Çorlu İlçe Güvenlik Toplantısı belediye toplantı salonunda yapılacak.

HABERİN DEVAMI GAZETENİZ AVRUPA YAKASI’NDA
GAZETENİZİ ÇORLU, ÇERKEZKÖY’ÜN TÜM BELDE VE KÖYLERİNDEKİ
GAZETE BAYİLERİNDEN TEMİN EDEBİLİRSİNİZ.
Çorlu İlçe Güvenlik Toplantısı belediye toplantı salonunda yapılacak.
HABERİN DEVAMI GAZETENİZ AVRUPA YAKASI’NDA
GAZETENİZİ ÇORLU, ÇERKEZKÖY’ÜN TÜM BELDE VE KÖYLERİNDEKİ
GAZETE BAYİLERİNDEN TEMİN EDEBİLİRSİNİZ.
Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ve Çorlu Kaymakamı Murat Eren'in katılımıyla gerçekleşen törende, Çorlu Belediyesi ile Çorlu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı arasında iş birliği protokolü imzalandı.
Protokol kapsamında, Emine-Ali Yeter Çok Amaçlı Eğitim Merkezi bünyesinde eğitim gören çocukların anneleri başta olmak üzere; kendini geliştirmek isteyen, hizmete erişim imkânı kısıtlı ve dezavantajlı kadınlara yönelik çeşitli sanatsal ve mesleki kurslar düzenlenecek. Bu kurslar, kadınların kişisel gelişimlerine katkı sağlamanın yanı sıra, yeni beceriler edinerek ekonomik ve sosyal hayatta daha aktif rol almalarına olanak tanıyacak.
İmza töreninde konuşan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, bu anlamlı iş birliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bugün, kentimizdeki kadınlarımızın güçlenmesi ve toplumsal hayata daha etkin katılımları için önemli bir adım atıyoruz. Çorlu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile gerçekleştirdiğimiz bu iş birliği sayesinde, Emine-Ali Yeter Çok Amaçlı Eğitim Merkezi'mizde kadınlarımıza yönelik çeşitli kurslar düzenleyeceğiz. Amacımız, kadınlarımızın hem kişisel gelişimlerine destek olmak hem de onlara yeni kapılar açmak.” dedi.
Başkan Sarıkurt, imza altına alınan protokolün hayırlı olmasını temenni etti.
İçeriği ve başvuru koşulları hakkında detaylı bilgilerin önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşılacak olan kursların Çorlu'daki kadınların sosyal ve ekonomik hayata katılımlarını desteklemeyi hedefleyen önemli bir adım olacağı öngörülüyor.
Kendisi de İnşaat mühendisi olan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, odanın düzenlediği toplantıya katılarak deprem bilinci ve güvenli yapılaşma konusunda görüş alışverişinde bulundu. Çorlu’nun deprem güvenliğini en üst seviyeye çıkarmak için el birliği ile çalışacaklarını belirten Başkan Sarıkurt, Çorlu’nun daha güvenli bir geleceğe hazırlanması için kararlılıkla çalışmalara devam edeceklerini duyurdu. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt toplantıyla ilgili yaptığı açıklamada: “TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Tekirdağ Şubesi Çorlu Temsilciliği tarafından düzenlenen deprem konulu bilgilendirme toplantısına katılarak kıymetli meslektaşlarımla bir araya geldim. İnşaat mühendislerimizin deprem bilinci ve güvenli yapılaşma konusundaki değerli görüşleri ve katkıları için teşekkür ederim. Çorlu'muzun deprem güvenliğini en üst seviyeye taşımak için el birliğiyle çalışmaya, bilim ve teknik ışığında, Çorlu'muzu daha güvenli bir geleceğe hazırlamaya kararlılıkla devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.
İMDAT ŞAHİN
MÜSİAD Tekirdağ Şube Başkanı olarak seçilen Abdullah Demir ve yönetim kurulu üyeleri basın açıklamasında tek tek söz alarak kendilerini tanıttı. Başkan olarak seçilen Abdullah Demir MÜSİAD’ın çalışmalarını değerlendirdi. Basın mensuplarının da sorularını yanıtlayan Abdullah Demir MÜSİAD olarak bundan sonrada projeler geliştirmeye devam edeceklerinin altını çizdi. Hayalleri ve heyecanlarının çok yüksek olduğunu belirten Başkan Demir yeni projelerle ilgili ipuçları verdi.
