Büyükşehir, Ramazan Bayramında Engelleri Kaldırdı
Sosyal Belediyecilik alanında örnek projelere imza atan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Ramazan Bayramı’nda da engelli ve yaşlı vatandaşların yanında oldu.
Akülü ve manuel tekerlekli sandalye kullanan engelli vatandaşlar ile sağlık ve fiziksel sorunlarından dolayı otobüslere binmekte zorluk çeken yaşlı vatandaşların mezarlık ziyaretlerini rahat ve engelsiz bir şekilde gerçekleştirebilmeleri için Engelli ve Yaşlı Hizmet Aracı ile Ramazan Bayramı süresince mezarlıklara ücretsiz ulaşım hizmeti verdi.
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren engelli ve yaşlı hizmet aracının Ramazan bayramı süresince engelli ve yaşlı vatandaşların hizmetinde olduğunu belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, “Gücünü halktan alan insan odaklı belediyecilik anlayışıyla sosyal belediyeciliğin gereklerini yerine getiriyoruz. Yaşamın her evresinde tüm hemşerilerimiz Candan Başkanlarını yanında görecekler demiştik. Güçlü büyükşehir ile birlikte güçlü Tekirdağ’da hiç kimsenin kendini kimsesiz, sahipsiz hissetmeyeceğinin sözünü vermiştik. Ramazan Bayramı’nda da özellikle engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın mezarlık ziyaretlerinde kolaylık sağlamak adına engelli ve yaşlı hizmet aracımız ile mesaide oldu. Tekerlekli sandalye kullanan engelli vatandaşlarımız ve otobüsleri kullanmakta zorlanan yaşlı vatandaşlarımızın Ramazan Bayramı boyunca özel hizmet aracımızla mezarlıklara ulaşımlarını sağladık” dedi.
HABER MERKEZİ
Kaldırımlar Yük Boşaltma Yeri Oldu
Çorlu’da şehir merkezinde yük boşaltacak yer bulamayan esnaflar, kaldırıma aracını çekerek yüklerini boşaltmak zorunda kalıyor.
Yol kenarlarına yük boşaltma ceplerine araçlar park ettiği için esnafta kaldırımlara çıkarak yüklerini boşaltmak durumunda kalıyor. Çorlu’da kaldırım işgalleri gün geçtikçe artarken vatandaşlarda soruna karşı çözüm bulunmasını istiyor. Her geçen gün sorunun artığına dikkat çeken vatandaşlar gazetemize konuştu: “Çorlu’da esnaflar yük boşaltacak yer bulamayınca kaldırıma araçlarını park ederek yük boşaltıyor. Sadece esnafta değil kimi sürücüler kaldırıma çıkarak arabasını bırakıp gidiyor. Kaldırımlar insanların yürümesi için yapılıyor fakat insanlar kaldırımları kullanamıyor. Bu konuyla ilgili yetkililerin önlemler alması gerekiyor fakat yetkililerde soruna karşı ilgisiz” dedi.
İMDAT ŞAHİN
Bahçelievler Kuş Pisliğinden Geçilmiyor
Kazımiye Mahallesi Bahçelievler 1. Sokak ve devamındaki sokaklarda kaldırım ve yolların kuş pisliği içinde olması vatandaşların tepkisini çekiyor.
Çorlu’da Bahçelievler olarak bilinen Kazımiye Mahallesi’ndeki sokakların kuş pisliği içinde olmasına tepki gösteren vatandaşlar; “Her yer kuş pisliği içinde, kaldırımlarda yollarda kuş pislikleri var. Özellikle ağaçların altında yoğun bir şekilde kuş pisliği birikintisi var. Buralar vakumlu süpürme araçlarıyla belli aralıklarla temizlense bu şekilde pislik olmaz. Çorlu Belediyesi temizlik araçları Bahçelievler bölgesine gelerek bu pislikleri temizlemesini istiyoruz. Haftada birkaç defa bu temizlik yapılırsa bu şekilde bir görüntü oluşmaz” dedi.
İMDAT ŞAHİN