Şeyh Sinan Mahallesi Karakol Caddesi üzerinde bulunan bir tantuniciye aylar öncesinde alkollü bir sürücü araç kontrolünü kaybederek girmişti. Aynı yerde bu kez farklı bir araç MOBESE kamerasının olduğu direk ve elektrik trafosuna çarptı.

Şeyh Sinan Mahallesi Karakol Caddesi üzerinde bulunan bir tantuniciye aylar öncesinde alkollü bir sürücü araç kontrolünü kaybederek girmişti. Aynı yerde bu kez farklı bir araç MOBESE kamerasının olduğu direk ve elektrik trafosuna çarptı.
Mahalle sakinlerinin okul yapılmasını istediği 10 dönümlük alan şu anda boş duruyor. Tel çitleri kesilen alan önce bazı mahalle sakinleri tarafından bahçe olarak kullanılmaya başlamıştı, şimdi arabalar da park etmeye başladı. 2018 yılında askeri lojmanların yıkılmasıyla boş kalan arazi yıllardır atıl bekliyor. Mahalle sakinleri bölgeye okul yapılmasını isterken, bir süre önce TOKİ plan değişikliği yaparak konut ve ticari alana çevirmişti. Mahkeme süreci sonrası plan iptal edilmiş, TOKİ’ de projesinden vaz geçmişti. Şimdi 10 dönümlük alana okul yapılması konuşuluyor ama henüz atılmış somut bir adım bulunmuyor.
10 DÖNÜMLÜK ALAN YILLARDIR BOŞ BEKLİYOR
Erdal İnönü Caddesi’nin yanında bulunan 10 dönümlük alan yıllardır boş bekliyor. Mahalle sakinleri daha önce burada bir basın açıklaması yaparak okul istediklerini belirtmişti. Yıllardır boş duran yerin biran önce Çorlu’ya kazandırılmasını bekleyen mahalle sakinleri Nusratiye Mahallesi’nde okulların yetersiz olduğunu vurguluyor.
MAHALLE SAKİNLERİ PANKARTLARLA İSTEKLERİNİ DUYURUYOR
10 dönümlük alan üzerine çevrilen tel çitlere isteklerini pankartlarla yazan mahalle sakinleri biran önce çalışmaların başlamasını istiyor. Gazetemize konuşan mahalle sakinleri, “Yıllardır burası atıl bekliyor, okul istediğimizi bir kez daha dile getiriyoruz, bir an önce okul yapılsın. Aylar önce pankartlarımızı alana astık ama henüz bir adım atılmadı” ifadelerine yer verdi.
İMDAT ŞAHİN
Çorlu’da Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan Santral Parkı’na çok amaçlı kullanılacak bir kabin açıldı. Çok Amaçlı Kabinde, Bebek Bakım ve Emzirme Kabini, engelli bireylerin akülerini dolduracak şarj istasyonu, yine engelli bireylerin para çekebilecekleri ATM yer alacak. Açılışa Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Türk Kadınlar Birliği İstanbul Şube Başkanı Selma Durak, Çorlu Kent Konseyi Başkanı Esra Yüksel katıldı. Açılışta konuşma yapan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, kadınlara yönelik yapılan hizmetlerden söz etti. Türk Kadınlar Birliği İstanbul şube Başkanı Selma Durak’ta Çorlu Belediyesi işbirliği ile yapılan emzirme kabinin Çorlu’ya hayırlı olmasını temenni etti.
ANNELERİN VE ENGELLİ BİREYLERİN HAYATINI KOLAYLAŞTIRACAK BİR HİZMET
Türk Kadınlar Birliği İstanbul Şube Başkanı Selma Durak yaptığı konuşmada: “Bugün burada annelerin ve engelli bireylerinin hayatını kolaylaştıran çok anlamlı bir hizmetin açılışı için buradayız. Çorlu Belediyesi ile birlikte hayata geçirdiğimiz Bebek Bakım ve Emzirme Kabini projemiz annelerimizin kamusal alanda daha rahat güvenli hijyenik koşullarda bebeklerini emzirebilmeleri için önemli bir adımdır” dedi.
BELEDİYECİLİK ANLAYIŞIMIZIN TEMELİNDE KADININ TOPLUMSAL HAYATTA VARLIĞINI DESTEKLEMEK VAR
Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “sadece fiziksel bir mekanın değil, aslında bir anlayışın bir duyarlılığın ve bir eşitlik vizyonunun açılışını gerçekleştiriyoruz. Kadının toplumsal hayatta varlığını desteklemek yaşamın her alanında ihtiyacını gözetmek belediyecilik anlayışımızın aslında temelinde var oluyor. Bu anlayışla Türkiye Kadınlar Birliği ile birlikte hayata geçirdiğimiz Kadın Emzirme Kabinlerimiz aslında annelerimizin şehrimizde kendilerini daha güvende daha özgür daha desteklenmiş hissetmelerini sağladığımız bir projedir. Bir anne bebeğini emzirmek için bir köşe aramak ihtiyacı kalmasın diye arzu ediyoruz” dedi.
İMDAT ŞAHİN
Programa İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Ali İhsan Şahpaz, okul müdürleri öğrenci ve veliler katıldı. Programın açılışında okul müdürü Bülent Kaya okul ve projeler ile ilgili bilgi verdi. Projelerin güncel ve özgün oluşuna dikkat çekti. Çorlu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından düzenlenen bilim fuarı katılımcılar tarafından büyük beğeni aldı. Cuma gününe kadar TÜBİTAK fuarı açık olurken, fuara diğer okullardan da öğrenciler katıldı.
GÖKHAN DUMAN