“Saat Düzenlemesi Işimizi Zorlaştırdı”
Çorlu Güncel

“Saat Düzenlemesi Işimizi Zorlaştırdı”

  • 18 Eylül 2017

S.S. 163 nolu Çorlu Öğrenci ve Personel Taşımacılığı Kooperatifi Başkanı Behçet Yavumen, 2017-2018 eğitim öğretim yılının bugün başlayacağını belirterek, yeni düzenlenen okul giriş saatleri ile Çorlu’nun zaten var olan trafik sorunu bu saat düzenlemesi ile tam bir kaos ortamına döneceğini söyledi.

“Yeni Eğitim Yılı Beraberinde Birçok Sorun Getirdi”

S.S. 163 nolu Çorlu Öğrenci ve Personel Taşımacılığı Kooperatifi yeni öğretim yılının başlaması sebebiyle açılış töreni gerçekleştirdi. Yapılan açılış töreninin ardından S.S. 163 Nolu Çorlu Öğrenci ve Personel Taşımacılığı Kooperatifi Başkanı Behçet Yavumen yeni eğitim yılının başlaması ile yeni düzenlenen okul giriş çıkış saatlerinin Çorlu trafiğinde yaşatacağı sorunlardan bahsetti. Başkan Yavumen; “Öncelikle yeni eğitim ve öğretim yılımız hepimize hayırlı olsun. Yeni yılda yapılan fiyat düzenlememiz %8.1 enflasyon oranına göre oldu. Bu da geçtiğimiz yıla göre 10 TL fark yaratacak. Ancak bizim sorunumuz çok başka. Çorlu’da 18 Eylül Pazartesiden (bugün) itibaren tam 50 bin öğrencimiz eğitim yılına başlayacak. Öğrencilerimiz yalnızca servisler ile değil toplu taşıma ve özel araçlarla okula gidecek. Bu da demek oluyor ki bugün en az 300 fazladan araç trafiğe dahil olacak. Sorun yalnızca bu değil saat sıkıntımız da var. Çorlu trafiğinin en fazla yoğunluk yaşadığı saatler sabah 7.30-8.30 arası. Bu saatler arasına bir de öğrencileri düşününce ortaya çıkacak manzara bizleri düşündürüyor” dedi.

 

“Yeni saat düzenlemesi işimizi zorlaştırdı”

Çorlu’nun hali hazırda yol sıkıntısı olduğunu söyleyen Yavumen; “Yaşadığımız yerin Çorlu’nun yolları problemli. Yapılan kaldırım çalışmaları ile yollar daraldı. Bu yolların alternatifi de yok. Çünkü Çorlu’da gidilecek güzergâhlar belli. Bu sorunları eğitim yılının sonunda dile getirdiğimiz zaman gelecek yıl geldiğinde ilgileniriz, eğitim yılımız bir başlasın o zaman bakarız dediler. Bu yeni düzenlenen okul giriş saatleri bizlerin ve öğrencilerin işlerini zorlaştırdı. Bugün ve yarın trafikteki sıkıntılar hep birlikte yaşayıp göreceğiz” diye konuştu.

 

“Geleceğimizi taşıyoruz”

İşlerinin sadece öğrenci taşımak olmadığını söyleyen Yavumen: “Bizler sadece öğrenci taşımıyoruz. Sizlerin çocuklarını yani geleceğimizi taşıyoruz. Bu sebeple personel seçme konusunda ince eleyip sık dokuyoruz. Personel seçerken çok dikkatli davranıyoruz. Araçlarımız her yıl denetimlerden geçerek çocuklarımızın güvenliği için hazır hale getiriliyor. Çünkü bizim çocuklarımız çok değerli onlar bizim geleceğimiz. Onların okullarına sıkıntısız bir şekilde ulaşması hepimizin görevi” dedi.