Parkın Karanlık Olması Tepki Çekiyor
Çobançeşme Mahallesi Mustafa Kemal 2. Sokak üzerinde bulunan bir parktın karanlık olması tepki çekiyor.
Çorlu'da vatandaşların yoğun olarak kullandığı parklardan birinde aydınlatma sistemlerinin çalışmaması, mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu. Hava karardıktan sonra parkın büyük bölümünün karanlığa bürünmesi hem güvenlik endişelerini artırıyor hem de vatandaşların parkı rahat bir şekilde kullanmasını engelliyor. Mahalle sakinleri, özellikle akşam saatlerinde parkı kullanamadıklarını belirterek biran önce aydınlatma sistemlerinin çalıştırılmasını istedi. Aydınlatmaların devre dışı kalmasının parkın kullanımını önemli ölçüde azalttığını ifade eden vatandaşlar, yetkililerden sorunun bir an önce giderilmesini talep etti.
AYDINLATMALARIN TEKRAR ÇALIŞTIRILMASI İSTENİYOR
Karanlık nedeniyle parkta kendilerini güvende hissetmediklerini dile getiren vatandaşlar, "Parklarımızın güvenli ve kullanışlı olması gerekiyor. Ancak aydınlatmalar çalışmadığı için akşam saatlerinde buraya gelmeye çekiniyoruz. Özellikle çocuklarımızın güvenliği açısından bu durum endişe verici. Yetkililerin en kısa sürede gerekli bakım ve onarımı yapmasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.Vatandaşlar, arızalı aydınlatmaların bakımının yapılarak parkın yeniden güvenli ve aydınlık bir hale getirilmesini isterken, düzenli bakım çalışmalarının da aksatılmaması gerektiğini vurguladı.
İMDAT ŞAHİN
Direksiyon Sınavında Denetleme Yapıldı
Tekirdağ İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Aziz Yeniyol, Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Direksiyon Uygulama Sınavını denetledi.
Tekirdağ İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Abdülaziz Yeniyol ve İlçe Millî Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı (MTSK) sürecini yerinde incelemek ve denetlemek amacıyla sınav alanını ziyaret ettiler. Sınavın mevzuata uygun, şeffaf ve güvenli bir ortamda yürütülmesi amacıyla gerçekleştirilen denetimde, sınav komisyonu üyeleri ve görevli personelden sürecin işleyişine dair detaylı bilgiler alındı. Sınav alanındaki parkurları ve uygulama noktalarını tek tek gezen heyet, alınan güvenlik önlemlerini ve değerlendirme kriterlerinin uygulanışını titizlikle inceledi.
Denetimlerin ardından sınav heyecanını yaşayan kursiyerlerle bir süre sohbet eden İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Abdülaziz Yeniyol, adayların taleplerini dinleyerek onlara başarılar diledi. Sürücü eğitimlerinin trafikteki can güvenliği açısından kritik bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak kurallara uymanın önemini hatırlattı. Sınav sürecinin sorunsuz bir şekilde tamamlanması için sahada görev yapan tüm direksiyon eğitimi dersi uygulama komisyonu üyelerine ve personele teşekkür eden il ve ilçe müdürleri, başarılı bir sınav dönemi temennisiyle alandan ayrıldı.
İMDAT ŞAHİN
Başkan Sarıkurt, Etkinliğine Katıldı
Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, kentteki birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu güçlendiren ziyaretlerine devam ediyor. Başkan Sarıkurt, Belediye Başkan Yardımcısı Doğukan Dağ ve Belediye Meclis Üyesi Ramazan Sezer ile birlikte, Cem Vakfı Yenice Şubesi tarafından düzenlenen aşure ve lokma etkinliğine katıldı.
Paylaşmanın ve toplumsal dayanışmanın en güzel örneklerinden birinin sergilendiği anlamlı buluşmada Çorlu halkıyla bir araya gelinerek dualar edildi ve lokmalar paylaşıldı. Etkinlikte hemşehrileriyle yakından ilgilenen ve onlarla sohbet eden Başkan Sarıkurt, toplumsal birlikteliğin önemine vurgu yaptı.
Etkinlik sonrasında bir açıklama yapan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Paylaşmanın ve dayanışmanın simgesi olan bu anlamlı buluşmada hemşehrilerimizle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadık. Bizleri güler yüzle ve samimiyetle ağırlayan, nazik misafirperverlikleri için Cem Vakfı Yenice Şubesi’ne ve bu güzel organizasyonda emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyorum. Birlik ve beraberliğimiz daim olsun.” ifadelerini kullandı.
HABER MERKEZİ