalt serimi, yama çalışması yapıldığına dikkat çeken başkan yardımcısı Adnan Kum, 11 mahallede de kilit taşı döşendiğini ifade etti. Yine yol çalışmalarıyla ilgili bilgiler veren Adnan Kum yıl içerisinde 165 bin ton dolgu malzemesi kullanıldığını ifade etti.
2025 YILINDA 29 BİN TON ASFALT SERİLDİ, 75 BİN METREKARE KİLİT TAŞI DÖŞENDİ
Fen İşleri Müdürlüğü tarafından hedeflere ulaştıklarını belirten Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Kum gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Kum, “2025 yılında programa aldığımız hedeflediğimiz yerlerin hemen hemen tamamladığımızı belirterek sözlerime başlamak istiyorum. Asfalt ekiplerimiz toplamda 28 bin 828 tonluk bir asfalt döküm yama ve serim işlemi gerçekleştirmiştir. Toplam 21 mahallemiz bu hizmetimizden faydalandı. Kilit taşı yapım ekibimiz de şehrimizin 57 değişik noktasında 11 mahallede ekim sonu itibariyle 75 bin metrekare kilit taşı yol çalışmasını tamamlamış bulunmaktadır” ifadelerine yer verdi.
26 MAHALLE 315 FARKLI SOKAKTA ÇALIŞMA YAPILDI
Fen İşleri Müdürlüğü çalışmalarıyla ilgili konuşmasını sürdüren Başkan Yardımcısı Adnan Kum, “Bunun dışında 9 mahallemizin 29 farklı noktasında 115 bin statik kaplama yol imalatı gerçekleştirilmiştir. Yol açma ekiplerimiz 26 mahallede 315 farklı sokakta toplam 73 bin 984 ton tüvenen 65 bin 215 ton balans 26 bin 325 ton asfalt kırpıntısıyla toplam 165 bin 526 ton dolgu malzemesi kullanılarak yol açma bakım ve asfalt öncesi ve kilit taşı öncesi hazırlık çalışması gerçekleştirmiştir” dedi.
İMDAT ŞAHİN