Türkiye Birincisi Çorlu İmam Hatip Ortaokulu'ndan
İmam Hatip Okulları arası geleneksel mesleki yarışmalar kapsamında yapılan Genç Sada Hafızlık yarışmasına Bölge Birincisi olarak katılan Çorlulu öğrenci Hafız Yahya Ennasan Türkiye birincisi oldu.
Çorlu Müftülüğü Hamidiye Kuran Kursu Çorlu İlçe Milli Müdürlüğü ve Çorlu İmam Hatip Ortaokulu iş birliğiyle yürütülen Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi öğrencisi Hafız Yahya Ennahas Konya'da düzenlenen yarışmada Türkiye birincisi olarak hocalarına, ailesine ve Çorlu'ya büyük gurur yaşattı. Daha önce bölge birincisi olan Hafız Yahya Ennahan Türkiye yarışmasında da birinciliği göğüsledi.
İMDAT ŞAHİN
Masal Park'ta Sevgi Dolu Buluşma
Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Masal Park’ta düzenlenen özel bir kahvaltı programında, özel gereksinimli çocuklar ve kıymetli aileleriyle buluştu. Gün boyu süren etkinlikte çocukların neşesi, Masal Park`ın dört bir yanına yayıldı.
Mutluluk Yüzlere Yansıdı
Çocukların doyasıya eğlendiği, oyunlar oynayıp keyifli vakit geçirdiği programda konuşan Başkan Sarıkurt, bu tür etkinliklerin sosyal dayanışma açısından önemine değindi. Çocukların gözlerindeki ışıltının her şeye değer olduğunu belirten Başkan Sarıkurt, “Burada sadece kahvaltı yapmadık, sevgiyi ve umudu paylaştık. Özel evlatlarımızın ve fedakâr ailelerinin yüzündeki o eşsiz gülümseme, bizlerin en büyük motivasyon kaynağı. Onların gözlerindeki neşe ile unutulmaz, sevgi dolu bir gün yaşadık.” dedi.
Organizasyonun gerçekleşmesindeki katkılarından dolayı sivil toplum kuruluşlarına teşekkür eden Başkan Sarıkurt, Trakya Down Sendromu ve Özel Gereksinimli Bireyler Derneği Başkanı Sayın Zehra Metin Özen’e de özel olarak teşekkür etti.
Başkan Sarıkurt, “Bu anlamlı buluşmanın mimarlarından olan, Sayın Zehra Metin Özen’e ve dernek üyelerimize gönülden teşekkür ediyorum. Çorlu Belediyesi olarak her zaman özel gereksinimli hemşehrilerimizin yanındayız ve onların hayatlarını kolaylaştırmak adına çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.
Program, çocukların parktaki etkinliklere katılımı ve çekilen hatıra fotoğraflarıyla son buldu. Aileler, kendilerine gösterilen bu yakın ilgiden duydukları memnuniyeti dile getirerek Başkan Sarıkurt’a teşekkürlerini ilettiler.
Dünya Çocuk Atletizm Günü'ne Özel Etkinlik
7 Mayıs 2026 tarihinde ‘’Dünya Çocuk Atletizm Günü ‘’ kapsamında Çorlu General Basri Saran Stadyumu’nda Minik Adımlardan Büyük Adımlara Çocuk Atletizm Etkinliği gerçekleştirildi.
60 sporcunun katılımıyla gerçekleşen etkinlikte heyecanlı anlar yaşandı. Antrenörler eşliğinde değişik parkurlarda bedensel ve eğitsel faaliyetlerde bulunuldu. Çorlu’da gerçekleşen Atletizm etkinliklerini yakından takip eden Çorlu Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Şenol Doğramacı etkinliğin amacının çocukların hareketli bir yaşama teşvik etmek olduğunu belirtti. Çorlu Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “Sayın Kaymakamımız Niyazi Erten etkinliğe katılan tüm sporcuları kutlayarak, başarılarının daim olmasını temenni ettiler” dedi.
Cansel Sözer