Kumru Caddesi'nde Çalışma Yapıldı
Rumeli Mahallesi Kumru Caddesi üzerinde Çorlu Belediyesi ekipleri yol çalışması yaptı.
Kumru Caddesi’nin belli bir bölümünü trafiğe kapatan belediye ekipleri iş makinalarıyla birlikte yolda çalışma yaptı. Asfalt serimi yapan ekipler önce bozuk olan yerleri iş makinalarıyla kazdı ardında da asfalt çalışması yaptı. Kumru Caddesi boyunca belli bölümlerde meydana gelen çukurlar sürücülere zor anlar yaşatırken sürücüler Kumru Caddesi’nin tamamının asfaltlanmasını istiyor. Kumru Caddesi’nin belli bir bölümünü yapan belediye ekipleri çalışmalar sonrası yolu trafiğe tekrar açtı. Çalışmalarla ilgili gazetemize değerlendirmede bulunan mahalle sakinleri, “Kumru Caddesi üzerinde birçok arazi boş olduğu için belediye ekipleri maalesef caddeyi yapmıyor, boş arazilere inşaat yapıldığı sırada yol tekrar bozulur düşüncesiyle yapılmayan Kumru Caddesi’nde çileyi ise bizler çekiyoruz. Kumru Caddesiyle ilgili belediyeden kalıcı çözüm bekliyoruz” dedi.
İMDAT ŞAHİN
3 Mahallede Kilit Taşı Döşemesi Yapıldı
Ergene Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçenin yaşam kalitesini artırmaya yönelik altyapı çalışmalarına devam ediyor.
Ergene Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde sürdürülen yol yenileme çalışmaları kapsamında, Cumhuriyet, Ulaş ve Vakıflar Mahallesi’nde kilit parke taşı uygulamaları gerçekleştiriliyor. Bu çalışmalar sayesinde, hem araç hem de yaya ulaşımının daha güvenli ve kullanışlı hale getirilmesi hedefleniyor. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar ile yolların fiziki yapısı güçlendirilirken, mahallelerin genel görünümüne de estetik bir katkı sağlanıyor. Özellikle yaz ve kış aylarında ulaşımda yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçmek adına yapılan bu uygulamalar, mahalle halkı tarafından da memnuniyetle karşılanıyor.
DOĞALGAZ KAZISI ARDINDAN YOLLARIMIZI HIZLICA ONARDIK!
Ergene’nin 9 mahallesinde devam eden doğalgaz altyapı çalışmaları ile kazılan yolların da aynı gün içinde tamamlanarak vatandaşların mağdur edilmemesi için çalıştıklarını söyleyen Ergene Belediye Başkanı Müge Yıldız Topak, “İlçemizde yürütülen doğalgaz çalışmaları nedeniyle bazı mahallelerimizde yollarımızda yapılan kazı çalışmaları sebebi ile bozulmalar meydana geldi. Ancak biz hiçbir mahallemizi mağdur etmedik. Doğalgaz temel atma sürecimizle birlikte 9 mahallemizde oluşan yol bozukluklarını aynı gün içerisinde ekiplerimizle hızlı bir şekilde tamamladık. Vatandaşlarımızın günlük yaşamının aksamasına izin vermedik. Bu süreçte gösterdiğimiz hassasiyet, hizmet anlayışımızın en önemli göstergesidir.” dedi.
DİĞER MAHALLELERDE DE SÜRECEK!
Ergene Belediye Başkanı Müge Yıldız Topak, yapılan çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada “Belediyemiz, belirlenen ihtiyaç ve öncelik sırasına göre, ilçe genelinde diğer mahallelerde de benzer çalışmaları hayata geçirmeye devam edecek. Cumhuriyet, Ulaş ve Vakıflar Mahallelerimizdeki çalışmalarımızı tamamladık. Ergene Belediyesi olarak, daha yaşanabilir, güvenli ve modern bir ilçe hedefiyle hizmet üretmeyi sürdürüyoruz.” ifadelerine yer verdi.
