Kırmızı et fiyatlarının pahalı olması nedeniyle vatandaşlar Ramazan Ayı’nda da kırmızı et alamıyor. 50 yıldır kasaplık yapan Hüseyin Çetiner, “Geçmiş yıllara göre yüzde 50 kırmızı et alımı azaldı” dedi.

Ramazan Ayı’nda iftarlarda vatandaş sofrasına et
koyamaz duruma geldi, konuyla ilgili gazetemize konuşan Kasap Hüseyin Çetiner
bunun nedeninin Trakya’da hayvancılığın bitmesi olarak ifade etti. Trakya’da
hayvancılıktan insanlar para kazanamayınca hayvancılığı bıraktığını ifade eden
Hüseyin Çetiner, “Hayvancılık olmayınca da fiyatlar maalesef bu noktada”
dedi.
ÜRETİM YAPILMASI GEREKİYOR
50 yıldır kasaplık yapan Hüseyin Çetiner
Türkiye’de üretime vurgu yaptı. Çetiner, “Özellikle son dönemlerde Trakya’da
insanlar hayvancılıktan para kazanamıyor. Para kazanamadığı içinde hayvancılığı
bırakıyor. Hayvancılık olmadığı zaman yani üretim olmadığı zaman bu fiyatlara
yansıyor. Fiyatlar pahalı olunca da vatandaşlar kırmızı et alamıyorlar. Geçmiş
yıllara göre kırmızı et alımı yüzde 50 oranında düştü. İnsanlar et yiyemiyor.
Kesinlikle üretimin devam ederek fiyatların aşağı çekilmesi gerekir.
Hayvancılıktan para kazanıldığı zaman insanlar uygun fiyatlara et alabilir”
dedi.
İmdat Şahin