Çorlu Hamsi Seviyor!
Çorlu Güncel

Çorlu Hamsi Seviyor!

  • 01 Aralık 2018

Balıkçılara göre Çorlu’da en çok tüketilen balık çeşidi hamsi. Çorlu halkının en çok satın aldığı balık olan hamsi, lezzetinin yanı sıra fiyatı ve pişirme kolaylığı nedeniyle tercih ediliyor.

FİYATLAR HAMSİYE YÖNELTİYOR

Küçük yaşlardan bu yana balıkçılık yapan ve pazarlarda Çorlu halkına balık satan Birsen Çağlayan Balıkçılık personellerinden Yalçın Bıyık’ın gazetemize verdiği bilgiye göre özellikle diğer balıkların fiyatlarının yüksek olması vatandaşları hamsiye yönlendiriyor. Balık fiyatlarının yaklaşık olarak geçen yılın fiyatlarıyla aynı olduğunu belirten Bıyık, “Geçen yıla göre fiyatlar aşağı yukarı aynı. Fiyatlar son zamanlara göre şu anda iyi durumda. Halkımız kırmızı et ve beyaz etteki sıkıntılar nedeniyle balığa yönelse de fiyatlar konusunda bazı kesimlerin alım gücü uygun değil, pahalı geliyor.” Dedi.

BALIK SAĞLIK AÇISINDAN ÖNEMLİ

Gazetemize yaptığı açıklamada, “Ben kendimi bildiğimden beri balıkçıyım” diyen Yalçın Bıyık, “Bu işin en zor yönü kış zamanı hava şartları. Havalar kötü olunca işler düşüyor. Masraflar aynı kalıyor.” Dedi. Kış aylarında Omega alımının önemli olduğunu belirten Bıyık, “Bütün balıklar Omega açısından değerlidir. Bunun yanında bütçeye göre değişen tüketim alışkanlıkları var. En değerli balıklar zarganasından, hamsisinden tutun istavriti, çupra levrek değerli balıktır. Balık sağlık açısından önemlidir. Balık taze olduktan sonra her zaman tüketilecek bir şey. Şoklu olanlarda da günlük çözüldüğünde tüketilirse sıkıntı olmaz.” dedi

Balıkların pişirme yöntemlerinin farklı olduğunu belirten Bıyık, “Pişirme yöntemi balığına göre değişiyor. Genelde büyük balıklarda ızgara tercih ediliyor. Küçük balıklarda fırında tercih ediliyor. Özellikle fırında hamsi çok tercih ediliyor. Balık her türlü pişirme yönteminde de sağlıklıdır” şeklinde konuştu.

SEYFİ GENÇ