Bu Sokakta Trafik Kuralları Yok!
Reşadiye Mahallesi Mandıracı 1. Sokak’ta yaşanan düzensiz park ve trafik ihlalleri vatandaşların tepkisine neden oluyor.
Çorlu’da Reşadiye Mahallesi Mandıracı 1. Sokak üzerinde kaldırımların araçlar tarafından işgal edilmesi yayaların geçişini zorlaştırırken, ters yönden ilerleyen araçlar da trafik güvenliği açısından risk oluşturuyor. Özellikle kaldırım üzerine bırakılan araçlar nedeniyle yayalar yürümekte güçlük çekiyor. Kaldırımların araçlar tarafından kapatılması, vatandaşları zaman zaman yolun üzerinden yürümek zorunda bırakıyor. Sokakta dikkat çeken bir diğer sorun ise araçların ters yönde seyretmesi. Trafik kurallarına aykırı şekilde ilerleyen araçlar, sokak içerisinde karşılaşan sürücüler açısından da tehlikeli anların yaşanmasına neden olabiliyor.
HEM YANLIŞ PARKLANMA HEM DE TERS YÖNE GİREN ARAÇLAR TRAFİĞİ ALTÜST EDİYOR
Mandıracı 1. Sokak’ta yaşanan kuralsızlığın her geçen gün daha fazla dikkat çektiğini belirten vatandaşlar, yetkililerden denetimlerin artırılmasını istiyor. Kaldırım işgallerinin önüne geçilmesini isteyen vatandaşlar, trafik kurallarına uymayan sürücülere yönelik gerekli işlemlerin yapılması gerektiğini ifade ediyor. Sokakta hem yayaların hem de araçların daha güvenli hareket edebilmesi için gerekli düzenlemelerin yapılmasını isteyen vatandaşlar, “Kaldırımlar yayaların, araçların değil. Ters yönden gelen araçlar da ayrıca tehlike oluşturuyor. Yetkililerin bu noktada denetim yapmasını istiyoruz” diyerek yaşanan soruna dikkat çekti.
İMDAT ŞAHİN
Mhp'den Davut Ala Paşa'ya Ziyaret
Milliyetçi Hareket Partisi Çorlu İlçe Başkanı Süleyman Danışmaz ve yönetim kurulu üyeleri, 5. Kolordu ve Garnizon Komutanı Davut Ala Paşa’yı ziyaret etti.
YAŞ kararlarında 5. Kolordu ve Garnizon Komutanı olarak atanan Tümgeneral Davut Ala’ya ziyaretler devam ediyor. MHP Çorlu İlçe Başkanı Süleyman Danışmaz ve yönetim kurulu da Ala’yı ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Ziyaretle ilgili açıklama yapan MHP Çorlu İlçe Başkanı Süleyman Danışmaz, “Yönetim Kurulu Üyelerimiz ile birlikte 5. Kolordu ve Garnizon Komutanımız Gazi Tümgeneral Sayın Davut Ala’yı makamında ziyaret ettik. Şanlı Türk Ordumuzun köklü geleneğini ve milletimizin güvenini omuzlarında taşıyan kıymetli Komutanımızla gerçekleştirdiğimiz görüşmede, vatanımızın ve milletimizin bekası üzerine anlamlı bir sohbet gerçekleştirdik. Nazik ev sahipliği ve samimi kabulleri için Sayın Komutanımıza teşekkür ediyor, görevinde üstün başarılar diliyoruz. Vatan için, millet için, daima bir ve beraber” dedi.
İMDAT ŞAHİN
Çalışmaların Bir An Önce Bitmesi Bekleniyor
Çorlu’da Kemalettin Mahallesi’nde devam eden çalışmalarının uzaması mahalle sakinlerinin tepkisini çekiyor.
Kemalettin Mahallesi Canan Sokak ve devamındaki sokaklarda sürdürülen üstyapı çalışmaları nedeniyle bazı sokaklarda ulaşım güçlükle sağlanıyor. Çalışmaların uzaması nedeniyle yolların bozuk ve kullanışsız durumda kaldığını belirten mahalle sakinleri, çalışmaların bir an önce tamamlanarak yolların yeniden düzenlenmesini istiyor. Özellikle araç sürücüleri ve yayaların zorluk yaşadığı bölgede, çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte yolun eski düzenine kavuşması bekleniyor. Mahalle sakinleri, belediyeden çalışmaların hızlandırılmasını talep ediyor.
İMDAT ŞAHİN