Çevre Laboratuvarları Derneği Çorlu'da Toplandı
Çorlu Güncel

Çevre Laboratuvarları Derneği Çorlu'da Toplandı

  • 18 Haziran 2019

Bursa, Kocaeli, Çanakkale, İstanbul, Ankara’da bulunan Çevre Laboratuvarlarının firma yetkilileri aynı zamanda Çevre Laboratuvarları Derneği (ÇEVLAB) üyeleri Çorlu’da toplandı.

Çevre Laboratuvarları Derneği üyeleri adına açıklama yapan Yeşil Beyaz Laboratuvarı Genel Müdürü Burcu Yılmaz, derneğin faaliyetlerini ve amacını anlattı. Yılmaz, diğer çevre laboratuvarlarında derneğe üye olmasını istedi. Burcu Yılmaz, “Ülkemiz sınırları içerisinde Su, Atık Su, İçme ve Kullanma Suyu analizleri, Emisyon, İmisyon ve İş Sağlığı Güvenliği Alanlarında Ölçüm ve Analiz Hizmeti (Resmi / Özel) alanlarında faaliyet gösteren Laboratuvarlar tarafından kurulmuş bir dernektir” dedi.

LABORATUVARLAR ARASI İŞ BİRLİĞİNİN GELİŞTİRİLMESİ

Açıklamasını sürdüren Burcu Yılmaz, “Çoğunlukla kamu yararına çalışmalar yapmakta olan sektörün, Kamu ile ilişkilerinin düzenlenmesinin yanında, kamu ile uyum içerisinde çalışmak, yapılacak kamusal düzenlemelerde sektörümüzün ihtiyaçlarının gözetilmesi ve sektörün gelişimi için ulusal veya uluslararası alanlarda faaliyetlerde bulunmak, bu faaliyetler içerisinde insan ve çevre sağlığının korunmasına yönelik toplumsal menfaatlerin korunmasının ön planda tutulması için taraf olmak. Kurulduğundan bugüne kadar geçen süre içerisinde; laboratuvarlar arası iş birliğinin geliştirilmesi, metot validasyonları, karşılaştırma test ve organizasyonları düzenleyerek sektörün kendi içerisinde birçok sorunun çözüme kavuşturulmasının sağlanması ulusal ve uluslararası gelişimin ve ulaşılabilirliğin kolaylaştırılması alanlarında sektöre birçok hizmetler sunmuştur” dedi.

 

“Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız 2019 Şubat ayı itibari ile hayata geçirdiği MELBES sistemi ile çevre laboratuvarlarının daha verimli çalışmasının önünü açmıştır” diyen Yeşil Beyaz Laboratuvar Genel Müdürü Burcu Yılmaz, “Uygulama sayesinde sanayicimizde çevre hassasiyetinin artması da sağlanmıştır. İklim değişikliği, çevre kirliliği gibi geleceğimizi derinden etkileyen konularda biz çevre laboratuvarların da pozitif katkısı büyüktür.Dernek olarak hedefimiz başta çevre bilincinin arttırılarak sürdürülebilir bir geleceğe katkı sağlamak ve sektörün bilinilirliğini arttırmaktır. Sektörde yaşanılan problemlerin ortak payda da buluşularak çözüme kavuşmasında rol almak, laboratuvarların teknik ve teknolojik gelişimini hızlandırmak, uluslararası ilişkiler kurarak hem kendimize hem de ülkemize fayda sağlamak görevimizdir. Bu nedenle tüm çevre laboratuvarlarının derneğimize katılmasını beklemekteyiz. Birlikte daha büyük bir güç oluşturarak gelişimimizi hızlandırmamız gerekmektedir” dedi.