Kışlık Hazırlıkları Başladı
Çorlu Güncel

Kışlık Hazırlıkları Başladı

  • 15 Ağustos 2019

Kış yaklaşırken kışlıklar içinde Pazar alışverişleri yapılmaya başlandı.

Vatandaşlar evlerinde konserve, salça, kahvaltılık, turşu yapmak için hazırlık yapmaya başladı. Pazardan domates, kırmızıbiber, salata, fasulye alan vatandaşlar kışlıklarını hazırlamak için evin yolunu tutuyorlar. Onlarca kilo domates, biber, salatalık, fasulye alan vatandaşlar, evlerinde onları kış için hazırlıyor. 
Kışın pahalı olan sebzeler ucuzken alınarak saklanıyor. Bazı sebzelerde, salça ve kahvaltılık yapılmak üzere hazırlanıyor. Kazanları kaynatan vatandaşlar, domates ve biberden salça ve kahvaltılık yapıyor. Turşu bidonlarını da alan vatandaşlar salatalık ve domates turşuları hazırlıyor. Taze fasulyeyi buzdolaplarına yerleştiren vatandaşlar, kışın fasulyeleri dolaplarından çıkartıyor. 
Kışlık hazırlıkları için Perşembe Pazarı’na akın eden vatandaşlar; “Kışlık hazırlıkları için pazara geldik, domates, biber, salatalık, fasulye ve diğer sebzelerden alıyoruz, kahvaltılık, salça ve turşu hazırlıyoruz. Şu anda pazarda sebzelerin fiyatları uygun, salçalık ve kahvaltılık domatesin kilosu 1 lira 50 kuruş. Fasulye, salatalığın kilosu ise 4 lira civarında” dedi. 
İmdat Şahin