Çorlu Çetin Emeç Bulvarı Salı Pazarı’na açılan Fıstık Künefe mekânın ferahlığıyla lezzetiyle fark yaratıyor. 10 çeşit künefe, 6 çeşit kadayıfın bulunduğu Fıstık Künefe de ikramlarda göz dolduruyor.

Çorlu’da yeni açılan Fıstık Künefede, künefenin
yanında verilen ikramlarda fıstık çeşitleri ve süt veriliyor. Süt künefe yerken
olmazsa olmaz tatlıyı yumuşatıp mideyi yormuyor. 35 yıllık esnaflık yapan
Abdurrahman Sayındı’nın hukuk fakültesinde okuyan oğlu Emre Sayındı babası
kadar bu işe ilgili. Ailecek işlettikleri Fıstık Künefe’nin ustaları da
tatlının ocağı Gaziantep’ten özel getirilmiş.
Lezzet
Gaziantepli Ustaların Elinden Çıkıyor
Fıstık Künefe’yi ailecek işleten Sayındı
Ailesi’nin küçük oğlu Emre Sayındı gazetemize işyerleriyle ilgili önemli
açıklamalarda bulundu. Sayındı, “Babam 35 yıldır esnaflık yapıyor. Lokanta
sektöründe çeşitli işyerleri açtı. Tatlı sektörüne de baktığımız da Çorlu’da
büyük bir boşluğun olduğunu gördük. Bu işi layıkıyla yapan olmadığını gördük. Layıkıyla
künefe, katmer, kadayıf yapan yerin olmadığını gördük. Bizde ailecek kolları
sıvayarak bu işletmeyi kurduk. Burası ekip çalışmasıyla yapıldı, annem, babam,
abim, yengem burası aile şirketi. Hep kendi emeğimizle yaptık. Çorlu insanına
yakışır bir şekilde yapmaya çalıştık. Ustalarımızı Gaziantep’ten getirdik. Bizler
de Gaziantepli’yiz. Katmer ustamız, künefe ustamız, kadayıf ustamız
Gaziantep’ten geldi.
Künefe
Ve Kadayıf Çeşit Çeşit
Katmeri göz önünde yapılmasının önemli olduğunu
vurgulayan Emre Sayındı, bazı yerlerde katmerin şoklanarak verildiğini söyledi.
Sayındı, Katmeri çoğu yerde şoklu yapıyorlar. Bu katmer donduktan sonra, içi
buzlandığında pişirirseniz bir anlamı olmuyor. Tadı olmuyor, yedikleri zaman
tadını alamazlar, Gaziantep’in öz katmeri göz önünde açılan içeriği göz önünde
olan, doğal katmerdir. Biz de bunun için Gaziantep’ten ustamızı bizzat getirdik
ki Çorlu insanı bunu görsün, içi rahat etsin içinde ne olduğunu görsün, rahat
rahat yesin. Burada bizim katmerimizi
yiyen insanlar bundan dolayı çok memnunlar. Yemeyenler de geldiklerinde, nasıl
hazırlandığını, nasıl piştiğini görerek yiyecekler” dedi. Menülerinde 12 çeşit
künefenin olduğunu söyleyen Emre Sayındı, “11-12 çeşit künefenin ve aynı
zamanda 6-7 çeşit de kadayıfımız var. Bunlar günlük taze olarak tezgâhımızda
hazırlanıyor” dedi.
200
Kişiye Kadar Rahat Ferah Bir Mekan
Çorlu’daki en rahat ve en ferah mekana sahip
olduklarını belirten Emre Sayındı, “Geniş oturma alanımız var, Çorlu insanımız
sıkışmasın, dar bir yerde kalmasınlar ferah olsunlar diye böyle geniş bir yer
tercih ettik. Bahçemiz, üst katımız, şark odamız, salonumuz toplam 150-200
kişiye hitap eden bir işletmemiz var. Buna uygun mutfağımız, personelimiz
hazır. Halkımızı memnun etmek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz” dedi. Ürünlerin
kaynağından geldiğini söyleyen Sayındı, “ Ürünlerimin hepsi doğaldır,
tereyağımız Şanlı Urfa’dan gelir, fıstığımız Gaziantep’ten gelir, peynirimiz
Antakya’dan gelir, her şey göz önünde yapılır, hazır şoklu ürün kullanmıyoruz.
Her şey göz önünde doğal müşterinin gözü önünde görebileceği şekilde yapılır”
dedi.
İmdat Şahin