Bahçelievler De Yolların Pisliği Tepki Çekiyor
Kazımiye Mahallesi Bahçelievler bölgesinde ağaç altlarında meydana gelen pislik mahalle sakinlerinin tepkisini çekiyor.
Bahçelievler bölgesinde bazı sokaklarda biriken kir, toz ve çeşitli atıklar vatandaşların tepkisine neden oluyor. Özellikle yol kenarlarında ve kaldırımların dip kısımlarında uzun süredir temizlenmediği öne sürülen alanlar, mahalle sakinlerinin dikkatini çekiyor. Ağaç altlarında meyvelerin çürüyerek yere düşmesi nedeniyle yollarda simsiyah görüntüye neden olmuş durumda. Mahalle sakinleri belediyeden yolları vakumlu süpürme araçlarıyla süpürülmesini istedi. Mahalle sakinleri, cadde ve sokaklarda temizlik çalışmalarının daha sık yapılmasını isteyerek, düzenli süpürme ve yıkama çalışmalarının çevrenin daha temiz görünmesine katkı sağlayacağını belirtiyor.
TEMİZ BİR ÇEVRE VE SOKAK HEPİMİZİN HAKKI
Vatandaşlar, "Temiz bir çevre hepimizin hakkı. Yolların ve kaldırımların daha sık temizlenmesini istiyoruz. Hem görüntü kirliliği ortadan kalkar hem de mahallemiz daha yaşanabilir hale gelir." diyerek belediyeye çağrıda bulundu. Özellikle ağaç altlarındaki kaldırımlarda yaşanan olumsuzlukların biran önce giderilmesi isteniyor.
İMDAT ŞAHİN
Çöken Yol Böyle Dolduruldu
Reşadiye Mahallesi Gölcük Meydanı Sokak üzerinde çöken yol dolgu malzemesi dökülerek dolduruldu.
Geçtiğimiz gün yaşanan sağanak yağış sonrası çöken yola vatandaşlar kendileri önlem almıştı. Araç düşmesin diye odun konulan yola belediye dolgu malzemesiyle müdahale etti. Yolun çökmesinin ardından bölgede kalıcı bir çalışma yapılmasını bekleyen vatandaşlar, çukurun yalnızca dolgu malzemesiyle kapatıldığını belirterek uygulamanın yetersiz olduğunu ifade etti. Sürücüler ve mahalle sakinleri, zamanla dolgu malzemesinin yeniden dağılabileceğini ve yolun tekrar çökme riski taşıdığını dile getirirken, özellikle yoğun araç trafiğinin bulunduğu bölgelerde bu tür geçici çözümlerin hem ulaşımı olumsuz etkilediğini hem de güvenlik açısından risk oluşturduğunu söyledi. Bölgedeki vatandaşlar, belediyenin yolu detaylı şekilde inceleyerek çökmenin nedenini tespit etmesini ve sorunun kalıcı bir şekilde giderilmesini istedi. Sürücüler ise benzer sorunların yaşanmaması için yolun altyapısının güçlendirilmesi gerektiğini belirterek, "Geçici değil, kalıcı çözüm istiyoruz" çağrısında bulundu.
İMDAT ŞAHİN
Yaz Okulunda 15 Temmuz Temalı Etkinlik Yapıldı
Aysel Abdullah Öğücü Ortaokulu’nda yaz okulu eğitimi gören öğrencilere yönelik 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinliği düzenlendi.
Okul salonunda düzenlenen etkinlikte bir araya gelen öğrenciler, Türk demokrasisini hedef alan hain darbe girişimini bir kez daha lanetledi. Programda, Türk halkının demokrasiyi, özgürlüğünü ve seçilmiş iradeyi korumak adına tanklara ve silahlara karşı gösterdiği destansı direniş anlatıldı. Duygu dolu anların yaşandığı etkinlikte öğrenciler, vatan uğruna canlarını siper eden aziz şehitleri rahmetle ve minnetle anarken, gazilere olan şükranlarını dile getirdiler. Okul idarecileri ve öğretmenler, genç nesillere milli irade bilincini aktarmanın önemini vurgulayarak, hain girişimlerin karşısında milletin gösterdiği tek yürek duruşun asla unutulmayacağını belirtti. Program, öğrencilerin sergilediği şiir dinletileri ve 15 Temmuz sinevizyon gösteriminin ardından dualarla sona erdi.
Cansel Sözer