Yenice Sahili'nde Yoga Etkinliği
Çorlu Belediyesinin bu yıl 14.’sünü düzenlediği Kültür, Sanat ve Spor Festivali, birbirinden renkli etkinliklere sahne oldu. Festival kapsamında, Yenice Sahili'nin eşsiz manzarası eşliğinde düzenlenen yoga etkinliği, katılımcılara unutulmaz bir deneyim yaşattı.
Festivalin en dikkat çeken etkinliklerinden biri olan yoga seansı, Eğitmen Gamze Yaman liderliğinde gerçekleştirildi. Güneşin doğuşuyla birlikte başlayan etkinlik, doğayla iç içe, huzur dolu anlara sahne oldu. Katılımcılar, hem yoga hareketleriyle bedenlerini dinlendirme hem de Yenice Sahili'nin sakin atmosferinde zihinlerini arındırma fırsatı buldu.
Başkan Sarıkurt ve Eşi de Etkinlikte Yer Aldı
Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt da, eşiyle birlikte etkinliğe katılarak vatandaşların coşkusuna ortak oldu. Etkinliğin sonunda kısa bir konuşma yapan Başkan Sarıkurt, “Festivalimizin amacı, vatandaşlarımıza kültürel ve sanatsal aktivitelerle birlikte sporun önemini de vurgulamak. Yenice Sahili'nde düzenlenen bu yoga etkinliği, hem fiziksel hem de ruhsal sağlığımız için ne kadar değerli olduğunu bir kez daha gösterdi. Katılan herkese, Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğümüze ve değerli eğitmenimiz Gamze Yaman'a teşekkür ediyorum.” dedi.
Katılımcılar da etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirerek Çorlu Belediyesine böyle anlamlı bir organizasyona imza attığı için teşekkür ettiler.
HABER MERKEZİ
Teki̇rdağ'a Onkoloji̇ Hastanesi̇ Yapılacak
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (Tekirdağ NKÜ), bölgenin sağlık kapasitesini artıracak önemli bir yatırımı hayata geçiriyor. Üniversite, 95 yataklı Onkoloji ve Palyatif Bakım Hastanesi’nin yapımı için hazırlıklara başladı.
Yeni hastane, Tekirdağ NKÜ Araştırma Hastanesi yerleşkesi içinde inşa edilecek. Yaklaşık 20 bin metrekare kapalı alana sahip olacak yapı, Japonya’da da kullanılan “Burkulması Önlenmiş Çapraz” çelik sistemle depreme dayanıklı olarak projelendirildi. Proje kapsamında poliklinikler, günübirlik servisler, radyoterapi ve brakiterapi üniteleri, PET-CT ve SPECT-CT cihazları, ameliyathaneler ve modern hasta odaları yer alacak. Hastane tamamlandığında Marmara Bölgesi’nde onkoloji ve hematoloji hastalarına daha hızlı ve nitelikli hizmet sunulması hedefleniyor.
Rektör Prof. Dr. Mümin Şahin, projeyle ilgili yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde, son yirmi yılda şehir hastaneleri başta olmak üzere ülkemiz genelinde 1440’tan fazla yeni hastane hizmete girdi. Sağlık çalışanı sayısı iki katına çıkarken, Türkiye’nin sağlık altyapısı pek çok göstergede OECD ortalamasının üzerine taşındı. Bu güçlü sağlık altyapısıyla birlikte, üniversitemiz bünyesinde kuracağımız Onkoloji ve Palyatif Bakım Hastanesi ile Tekirdağ’da ileri kanser tedavisine erişimi hızlandırmayı hedefliyoruz. Doğup büyüdüğüm bu şehre böyle kalıcı bir eser kazandırmak bizim için gurur vesilesi. Projeyi en kısa sürede tamamlayarak hizmete sunacağız” dedi.
Ergene'de Sünnet Şöleni Düzenlendi
Ergene Belediyesi tarafından 150 çocuk için sünnet şöleni düzenlendi. Ergene Belediye Başkanı Müge Yıldız Topak sünnet olan çocuklarla birlikte kortej yürüyüşüne katıldı.
30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Ergene Belediyesi tarafından sünnet şöleni düzenlendi. Ergene Kültür Merkezi’nden başlayan kortej yürüyüşü konser alanına kadar devam etti. Edirne Caddesi boyunca yapılan yürüyüşe binlerce kişi katıldı. Dev Türk Bayrağının açıldığı kortej yürüyüşü renkli görüntülere sahne oldu. Kortej yürüyüşünde Müge Yıldız Topak vatandaşların 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladı. 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında Sünnet Şöleniyle birlikte akşam saatlerinde konser de düzenlendi. Konserde Ergeneli vatandaşlar gönüllerince eğlendi.
İMDAT ŞAHİN