Sanat İçin Kullanılacak Tezgâhlar, Sığınak Oldu
Çorlu Güncel

Sanat İçin Kullanılacak Tezgâhlar, Sığınak Oldu

  • 31 Ekim 2018

Uyuşturucu kullanıcıları Sanat Sokağı’nda bulunan tezgâhları sığınak olarak kullanıyorlar. Kültür Sanat Derneği Başkanı Bedri Selvi’de Sanat Sokağı’nın korunmasını istedi.

6 Ekim 2018 tarihinde açılan Sanat Sokağı’nda kurulan tezgâhların üzerinde sanat malzemeleri sergilenecekken, tezgâhların altından uyuşturucu madde kullanıcıları çıkartılıyor. Tezgâhların alt kısımlarına geç saatlerde uyuşturucu kullanıcıları gelerek soğuktan korunmak için tezgâhların içinde yatıyorlar. Tezgâhların altına giren madde bağlıları tezgahların içine girerken tezgahlara da zarar veriyor. Çorlu Belediyesi ekipleri kırılan tezgâhların kapaklarını tamir etmek için Sanat Sokağına geldi.

“TEZGÂHLARIN İÇİNE GİRİP YATIYORLAR”

Çorlu Kültür Sanat Derneği Başkanı Bedri Selvi gazetemize konuyla ilgili bilgi verdi. Selvi, “6 Ekim tarihinde derneğimizin 14. Yılı dolayısıyla belediyemizin de katkılarıyla sanat sokağını açtık. Sanat Sokağı’nda sanatçılar eserlerini sergilenmesi için sokağa tezgahlar kuruldu. Bu sokak için bizlerin yapacakları var, belediyenin yapacakları var, emniyetin yapabilecekleri var, bu sokağın korunması gerekir. Sokak mobilyalarının korunması zarar görmemesi için güvenliğinin alınması gerekir. Hatta konuyla ilgili Emniyet Müdürlüğüne de dilekçeyle başvurduk. Uyuşturucu kullanıcıları tezgahların içinde yatıyor diye” dedi.

”BİR GÜN GELDİĞİMİZDE ORTALIK KAN GÖLÜYDÜ”

Sanat Sokağı’nın korunmasını isteyen Çorlu Kültür Sanat Derneği Başkanı Bedri Selvi bir gün geldiklerinde tezgâhlarını içinin kan gölü olarak gördüklerini söyledi. Selvi, “Gözümüzün önünde madde bağımlıları girip yatıyor. Müdahale edemiyorsunuz, madde bağımlılarının nasıl tepki vereceğini bilemiyorsunuz. Bir gün bir geldik ortalık kan içerisindeydi, iki tane tezgâhımızın içi kan gölüydü. Havaların soğumasıyla birlikte tezgâhların içine girip yatan insanlar daha da artacak. Burası bir yerde onlar için sığınak gibi oldu. Hem emniyetten hem belediyeden hem bizler hem de halkımızdan sokağımızın korunmasını istiyoruz” dedi.