Çorlu Tso Yönetimi Bulgaristan'da Temaslarda Bulundu
Çorlu Güncel

Çorlu Tso Yönetimi Bulgaristan'da Temaslarda Bulundu

  • 17 Nisan 2019

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Ersoy, Genel Sekreter İbrahim Karağöz ile Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Üzgün Bulgaristan ziyareti kapsamında ilk olarak Veliko Tırnovo Valisi Prof. Dr. Lyubamira Petrowa, Veliko Tırnovo Belediyesi Temsilcileri ve Veliko Tırnovo TSO Başkanı Kiril İliev ile görüşmede bulundu.

“Türkiye ile AB Arasındaki Diyalog Platformlarına Oda ve Borsalarımızı Dahil Ediyoruz”

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, Çorlu ve Bölge hakkında bilgiler vererek Çorlu TSO’nun faaliyet ve projelerinden bahsetti. Volkan; “Çorlu’nun ekonomik hayatında önemli bir yeri olan Odamızın üye sayısı Çorlu’nun gelişmesine paralel olarak artmaktadır.  Ürettiğimiz projeler ve çalışmalarımızla AB üyelik sürecine de katkı sağlıyoruz.  İş dünyasının birbirini daha yakından tanımasını sağlıyoruz. Aynı zamanda Türkiye ile AB arasındaki diyalog platformlarına oda ve borsalarımızı dahil ediyoruz. Şunu açıkça ifade etmek isterim. Türkiye ile AB arasındaki en etkili ve giderek daha da güçlenen diyalog platformu, oda liderliğinde, iş dünyası tarafından yürütülmektedir. Yereldeki girişimcilerin, Avrupa’ya açılmasına imkan vermek bizim asli görevimizdir” dedi.

 

“Çorlu ve Bölgemiz Arasında Ticaretin ve İş Birliklerinin Artması Konusunda Birlikte Çalışarak Yeni Fikirler Ortaya Çıkaracağız”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Veliko Tırnovo Valisi Prof. Dr. Lyubamira Petrowa; “İki bölge arasında ticaretin hızlanması ve yatırımcıların teşvikleri konusunda yapılacak çalışmalara elimizden gelen desteği vereceğiz. Tırnova doğal güzelliği tarihi ve konumuyla Bulgaristan’ın önemli turizm kentlerinden bir tanesidir. Yılda bir milyonun üzerinde misafir ağırlayan Tırnovo’da kültür hayatı, sergiler, festivaller, tiyatro temsilleri, uluslararası etkinlikler, açık havada gençlik aktiviteleri düzenleniyor. Sanatseverlerine binbir seçenek sunan Veliko Tırnovo, çok sayıdaki kültürel ve tarihi eserleri ile turistlerin en çok sevdiği yerleşim yerlerinden bir tanesidir. Trakya’nın en önemli kentlerinden bir tanesi olan Çorlu ve bölgemiz arasında ticaretin ve iş birliklerinin artması konusunda birlikte çalışarak yeni fikirler ortaya çıkaracağız” ifadelerini kullandı.

 

Veliko Tırnovo TSO Başkanı Kiril İliev; “Ticaret ve Sanayi Odaları arasındaki iş birliği ve yapılan ortak projelerle bölgeler arası kalkınma hızlanacaktır” diyerek Tırnovo TSO ve Bölge tanıtımını içeren sunum gerçekleştirdi.

 

Daha sonra  Gabrova Valisi Nevena Petkova, Gabrovo Belediye Başkanı Tanya Hristova, Gabrova TSO Başkanları: İvan Lesev ve Pepa Somleva ziyaret edilerek bölgelerarası iş birliği ve Gabrova Teknik Üniversitesi hakkında görüşmelerde bulunuldu.

 

Gerçekleştirmeyi Amaçladığımız Projelerimiz Arasında Eğitimin Yeri Ayrıdır

Ziyarette konuşan Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan; “Bizler üyemize en iyi ve güler yüzlü hizmeti verebilmek için üst yönetimimiz ve personelimizle birlik ve beraberlik içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Üyelerimizin beklentilerine en iyi şekilde cevap verebilmek amacıyla yüksek bir tempo içerisinde her anımızı en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz. Gerçekleştirmeyi amaçladığımız projelerimiz arasında eğitimin yeri ayrıdır.  Birlikte yapacağımız iş birlikleri ve istişarelerle bu projeleri hayata geçirmeye çalışacağız” dedi.

 

Çorlu TSO’nun Başarıları Bölge ve Ülke Ekonomisine Katkılar Sağlamaktadır

Çorlu’nun ve Çorlu TSO’nun bölge için son derece önemli olduğuna değinen Gabrova Valisi Nevena Petkova; “Ziyaretiniz bizler son derece mutlu etmiştir. Trakya’nın en büyük sanayi kenti olan Çorlu’nun en büyük kurumlarından bir tanesi olan Çorlu TSO’nun başarılı çalışmaları ve faaliyetleri gerek bölgeye gerekse ülke ekonomisine önemli katkılar sunmuştur” dedi.