“Dijital Bağımlılık Ciddi Sorun Haline Gelmiştir”
Saadet Partisi Çorlu İlçe Başkanı Aytuğ Aslan, dijital bağımlılıkla ilgili önemli açıklamalar yaparak toplum için ciddi sorun haline geldiğini belirtti.
Aytuğ Aslan yaptığı açıklamada: Günümüzde dijital teknolojilerin hızlı gelişimi hayatımızın birçok alanını kolaylaştırmış, bilgiye erişimi hızlandırmış ve iletişim imkânlarını genişletmiştir. Ancak teknolojinin bilinçsiz ve kontrolsüz kullanımı toplumumuzda yeni sorunları da beraberinde getirmektedir. Bu sorunların başında dijital bağımlılık gelmektedir. Akıllı telefonlar, internet, sosyal medya ve dijital oyunların aşırı kullanımı özellikle gençler arasında hızla yaygınlaşmaktadır. Yapılan araştırmalar, dijital teknolojilerin kontrolsüz kullanımının bireylerin psikolojik, fiziksel ve sosyal hayatını olumsuz etkilediğini göstermektedir” dedi.
GENÇLERİMİZİN ÖNEMLİ BİR KISMI GÜNLERİNİN BÜYÜK BÖLÜMÜNÜ SOSYAL MEDYA VE DİJİTAL PLATFORMLARDA GEÇİRMEKTEDİR
Açıklamasının devamında Aslan, “Uzun süre ekran karşısında kalmak göz yorgunluğu, boyun ve sırt ağrıları gibi fiziksel sorunlara yol açarken; dikkat dağınıklığı, stres, uyku problemleri ve akademik başarıda düşüş gibi sorunlara da sebep olabilmektedir. Özellikle çocuklar, ergenler ve üniversite öğrencileri dijital bağımlılık açısından risk grubunda bulunmaktadır. Gençlerimizin önemli bir kısmı günlerinin büyük bölümünü sosyal medya ve dijital platformlarda geçirmektedir. Bu durum hem bireysel gelişimi hem de toplumsal ilişkileri olumsuz yönde etkilemektedir. Saadet Partisi olarak bizler, teknolojinin hayatımızın bir parçası olduğunu kabul etmekle birlikte, teknolojinin insan hayatını olumsuz etkileyecek şekilde kullanılmasına karşıyız. Teknolojinin insanı geliştiren, eğiten ve topluma fayda sağlayan bir araç olarak kullanılması gerektiğine inanıyoruz. İnsanların zamanlarını boş ve faydasız işlerle harcamaması gerekir. Özellikle gençlerimizin zamanlarını ilim öğrenerek, eğitimle, kültürel faaliyetlerle ve sosyal etkinliklerle değerlendirmesi gerekir” ifadelerine yer verdi.
DİJİTAL BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE TOPLUMUN TÜM KESİMLERİNE ÖNEMLİ GÖREVLER DÜŞMEKTE
Saadet Partisi Çorlu İlçe Başkanı Aytuğ Aslan, “Bu nedenle dijital bağımlılıkla mücadele konusunda toplumun tüm kesimlerine önemli görevler düşmektedir. Aileler çocuklarının teknoloji kullanımını yakından takip etmeli, eğitim kurumları dijital okuryazarlık ve bilinçli teknoloji kullanımı konusunda farkındalık çalışmaları yapmalı, kamu kurumları ise bu konuda gerekli politika ve projeleri geliştirmelidir. Saadet Partisi olarak gençlerimizin sağlıklı bir gelecek kurabilmesi için dijital bağımlılık konusunda toplumsal farkındalığın artırılması gerektiğini vurguluyoruz. Gençlerimizin enerjilerini spor, sanat, eğitim ve faydalı sosyal etkinliklere yönlendirebilmeleri için uygun ortamların oluşturulması büyük önem taşımaktadır. Teknoloji hayatımızın bir gerçeğidir; ancak insan hayatını yöneten bir unsur haline gelmemelidir. Sağlıklı bireyler ve güçlü bir toplum için teknolojinin bilinçli, dengeli ve faydalı bir şekilde kullanılması gerektiğine inanıyoruz” dedi.
İMDAT ŞAHİN