“Türkiye Kararını Kendisi Alır”
Çorlu Güncel

“Türkiye Kararını Kendisi Alır”

  • 09 Ekim 2019

ABD Başkanı Trump’ın açıklamalarına Saadet Partisi Çorlu İlçe Başkanı Aytuğ Aslan sert tepki gösterdi.


ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye’nin Fırat’ın doğusuna yönelik harekât planlaması üzerine Türkiye’ye yönelik ‘ekonomiyi bitiririm’ tehdidinde bulunmuştu. Konuyla alakalı, Saadet Partisi Çorlu ilçe Başkanı Aytuğ Aslan, açıklama yaparak, “Trump’ın açıklamaları Amerikan politikalarının ikiyüzlülüğünü bir kere daha ortaya koyduğunu” ifade etti.
“KENDİ İÇ KAMUOYUNU TATMİN ETMEK İÇİN BASİT TEHDİTLERE BAŞVURUYOR”
Trump’ın tehditkâr açıklamalarının iç kamuoyuna yönelik aldatıcı ifadeler olduğunun altını çizen Saadet Partisi Çorlu İlçe Başkanı Aytuğ Aslan, “Askeri politikalarda etkisi olmayan Trump, kendi iç kamuoyunu tatmin etmek için bu tür basit tehditlere başvurmaktadır. Türkiye, bu türden tehditlerle yönlendirilebilecek bir ülke değildir. Güvenliğini tehdit eden her durumda, kararlarını kendisi alabilecek yetkinliğe sahiptir” ifadelerini kullandı. 
DÜNYA KAYNIYOR 
Açıklamasını sürdüren Aytuğ Aslan , “Dünya kaynıyor, Amerika'nın başına bir adam geldi, yani kovboy. Maalesef bazıları tarif ediyor bir devlet başkanına bunu söylemek doğru değil ama Amerika'nın başına affedersiniz terbiye edilmemiş aygır gibi birisi geldiğinde sadece tekmeliyor ve yıkıyor. Şuan da başta bulunan Trump'ın da yaptığı bundan ibaret. Sadece kendi memleketinde değil, dışarıda da bu zararı görüyor" dedi. 
İMDAT ŞAHİN