Şi̇nasi̇ Kurşun Caddesi̇nde İstenmeyen Görüntüler
Havuzlar Mahallesine giden Şinasi Kurşun Caddesi üzerinde bulunan kaldırımların bakımsız ve kirli görüntüsü vatandaşların tepkisini çekiyor.
Özellikle kaldırım üzerinde biriken kuş pislikleri, çöpler ve çevreye dağılan atıklar, cadde üzerindeki yaya ulaşımını olumsuz etkiliyor. Cadde boyunca bazı noktalarda kaldırımların üzerinde kuş pisliklerinin yoğun şekilde bulunduğu görülürken, yere atılan çöpler ve düşen yapraklar görüntü kirliliğine neden oluyor. Gün içerisinde yoğun olarak kullanılan kaldırımların bu hali, vatandaşların tepkisine neden oluyor.
TEMİZLİK ÇALIŞMASI BEKLENİYOR
Şinasi Kurşun Caddesi'ni kullanan vatandaşlar, özellikle sıcak havalarda kötü görüntünün yanı sıra hijyen açısından da sorun oluşturabilecek bu durumun bir an önce giderilmesini istiyor. Kaldırımların düzenli olarak temizlenmesi gerektiğini belirten vatandaşlar, cadde üzerinde temizlik çalışmalarının artırılmasını talep ediyor. Vatandaşlar, kuş pislikleri ve çöplerin kaldırımlardan temizlenerek caddenin daha temiz ve düzenli bir görünüme kavuşturulmasını isterken, çevrenin temiz tutulması konusunda da duyarlılık çağrısında bulundu.
İMDAT ŞAHİN
“Benlerdeki Her Değişiklik Masum Olmayabilir”
Yaz aylarında güneş ışınlarına maruziyetin artmasıyla birlikte cilt sağlığı daha da önem kazanıyor. Optimed International Çorlu Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Uzm. Dr. M. Burak Günay, benlerde görülen bazı değişikliklerin cilt kanserinin erken belirtisi olabileceğine dikkat çekiyor.
Her ben kanser değildir. Ancak mevcut bir benin büyümesi, renginin değişmesi, düzensiz kenarlı hale gelmesi, farklı renk tonları içermesi, kanaması, kabuklanması veya iyileşmeyen yara görünümü kazanması mutlaka dermatoloji uzmanı tarafından değerlendirilmelidir.
Özellikle açık tenli kişiler, çocukluk döneminde yoğun güneş yanığı geçirenler, ailesinde cilt kanseri öyküsü bulunanlar ve çok sayıda beni olan kişiler daha dikkatli olmalıdır.
Güneşten korunmanın cilt kanserine karşı en etkili yöntemlerden biri olduğunu belirten Uzm. Dr. Günay, 11.00–16.00 saatleri arasında doğrudan güneşten kaçınılmasını, geniş kenarlı şapka ve UV koruyucu gözlük kullanılmasını, açık renkli koruyucu giysilerin tercih edilmesini ve en az SPF 30–50 koruma faktörlü güneş kremlerinin dışarı çıkmadan 20–30 dakika önce uygulanıp iki saatte bir yenilenmesini öneriyor.
Dermoskopik ben muayenesi sayesinde birçok riskli lezyon erken dönemde saptanabilmekte ve tedavi başarısı önemli ölçüde artmaktadır. Cildinizde fark ettiğiniz yeni oluşan veya değişiklik gösteren lezyonları ihmal etmeyin; erken tanı hayat kurtarabilir.
Mhp, İl Kongresine Hazırlanıyor
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Tekirdağ İl Başkanlığı, 23 Ağustos’ta Süleymanpaşa’da gerçekleştirilecek il kongresi öncesinde hazırlıklarını sürdürüyor.
MHP Tekirdağ teşkilatında il kongresi heyecanı yaşanırken, kongrenin sorunsuz ve düzenli bir şekilde gerçekleştirilmesi için çalışmalar devam ediyor. İlçe başkanlıklarındaki kongre süreci sona ererken, şimdi de 23 Ağustos 2026 Pazar Günü İl kongresi yapılacak. Süleymanpaşa Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde yapılacak kongre saat 13:00’da başlayacak. “Kardeşlik Kalbimizde Gelecek Aklımızda” sloganıyla gerçekleşen il kurultayında Furkan Biçer’in tek aday olması bekleniyor.
KONGRE 23 AĞUSTOS’TA YAHYA KEMAL BEYATLI KONFERANS SALONUNDA
MHP Tekirdağ İl Kongresi, 23 Ağustos tarihinde Süleymanpaşa Yahya Kemal Beyatlı Konferans Salonu’nda gerçekleşmesi bekleniyor. Kongre öncesinde teşkilat içerisinde hazırlıklar devam ederken, il kongresinin MHP’nin Tekirdağ’daki örgütlenmesi açısından önemli bir dönüm noktası olması bekleniyor. İl kongresi öncesinde ilçe teşkilatlarıyla koordineli çalışmalar yürütülürken, kongrenin yoğun katılımla gerçekleştirilmesi hedefleniyor.
FURKAN BİÇER’İN TEK ADAY OLMASI BEKLENİYOR
Milliyetçi Hareket Partisi Tekirdağ İl Kongresi’nde Furkan Biçer’in tek aday olması bekleniyor. Kongreyle ilgili açıklama yapan Biçer, “Genel Başkanımız, Bilge Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi’nin takdir ve tensipleriyle, 23 Ağustos 2026 tarihinde gerçekleştirilecek Milliyetçi Hareket Partisi Tekirdağ İl Başkanlığı 15.Olağan Kongresi’nde İl Başkanlığına aday olarak gösterilmiş bulunuyorum. Gücünü teşkilatından alan, istişareyi esas alan ve dava şuuru ile hareket eden bir anlayışla; birlik ve beraberlik içerisinde, Liderimizin çizdiği istikametten ayrılmadan çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz. Birlik ve beraberlik içerisinde gerçekleştireceğimiz il kongremizin partimize, Tekirdağ’ımıza ve aziz milletimize hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyor, tüm dava arkadaşlarımızı kongremize davet ediyorum” denildi.
İMDAT ŞAHİN