Tarihi Çukur Çeşme O Görüntüden Kurtuldu
Çorlu Güncel

Tarihi Çukur Çeşme O Görüntüden Kurtuldu

  • 03 Ağustos 2019

Kumyol Caddesi’nde bulunan tarihi Çukur Çeşme’yle ilgili gazetemizin “Tarihimize Böyle Mi Sahip Çıkacağız” haberimizden sonra tarihi çeşmede düzenleme yapıldı.

Geçtiğimiz günlerde Çorlu Belediyesi tarafından 200 yıllık tarihi Çukur Çeşme’ye plastik renkli boru çekilmişti. Tarihi dokusuna uygun olmayan ve çemenin yüzeyine monte edilen plastik boru vatandaşların tepkisini çekmişti.

Vatandaşlar bu görüntüden duyduğu rahatsızlığı gazetemize anlatmıştı. 01 Ağustos tarihinde gündeme taşıdığımız Çukur Çeşme haberimizden sonra Çorlu Belediyesi tarihi çeşmedeki plastik boruyu kaldırdı. Vatandaşlar belediyenin yapmış olduğu bu düzenlemeden memnun olduklarını ifade etti. Vatandaşlar, geçtiğimiz günlerde belediyenin tarihi çeşmede yapmış olduğu düzenleme kabul edilebilir bir şey değil. Dokusuna uygun restore edilmesi gerekiyor. Şimdi yine bu görüntüyü kaldırmışlar. Gazetenize ve belediyeye teşekkür ediyoruz” dedi.

İmdat Şahin