Belediye Gündeme Taşıdığımız O Binayı Yıktı
Çorlu Güncel

Belediye Gündeme Taşıdığımız O Binayı Yıktı

  • 04 Mayıs 2019

Geçtiğimiz günlerde gazetemizin gündeme getirdiği Nusratiye Mahallesi’ndeki metruk binalarla ilgili Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan’dan açıklama geldi. Habere konu olan bir metruk yapıda belediye ekiplerince yıkıldı.

GÜNDEME TAŞIDIĞIMIZ METRUK BİNA BELEDİYE TARAFINDAN YIKILDI

Gazetemizin 13 Nisan 2019 tarihinde gündeme taşıdığı yanmış haldeki metruk bina belediye ekiplerince yıkıldı. Daha önce Nusratiye Mahallesi’ne giderek gündeme taşıdığımız yanmış haldeki metruk bina belediye ekiplerince kepçe yardımıyla yıkıldı. Tek katlı bina uyuşturucu kullanıcılarının meskeni haline gelince gece sokaktan geçen evli bir kadına tacizde bulunulmuş bunun üzerine madde bağımlılarına sinirlenen kadının eşi evi benzin dökerek yakmıştı. Gazetemizin gündeme taşıdığı bu metruk yapıyı belediye ekipleri yıktı.

“METRUK BİNALARIN YIKIMI SÜRECEK”

Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan, “Çorlu Belediyesi, ilçede tehlike arz eden ve görüntü kirliliği oluşturan metruk yapıların yıkımına devam ediyor” dedi. Çolpan, “Çorlu’da metruk halde bulunan ve ilçe halkının can ve mal güvenliğini tehdit eden kullanılamaz durumdaki terk edilmiş yapılar tek tek tespit edilerek yıkılıyor. Belediye olarak yıllardır başarılı bir şekilde yürüttükleri metruk binalar ile mücadele çalışmalarını gelen talepler ve yasal sorumluluklar çerçevesinde sürdürdüklerini belirtti” dedi.

"58 ADET METRUK BİNADAN 44’Ü YIKILDI"

 Zaman zaman yerel basında Çorlu’daki metruk binalar ile ilgili haberler yapıldığını belirten, son bir yıl içerisinde 58 adet metruk yapının tespit edildiğini ve bu yapılardan 44 adedinin yıkım işleminin tamamlandığını, 14 adet metruk yapının ise yıkım veya tamirat sürecinin devam ettiğini belirten Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan, “Geçtiğimiz yıllarda başlattığımız metruk yapıların yıkım çalışmasına hız kesmeden devam ediyoruz” dedi.

“METRUK YAPILAR MADDE BAĞIMLILARI TARAFINDAN MESKEN TUTULUYOR”

Oktay Çolpan, “Sahipleri tarafından terk edilmiş ya da kullanılmayan ve yıkılmaya yüz tutmuş bu yapılar, zamanla madde bağımlıları tarafından mesken tutuluyor ve bu durum çevre sakinleri ve özellikle de çocuklar ve gençler için ciddi endişeler yaratıyor. Bu endişeleri ortadan kaldırmak, mahalle halkının can ve mal güvenliğini korumak, daha yaşanılabilir bir çevre oluşturmak adına mahalle muhtarları ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ile ortaklaşa yürüttüğümüz metruk yapıların yıkımına yönelik çalışmalarımız tüm hızıyla devam edecektir. İlçemiz mücavir alan sınırları içerisinde bulunan metruk binalar konusunda zaman zaman yerel basınımızda haberler yer alıyor. Metruk binalar ile ilgili olarak belediyemiz İmar ve Şehircilik Müdürlüğü nezdinde gerekli incelemeleri yasal çerçeveler içerisinde ciddiyetle ele alıyoruz” dedi.

"ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ PAYLAŞACAĞIZ"

 Bu konuda Çorlu Kaymakamlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve muhtarlarımız ile sürekli olarak istişare halindeyiz. Vatandaşlarımızı da bu konuda daima bilgilendiriyoruz." açıklamasında bulundu. Dönem içerisinde tehlikeli yapılar ve metruk binaların yıkımı konusunda yapılan ve yapılacak çalışmalar ile ilgili olarak vatandaşların bilgilendirileceğini belirten Oktay Çolpan, hazırlanacak raporların belirli dönemlerde paylaşılacağını söyledi.

İmdat Şahin