Çorlu Alışveriş Fuarı Başladı
Çorlu Güncel

Çorlu Alışveriş Fuarı Başladı

  • 30 Temmuz 2018

Çorlu Kaymakamlığı, Çorlu Belediyesi, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası ile Çorlu genelindeki kamu kurum ve kuruluşlarıyla sivil toplum örgütlerinin desteklediği ve Renkly Fuarcılık tarafından organize edilen Çorlu Alışveriş Fuarı (ÇAF) başladı.

Pazartesi sabahı açılan fuarın korteji ise akşam 18’de yapıldı. Trend Arena Alışveriş Merkezi’nden başlayarak Ağır Bakım Kavşağı’na kadar devam eden ÇAF için Koordine Sanayi Sitesi içerisindeki Şehit Yüzbaşı Yücel Kenter Caddesi üzerine ve AVM otoparkları ile AVM girişlerine kurulan çadırlara firmalar standlarını açtı. Yeni sanayi içindeki çift şeritli Şehit Yüzbaşı Yücel Kenter Caddesi’nin bir şeridi trafiğe kapatıldı. Trafik dubalarla ikiye bölünen diğer şeritten çift yönlü olarak verilmeye başlandı.

Yöresel ürünlerin yanı sıra Çorlu’da üretilen ürünleri tanıtım ve satılarını yapıldığı ÇAF’ta eğlence de unutulmadı. Fuar süresinde her gece ayrı bir konser ve eğlenceli etkinliğe yer verilecek.  Fuarda Kıraç, Salı Okka ve ünlü Bulgar şarkıcı Toni Stararo konserlerinin yanı sıra Fotoğraf yarışması ve çeşitli etkinlikler olacak. 

TREND ARENA’DA ÇAF BAŞLADI

Çorlu Alışveriş Fuarı’nın (ÇAF) ev sahiplerinden Trend Arena Alışveriş Merkezi fuar için tüm hazırlıklarını tamamladı. Eğlenceden alışverişe, tadım etkinliklerinden sanatsal faaliyete birçok alanda çalışmaları fuara canlılık katmak adına organize eden Trend Arena Yönetimi yurtiçi ve yurtdışından gelecek misafirleri için karnaval havasında bir hafta yaşatmayı planlıyor.

Greyder ve Ege Bebe’de 19.90’dan, Tantitoni’de 11.40’tan başlayan fiyatlara ünlü markaları ile alışveriş imkanı, Starbucks ve Tchibo mağazalarının kahvenin en leziz halini sunduğu tadım etkinlikleri, Decathlon mağazası ile ödüllü spor şenlikleri, Playland’ın dev şişme oyuncak alanı ve yepyeni otomatları ile de eğlenceye doyacağınız fuar, Trend Arena Ön Otopark Alanı ile Yeni Fuar Alanı arasını kapsıyor olup 5 Ağustos Pazar akşamına dek ziyaretçilerini bekliyor olacak.

Ergene Doğal Ürünler Pazarı ile anne eli değmiş leziz ve doğal ürünlerin yer aldığı Trend Arena ön otoparkında bulunan fuar alanında Çorlu Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin yıl boyunca hazırlamış oldukları resim çalışmaları ve el emeği göz nuru ürünlerin satışının gerçekleştirdiği stantlar da ziyaretçileri bekliyor.

BEŞ FUAR AYNI ÇATI ALTINDA

 “6. Çorlu Autoshow Otomobil - Çorlu Trakya Balkan Ülkeleri Hazır Giyim, Ev Tekstili, Kültür ve Turizm Fuarı”, “Ticari Araçlar, Motosiklet, Bisiklet ve Aksesuarları Fuarı”, “11. Çorlu Tarımtech Tarım Fuarı” ve “Euro Animalia Avrupa Hayvancılık Ekipmanları ve Süt Endüstrisi Fuarı”nı aynı anda içinde barındıracak ve ilk defa düzenlenecek Çorlu Alışveriş Fuarı’nın Çorlu’nun geleneksel fuarı hâline gelmesi ve alışveriş turizminde atılım gerçekleştirmesi hedeflenirken fuarın ilk günün de standların önemli bir kısmı boş kalırken vatandaşların özellikle gündüz saatlerinde hava sıcaklığını da etkisiyle ilgileri düşük oldu. Geçtiğimiz yıl sadece tarım fuarı olarak düzenlenen fuara 100 bin kişi gelirken bu yıl 300 bin ziyaretçi bekleniyor.

SEYFİ GENÇ