Parkın Bir Bölümü Pislik İçinde
Reşadiye Mahalle Muhtarlığının bulunduğu Cahit Sıtkı Tarancı Parkı’nın bir bölümünün pislik içinde olması tepkilere neden oluyor.
Elektrik trafosunun bulunduğu alandaki pet şişeler, ambalaj malzemeleri gibi çöplerin çok fazla olduğuna dikkat çeken vatandaşlar o bölgenin biran önce temizlenmesi gerektiğine dikkat çekti. Parkın diğer bölümlerinde çöp gözükmezken, o bölgede yığılan çöpler dikkatlerden kaçmıyor. Parkın her köşesinin temiz olmasını isteyen vatandaşlar parkta çocukların oynadığına dikkat çekerek belediyeye temizlik çağırısında bulundu. Elektrik trafosunun ön kısmında bulunan çöplerin alınmasını ve o bölümün belli aralıklarla temizlenmesini talep eden duyarlı vatandaşlar parkların temiz olmasını istedi.
İMDAT ŞAHİN
Kaymakam Erten Trafik Ve İlk Yardım Haftası Etkinliğine Katıldı
Çorlu Kaymakamı Niyazi Erten "Trafik ve İlk Yardım Haftası" etkinliğine katılarak öğrencilerle bir araya geldi.
Çorlu Kaymakamı Niyazi Erten "Trafik ve İlk Yardım Haftası" etkinlikleri çerçevesinde Şehit Hamza Çavuş İlkokulunda düzenlenen programa katıldı. Kaymakam Erten, öğrencilerle sohbet etti. Programda Kaymakam Niyazi Erten'e İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Emniyet Müdürü İlhan Özdemir ve İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Engin Türk eşlik etti. Etkinlikle ilgili yapılan açıklamada: Geleceğin teminatı çocuklarımızın sağlıklı eğitim ortamlarında yetiştirilmesi, öğrenci ve öğretmenler ile okul paydaşlarında koruyucu, önleyici ve acil müdahale gerektiren kazalar ve ani hastalık durumunda, tıbbi yardım gelinceye kadar yapılabilecek ilk yardım uygulamaları hakkında farkındalık, duyarlılık oluşturulması ve trafik kazalarına dikkat amacıyla her yıl mayıs ayının ilk haftasında "Trafik ve İlk Yardım Haftası" kutlanmaktadır” ifadelerine yer verildi.
İMDAT ŞAHİN
Meslek Liselerinde Çeşitli Etkinlikler Düzenlenecek
“Maarifin Kalbinde Marifetli Gençlik” temasıyla Mayıs ayı boyunca mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarımızda çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek.
Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada; “Mesleki ve Teknik Eğitim Politikası Belgesi çerçevesinde yürütülecek etkinliklerle öğrencilerimizin ilgi ve yeteneklerine uygun öğrenme olanaklarının güçlendirilmesi; mesleki bilgi ve becerilerinin Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nde yer alan erdem-değer-eylem anlayışıyla geliştirilmesi hedeflenmektedir. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın ruhuyla, üreten ve geleceğe güvenle yürüyen gençlerimizle birlikteyiz” denildi.
İMDAT ŞAHİN