Mimar Sinan Anadolu Lisesi'nde Seminer Düzenlendi
Çorlu’daki okullarda eğitimin yanı sıra sosyal sorumluluk ve kültürel faaliyetlerde devam ediyor. Çorlu Mimar Sinan Anadolu Lisesi’nde Doçent Doktor Ahmet Ayar'ın katılımı ile seminer düzenlendi
Kadir Has Üniversitesi akademisyenlerinden olan Doçent Doktor Ahmet Ayar tarafından, Mimar Sinan Anadolu Lisesi son sınıf öğrencilerine 21.yüzyıl yaşam becerileri hakkında seminer verildi. Seminer öncesi Doç. Dr. Ahmet Ayar okul yönetimi öğretmenler ve öğrencilerle de sohbet etti. Seminerde öğrencilerin iletişim yönlerinin güçlenmesi yaşam becerilerinin artırılması yönünde bilgiler verildi. Seminer sonunda öğrenciler Ahmet Ayar’a sorular sordu.
İMDAT ŞAHİN
3 Mahallede Kilit Taşı Döşemesi Yapıldı
Ergene Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçenin yaşam kalitesini artırmaya yönelik altyapı çalışmalarına devam ediyor.
Ergene Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde sürdürülen yol yenileme çalışmaları kapsamında, Cumhuriyet, Ulaş ve Vakıflar Mahallesi’nde kilit parke taşı uygulamaları gerçekleştiriliyor. Bu çalışmalar sayesinde, hem araç hem de yaya ulaşımının daha güvenli ve kullanışlı hale getirilmesi hedefleniyor. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar ile yolların fiziki yapısı güçlendirilirken, mahallelerin genel görünümüne de estetik bir katkı sağlanıyor. Özellikle yaz ve kış aylarında ulaşımda yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçmek adına yapılan bu uygulamalar, mahalle halkı tarafından da memnuniyetle karşılanıyor.
DOĞALGAZ KAZISI ARDINDAN YOLLARIMIZI HIZLICA ONARDIK!
Ergene’nin 9 mahallesinde devam eden doğalgaz altyapı çalışmaları ile kazılan yolların da aynı gün içinde tamamlanarak vatandaşların mağdur edilmemesi için çalıştıklarını söyleyen Ergene Belediye Başkanı Müge Yıldız Topak, “İlçemizde yürütülen doğalgaz çalışmaları nedeniyle bazı mahallelerimizde yollarımızda yapılan kazı çalışmaları sebebi ile bozulmalar meydana geldi. Ancak biz hiçbir mahallemizi mağdur etmedik. Doğalgaz temel atma sürecimizle birlikte 9 mahallemizde oluşan yol bozukluklarını aynı gün içerisinde ekiplerimizle hızlı bir şekilde tamamladık. Vatandaşlarımızın günlük yaşamının aksamasına izin vermedik. Bu süreçte gösterdiğimiz hassasiyet, hizmet anlayışımızın en önemli göstergesidir.” dedi.
DİĞER MAHALLELERDE DE SÜRECEK!
Ergene Belediye Başkanı Müge Yıldız Topak, yapılan çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada “Belediyemiz, belirlenen ihtiyaç ve öncelik sırasına göre, ilçe genelinde diğer mahallelerde de benzer çalışmaları hayata geçirmeye devam edecek. Cumhuriyet, Ulaş ve Vakıflar Mahallelerimizdeki çalışmalarımızı tamamladık. Ergene Belediyesi olarak, daha yaşanabilir, güvenli ve modern bir ilçe hedefiyle hizmet üretmeyi sürdürüyoruz.” ifadelerine yer verdi.
Yolda Oluşan Çukura Tepki Büyüyor
Çorlu’da yol sorunları vatandaşların gündeminden düşmezken, Şeyh Sinan Mahallesi Arpalık 2. Sokak’ta oluşan çukur sürücülere zor anlar yaşatıyor.
Gün geçtikçe büyüyen ve derinleşen çukur, hem araç sürücüleri hem de mahalle sakinleri için tehlike oluşturmaya başladı. Bölgeden geçen vatandaşlar, yetkililere çağrıda bulunarak sorunun bir an önce giderilmesini istedi. Mahalle sakinlerinin iddiasına göre, uzun süredir onarılmayan yol, özellikle yağışlı havalarda daha da riskli hale geliyor. Çukurun içinin suyla dolması nedeniyle sürücüler çukuru fark etmekte zorlanırken, araçlarda maddi hasar oluştuğu da ifade ediliyor. Günün yoğun saatlerinde araç trafiğinin arttığı sokakta, sürücüler ani manevralar yapmak zorunda kalıyor. Bu durum ise olası kazaların önünü açıyor. Vatandaşlar, belediye ekiplerinin bir an önce bölgede inceleme yaparak gerekli çalışmaları başlatmasını bekliyor. Olası bir kazanın yaşanmadan önlem alınması gerektiğini ifade eden mahalle halkı, “Bu çukur artık küçük bir sorun olmaktan çıktı, ciddi bir tehlike haline geldi” diyerek tepkilerini dile getirdi.
İMDAT ŞAHİN