Edirne Adliyesi'nin "sanat ve tarih köşesi" törenle açıldı.

Edirne Adliyesi'nin "sanat ve tarih köşesi" törenle açıldı.
Millî Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayıyla 2024/2025 eğitim öğretim yılı başında yürürlüğe girdi. Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi amacıyla 12. Kalkınma Planı, Cumhurbaşkanlığı 2024 Yılı Yıllık Programı, 2024-2026 Orta Vadeli Program ve MEB Stratejik Planı (2024-2028) doğrultusunda mesleki ve teknik eğitimde yeni bir vizyon oluşturulması için hazırlanan Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesi kapsamında, Çorlu’da Beceri Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları kapsamında eğitim verilmeye başlandı. Çorlu Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde, ortaokul 7. ve 8. sınıf öğrencilerine yönelik 18 Mart 2025 tarihinde Destekleme ve Yetiştirme Kursları Beceri Geliştirme Programı kapsamında verilmeye başlanan İş Sağlığı ve Güvenliği eğitim tamamlandı. Program, 8 saatlik açılmış olup bu programa 12 öğrenci katıldı. İş Sağlığı ve Güvenliği kursunu başarıyla tamamlayan öğrenciler devamında el sanatları teknolojisi (24 saatlik) alanında eğitimlere başladılar.
Yapılanların cezasız kalmayacağını ifade eden AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Ali İhsan Şahpaz, “Sarahçhane’de bu akşam gerçekleşen gösteri sonrası sayın Cumhurbaşkanımıza, merhum annesine ve ailesine yapılan alçakça hakaretleri lanetliyor ve kınıyorum. Bu yapılanlar milli ve manevi değerlerimizle örtüşmeyen, aşağılık bir saldırıdır. Bu tür seviyesizlikler milli ve manevi değerlerimizle bağdaşmayan eylemler olup bu yapılanlar cezasız kalmayacaktır” dedi.
İMDAT ŞAHİN
Endüstri, Makine, Biyomedikal ve Tekstil Mühendisliği bölümlerinden 15 öğrencinin katıldığı ziyarette, firmanın üretim süreçleri yerinde incelendi.
Tekstil sektörüne yönelik makine ve yardımcı ekipmanlar üreten, 20 yıllık deneyime sahip Kıray Makine, yıllardır hem yurtiçi hem de yurtdışında birçok tekstil üreticisine çözüm ortağı olarak hizmet veriyor. 2011 yılında “Teknik Otomasyon” adıyla faaliyete başlayan firma, PLC kontrollü otomasyon panoları üretimiyle sektörde önemli bir yer edinirken, Kenar Kesme Üniteleri tasarımı ve üretimiyle de dikkat çekiyor.
Fabrika gezisi öncesinde, işletme sahibi Samet Kıray tarafından öğrencilere yönelik bir sunum gerçekleştirildi. Sunumda, firmanın mekatronik alanındaki inovatif çözümleri, üretim süreçlerindeki sürekli iyileştirme anlayışı, hızlı termin süreleri ve yedek parça tedariği konuları ele alındı. Öğrenciler, teknik gezi kapsamında üretim hattını gezerek makinelerin çalışma prensipleri hakkında detaylı bilgi edinme fırsatı buldu. Ziyaret, sanayi ve üniversite iş birliğinin önemini vurgularken, öğrencilerin sektöre dair bilgi ve deneyim kazanmasına da katkı sağladı.
Çorlu Kent Konseyi Başkanı Esra Yüksel, gençlerin sanayi kuruluşlarıyla iç içe olmasının önemine değinerek, bu tür etkinliklerin devam edeceğini belirtti. Ziyareti organize eden Çorlu Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Furkan Biçer ve öğrenciler kendilerine kapılarını açan Kıray Makine yetkililerine teşekkür etti.