120 Gündür Süren Mücadele
Çorlu Güncel

120 Gündür Süren Mücadele

  • 31 Ekim 2018

120 gündür devam eden direniş çadırının jandarma kalkmasını istedi, Türk Metal Sendikası ise çadırın kalkmaması için işyeri önünde basın açıklaması yaptı.

Jandarma ekipleri valilik kararı olduğu gerekçesiyle 120 gündür devam eden direniş çadırının kaldırılmasını istedi. Türk Metal Sendikası’na üye diğer işyerlerindeki işçilerde arkadaşlarına destek olmak için fabrika önüne geldiler. Sabah saatlerinde jandarma ekipleri çadıra gelerek çadırı akşam beşe kadar kaldırın valilik talimatı var demesi üzerine Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi akşam saatlerinde fabrika önünde toplandı. Toplanan işçiler Jandarmayı beklemeye başladı. Jandarma ekipleri çadırı kaldırmak için değil, iş çıkışında güvenliği sağlamak amacıyla fabrika önüne gelmesi ile durum normale döndü.

“ÇADIRI KALDIRMAK İSTİYORLAR”

Sendikaya üye oldukları için işten çıkartılan 12 işçi için Türk Metal Sendikası mücadelesini başlatmıştı. Fabrika önünde konuşan Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak süreci değerlendirdi. Koçak, “Fabrikanın önünde bulunan çadırımız için jandarma ekibi gelerek, valiliğin emri var bunu buradan kaldırmanız gerekir demiş arkadaşlara. Bu günde buradaydık gelip çadırı kaldıran kimse olmadı. Biz mücadelemizi burada sürdüreceğiz tabi yasal olarak. Bize bir müdahale olmadığı sürece devam edeceğiz” dedi.

“120 GÜNDÜR EYLEMLERİMİZ SÜRÜYOR”

“120 günden beri burada eylemdeyiz” diyen Murat Koçak fabrikadaki işçilerin büyük bir kısmını da örgütlemiştik, işveren çözümü işçileri işten atmakta buldu “ dedi. Koçak, “biz yetki çoğunluğumuzu aldık ve işveren bu durumu kabul edemeyip 12 arkadaşımızı işten çıkardı. Biz eylemlerimize başladık. 120 gündür de eylemlerimiz devam ediyor.  4 aydır eylemlerimiz devam ediyor, direniyoruz hiçbir şekilde yılmadık yılmayacağız. Bizim çalışanlar olarak tek gücümüz var oda emeğimizdir. Biz yıkmadan yakmadan yana değiliz, vatanını milletini, bayrağını, ezanını seven bir sendikayız” dedi.

“DEMOKRATİK HAKKIMIZI KULLANIYORUZ”

Konuşmasını sürdüren Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, demokratik hakkımızı kullanıyoruz” dedi. Koçak, “Şu ana kadar hiçbir sıkıntı olmadan demokratik hakkımızı kullanıyoruz. Sizlere sesleniyorum şu ana kadar hiçbir sıkıntı oldu mu, ama bizim geçen hafta pankartlarımıza saldırı oldu. Biz sendika olarak bu şekilde tehditlere alışkınız böyle pankartlar yırtılmasına işverenlerin bu şekilde yapmasına alışkınız ama Türk Bayrağının yırtılmasını hazmedemeyiz. O bayrağımız bizim namusumuzdur. Buradan tekrar işveren sesleniyorum, pankartımızla, bayrağımızla, çadırımızla bizleri sınamayınız. Gelin bir an önce işçilerin isteklerini kabul edin” dedi.

İmdat Şahin