GÖREVE GELDİKTEN SONRA İLK OLARAK ÜYELERİMİZİ ZİYARET ETTİK
Konuşmasının başında basın mensuplarının önemine değinen MÜSİAD Tekirdağ Şube Başkanı Abdullah Demir, 23 Ocak tarihinde genel kurulu yaptıklarını ve ilk olarak MÜSİAD üyelerini ziyaret ettiklerini belirtti. Konuşmasını sürdüren Abdullah Demir, “genel kurulumuzu yaptıktan sonra üyelerimizi ziyaret ettik. Üyelerimizi tanıyarak dokunarak, başlamak istedik. Bu sebeple siz basın mensuplarıyla bu gün buluşma fırsatı bulduk” dedi.
YÖNETİM KURULU ÜYELERİ KENDİLERİNİ TANITTI
23 Ocak 2025 tarihinde yapılan genel kurul sonrası yönetim kurulunun yüzde 70 oranında değiştiğinin altını çizen MÜSİAD Tekirdağ Şube Başkanı Abdullah Demir, yeni firma yöneticilerinin de aralarında olduğunu belirtti. Daha sonra MÜSİAD Tekirdağ Şube Yönetimindeki yöneticiler kendilerini tek tek tanıttı.
GENÇ MÜSİAD İLE BİRLİKTE 120 ÜYEMİZ VAR
Genç Müsiad ile birlikte 120 üyeleri olduğunun altını çizen Abdullah Demir konuşmasını sürdürdü: Bu sayı Ocak ayından itibaren artmaya devam ediyor. Her ay 4-5 üyemiz geliyor. Ekonomi ve finansla alakalı projelerimiz yapılacak. Her ay düzenli günü belli saati belli bir programımız olacak. Dolayısıyla bu faaliyetlerimiz olduğu gibi eğitimle alakalı da programlarımız olacak. Biz iş dünyasıyla alakalı üretmeyle alakalı ihracatla alakalı bölgemizde Türkiye’de nasıl geliştirebiliriz diye çalışmak bizim ana odağımızdır” dedi.
ŞU GÖRÜŞE BU GÖRÜŞE BAĞLI BİR DERNEK DEĞİLİZ
Konuşmasını sürdüren MÜSİAD Tekirdağ Şube Başkanı MÜSİAD Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’dir, Müstakil ne demek bağımsız demek, yanı şu görüşe bu görüşe bağlı değil, yeri geliyor iktidar ile hem fikir yeri geliyor iktidarı eleştiriyor. Yeri geliyor üretimle alakalı ülkemizin ekonomisiyle alakalı fikirler üreten bir kuruluş. Gönüllülük esasına dayanıyor. Yurt içinde olduğu gibi yurt dışında da şubeleri olan bir kuruluş, yurt dışında olduğu için sanayici açısından konfor alanı sağlıyor. Bir referans oluyor. Bir güven ortamı oluyor. Yurt içi ve yurt dışında etkinlikleri oluyor ekonomiyle ilgili. Eğitim Faaliyetleri oluyor, gençliğin biraz daha nitelik kazandırılması adına programlar oluyor. MÜSİAD bir başkan iki dönem yapabiliyor, bir dönem iki yıl, yani bir başkan 4 yıl görev yapabiliyor.
HAYALLERİMİZ HEYECANIMIZ ÇOK YÜKSEK
MÜSİAD Tekirdağ Şube Başkanı Abdullah Demir, “Bölgemiz açısından faaliyetlerimiz olacak, hayallerimiz heyecanımız çok yüksek, burada teşviklerden ihracattan tutunda okullardaki liselerdeki hamilik projesi düşünüyoruz. Bu kadar şirketimiz var, öğrencileri bunlarla birleştirmemiz gerekiyor. Onun dışında ihracat nasıl yapılır teşvik nasıl alınır, birçok firma alıyor birçok firma da almıyor. Bununla ilgili de faaliyetlerimiz olacak. Bu faaliyetlerle ilgili raporlarımızda olacak. Geçtiğimiz ay ne yaptık, gelecek ay ne yapacağız şeklinde olacak” dedi.
İMDAT ŞAHİN