Yaz Okulunda 15 Temmuz Temalı Etkinlik Yapıldı
Aysel Abdullah Öğücü Ortaokulu’nda yaz okulu eğitimi gören öğrencilere yönelik 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinliği düzenlendi.
Okul salonunda düzenlenen etkinlikte bir araya gelen öğrenciler, Türk demokrasisini hedef alan hain darbe girişimini bir kez daha lanetledi. Programda, Türk halkının demokrasiyi, özgürlüğünü ve seçilmiş iradeyi korumak adına tanklara ve silahlara karşı gösterdiği destansı direniş anlatıldı. Duygu dolu anların yaşandığı etkinlikte öğrenciler, vatan uğruna canlarını siper eden aziz şehitleri rahmetle ve minnetle anarken, gazilere olan şükranlarını dile getirdiler. Okul idarecileri ve öğretmenler, genç nesillere milli irade bilincini aktarmanın önemini vurgulayarak, hain girişimlerin karşısında milletin gösterdiği tek yürek duruşun asla unutulmayacağını belirtti. Program, öğrencilerin sergilediği şiir dinletileri ve 15 Temmuz sinevizyon gösteriminin ardından dualarla sona erdi.
Cansel Sözer
Mahalleli Bu Apartmandan Şikayetçi
Kemalettin Mahallesi Bahçelievler Mevkii Şehit Uzman Çavuş Akın Acar Sokağı üzerinde bulunan apartman mahalle sakinlerinin tepkisini çekiyor.
Kötü kokuların yayıldığı etrafında gelişigüzel çöplerin atıldığı apartmandan mahalle sakinleri şikayetçi. Çorlu'nun Kemalettin Mahallesi Bahçelievler Mevkii'nde bulunan Şehit Uzman Çavuş Akın Acar Sokağı üzerindeki bir apartman çevre sakinlerinin tepkisini çekiyor. Uzun süredir bakımsız halde bulunan binanın hem kötü koku yaydığı hem de çevresine gelişigüzel atılan çöpler nedeniyle mahallede ciddi bir çevre kirliliğine neden olduğu ifade ediliyor. Birçok dairesinin boş olduğu iddia edilen apartmanla ilgili mahalle sakinleri önlem alınmasını istiyor.
MAHALLELİ APARTMANLA İLGİLİ ÖNLEM ALINMASINI İSTİYOR
Mahalle sakinleri, apartmanın çevresinde biriken çöplerin özellikle sıcak havalarda dayanılmaz kokular oluşturduğunu belirterek durumun hem çevre sağlığını hem de yaşam kalitesini olumsuz etkilediğini dile getirdi. Vatandaşlar, binanın çevresinin adeta çöp alanına dönüştüğünü ve görüntü kirliliğinin her geçen gün arttığını söyledi. Apartmanın etrafında ağaçlarında izbelik görüntü oluşturması tepkileri artırıyor. Vatandaşlar, apartmanın çevresindeki çöplerin temizlenmesini, gerekli denetimlerin yapılmasını ve binanın oluşturduğu çevre sorununun kalıcı olarak çözüme kavuşturulmasını talep etti. Mahalle sakinleri, sorunun büyümeden giderilmesi için ilgili kurumların gerekli çalışmaları başlatmasını beklediklerini dile getirdi.
İMDAT ŞAHİN
Çorlu Halk Eğitim Merkezine Önemli Ziyaret
Çorlu Kaymakamı Niyazi Erten Çorlu Halk Eğitim Merkezi’ni ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Türkiye’nin en iyi 10 Halk Eğitim Merkezi’nden biri olan Çorlu Halk Eğitim Merkezi’nin çalışmalarını yerinde inceleyen Kaymakam Erten yetkililerden çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Halk Eğitim Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren kursiyerleri de ziyaret eden Kaymakam Erten kursiyerlerle sohbet etti. Çorlu Halk Eğitim Merkezi Müdürü Fatih Ersöz’den bilgi alan Kaymakam Erten Halk Eğitim Merkezi yönetici ve kursiyerlerine çalışmalarında başarılar diledi. Çorlu Kaymakamlığından yapılan açıklamada: Kaymakamımız Niyazi Erten, Çorlu Halk Eğitimi Merkezi’ni ziyaret ederek yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı” ifadelerine yer verdi.
İMDAT ŞAHİN