Yol Çizgileri Yenilendi
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından Omurtak Caddesi üzerinde silinmeye yüz tutan şerit çizgileri yeniden boyandı.
Çorlu’da Omurtak Caddesi boyunca çalışma yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ekipleri şerit çizgilerini yeniden çizdi. Çizgi boya makinası yardımıyla trafik yoğunluğunun az olduğu gece saatlerinde yol çizgilerini yenileyen belediye ekiplerinin çalışması devam ediyor. Büyükşehir Belediyesine ait olan cadde ve bulvarlarda çalışma yapan ekipler yol çizgilerini tamamen yenilemesi bekleniyor.
YOL ÇİZGİLERİ BELİRGİN HALE GELDİ
Zaman içinde yıpranarak silik hale gelen yol çizgileri belediye ekiplerince belli dönemlerde yenileniyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi kendine ait ana caddelerde çalışmalara başladı. Omurtak Caddesi üzerinde çalışma yapan büyükşehir belediyesi ekipleri yol çizgilerini yeniledi. Vatandaşlar yol çizgileriyle birlikte yaya geçitlerinin de tekrar belirgin hale getirilmesini istiyor. Vatandaşlar Çorlu Belediyesi’nden de kendine ait olan yolların çizgilerini belirgin hale getirmesini istedi.
İMDAT ŞAHİN
Başkan Sarıkurt'tan Menekşe Kadın Eğitim Merkezi Sergisine Tam Destek
Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Menekşe Kadın Eğitim Merkezi'nde kursiyerlerin büyük bir özenle hazırladığı el emeği göz nuru ürünlerden oluşan serginin açılışını gerçekleştirdi.
Başkan Sarıkurt, kadınların üretime katıldığı, yeteneklerini geliştirdiği ve sosyal hayatta daha güçlü yer aldığı bu anlamlı merkezin önemine dikkat çekti.
Sergi açılışında konuşan Başkan Sarıkurt, "Kadınlarımızın üretime katıldığı, yeteneklerini geliştirdiği ve sosyal hayatta daha güçlü yer aldığı bu anlamlı merkezde, emeğin ve dayanışmanın en güzel örneklerine tanıklık ettik. Her bir ürün, kursiyerlerimizin azmini, el becerisini ve sanatsal ruhunu yansıtıyor." dedi.
Başkan Sarıkurt, kadınların toplumsal hayattaki aktif rolünün altını çizerek, “Tüm kursiyerlerimizi, onlara rehberlik eden değerli eğitmenlerimizi, Muhittin Mahalle Muhtarımız Zührecan Gözaydın'ı ve bu serginin hayata geçmesinde emeği geçen herkesi gönülden kutluyorum. Çorlu Belediyesi olarak kadınlarımızın her alanda güçlenmesi için desteklerimizi sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.
Menekşe Kadın Eğitim Merkezi'nin açtığı sergi, ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü. Sergilenen ürünler, kursiyerlerin emekleriyle ortaya çıkan estetik ve kullanışlı tasarımlarıyla göz doldurdu.
Çorlu Kent Konseyi'nden Anlamlı Babalar Günü Etkinliği
Çorlu Kent Konseyi ve Kadın Meclisi’nin organizasyonuyla, Çorlu Belediyesi iş birliğinde Babalar Günü’ne özel anlamlı bir etkinlik düzenlendi.
Cumhuriyet Parkı içerisinde yer alan Yaşayan Çınarlar bölümünde gerçekleştirilen programda, Çorlu Huzurevi sakinleri ve Yaşayan Çınarlar bir araya gelerek keyifli anlar yaşadı.
Gerçekleştirilen etkinliğe Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ve Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Öztürk de katılarak büyüklerin Babalar Günü’nü kutladı. Samimi ve sıcak bir ortamda geçen buluşmada müzik eşliğinde gönüller bir araya geldi.
Çorlu Kent Konseyi Başkanı Esra Yüksel, etkinlikte yaptığı konuşmada bu tür sosyal dayanışma faaliyetlerinin toplumsal birlikteliğe önemli katkı sunduğunu belirterek, “Babalar Günü gibi özel günlerde yaş almış büyüklerimizi unutmamak, onlara yanlarında olduğumuzu hissettirmek bizim için çok değerli,” ifadelerini kullandı.
Etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen Çorlu Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Ayten Dağ Kazankaya, Kadın Meclisi Başkanı Filiz Kalafatoğlu ve Çorlu Belediyesi Sosyal İşler Müdürü Arzu Gökay’a teşekkür edildi.
Program sonunda katılımcılar etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirirken, Çorlu Kent Konseyi yetkilileri, ilerleyen dönemde de benzer sosyal projelerle toplumun farklı kesimlerini buluşturmaya devam edeceklerini ifade etti.
CANSEL SÖZER