Balıkçılara göre Çorlu’da en çok tüketilen balık çeşidi hamsi. Çorlu halkının en çok satın aldığı balık olan hamsi, lezzetinin yanı sıra fiyatı ve pişirme kolaylığı nedeniyle tercih ediliyor.

FİYATLAR HAMSİYE YÖNELTİYOR
Küçük yaşlardan bu yana balıkçılık yapan ve pazarlarda Çorlu
halkına balık satan Birsen Çağlayan Balıkçılık personellerinden Yalçın Bıyık’ın
gazetemize verdiği bilgiye göre özellikle diğer balıkların fiyatlarının yüksek
olması vatandaşları hamsiye yönlendiriyor. Balık fiyatlarının yaklaşık olarak
geçen yılın fiyatlarıyla aynı olduğunu belirten Bıyık, “Geçen yıla göre
fiyatlar aşağı yukarı aynı. Fiyatlar son zamanlara göre şu anda iyi durumda.
Halkımız kırmızı et ve beyaz etteki sıkıntılar nedeniyle balığa yönelse de
fiyatlar konusunda bazı kesimlerin alım gücü uygun değil, pahalı geliyor.”
Dedi.
BALIK SAĞLIK AÇISINDAN ÖNEMLİ
Gazetemize yaptığı açıklamada, “Ben kendimi bildiğimden beri
balıkçıyım” diyen Yalçın Bıyık, “Bu işin en zor yönü kış zamanı hava şartları.
Havalar kötü olunca işler düşüyor. Masraflar aynı kalıyor.” Dedi. Kış aylarında
Omega alımının önemli olduğunu belirten Bıyık, “Bütün balıklar Omega açısından
değerlidir. Bunun yanında bütçeye göre değişen tüketim alışkanlıkları var. En
değerli balıklar zarganasından, hamsisinden tutun istavriti, çupra levrek
değerli balıktır. Balık sağlık açısından önemlidir. Balık taze olduktan sonra
her zaman tüketilecek bir şey. Şoklu olanlarda da günlük çözüldüğünde
tüketilirse sıkıntı olmaz.” dedi
Balıkların pişirme yöntemlerinin farklı olduğunu belirten
Bıyık, “Pişirme yöntemi balığına göre değişiyor. Genelde büyük balıklarda
ızgara tercih ediliyor. Küçük balıklarda fırında tercih ediliyor. Özellikle
fırında hamsi çok tercih ediliyor. Balık her türlü pişirme yönteminde de
sağlıklıdır” şeklinde konuştu.
SEYFİ GENÇ