Çorlu İmam Hatip Ortaokulu Öğrencisinden Büyük Başarı
Çorlu İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Yahya Ennahas Tekirdağ il birinciliğinin ardından bölge birincisi de oldu. Yayha Ennahas şimdi Türkiye finallerinde Tekirdağ’ı temsil edecek.
11 ili kapsayan yarışmada Çorlulu öğrenci Yahya Ennahas hafızlık yarışmasında birinci olarak Çorlu’yu gururlandırdı. Çorlu İmam Hatip Ortaokulu’ndan yapılan açıklamada: Düzce'de düzenlenen İmam Hatipler arası geleneksel mesleki yarışmalar kapsamında yapılan Genç Sada Hafızlık yarışmasına Tekirdağ İl Birincisi olarak katılan öğrencimiz Bölge Birincisi olarak İlimizi ve bölgemizi Türkiye finallerinde temsil etmeye hak kazandı. Çorlu Müftülüğü Hamidiye Kuran Kursu ve Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Çorlu İmam Hatip Ortaokulu iş birliğiyle yürütülen Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi öğrencisi olan Hafız Yahya Ennahas Tekirdağ ilinde yapılan yarışmada İl birincisi olarak Bölge yarışmasına katılmaya hak kazandı. Yahya Ennahas Düzce'de yapılan bölge finalinde de birinci olarak hocalarına, ailesine ve Çorlu'muza büyük gurur yaşattı. Öğrencimize Türkiye finallerinde başarılar dileriz” ifadelerine yer verildi.
İMDAT ŞAHİN
Emirgan Caddesi Hizmet Bekliyor!
Rumeli Mahallesi Emirgan Caddesi üzerinde meydana gelen çukurlar vatandaşların tepkisine neden oluyor. Vatandaşlar “Cadde delik deşik, araçla ilerlemek neredeyse imkansız” diyerek tepkilerini dile getirdi.
Çorlu’da birçok sokakta çukurlar oluşurken, bazı sokaklardan ise arabayla geçmek imkansız hale geliyor. Emirgan Caddesi üzerinde bulunan derin çukurlar nedeniyle araçlar büyük tehlike atlatıyor. Özellikle bir noktada yolun boydan boya kazılmış olması ve derin çukur oluşması nedeniyle sürücüler araçlarının hızını yavaşlatmak zorunda kalıyor. Yokuş olan Emirgan Caddesi’nde sürücüler büyük zorluk yaşarken mahalle sakinleri de yolun bira önce yapılmasını talep etti. Yayalarında kullandığı yolda yürümekte neredeyse imkansız hale geliyor.
SÜRÜYCÜLER İSYANDA; “YOL BİRAN ÖNCE YAPILSIN”
Emirgan Caddesindeki yolun biran önce yapılmasını isteyen araç sürücüleri belediyeye seslendi: “Yolda çok fazla çukur var, sade bir noktada da değil iki üç noktada derin çukurlar oluşmuş durumda. Çukurlar nedeniyle arabayla geçemiyoruz. Bu yolun biran önce asfaltlanması gerekiyor, yoksa trafik kazaları meydana gelebilir. Çünkü yokuş olduğu araçla çıkmakta güçleşiyor, birde bu yetmezmiş gibi yolda oluşan çukurlar trafiği tehlikeye düşürüyor. Çorlu Belediyesi’nden yolu biran önce yapmalarını istiyoruz” dedi.
İMDAT ŞAHİN
Dialogue Uluslararası Forumu Çorlu'da Başarıyla Tamamlandı
Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde düzenlenen DIALOGUE Uluslararası Forumu, Türkiye, Bulgaristan ve Romanya’dan gelen katılımcıların yoğun ilgisiyle başarıyla gerçekleştirildi.
İnovasyon ve iyi yönetişim temasıyla düzenlenen forumda; alanında uzman konuşmacılar, panelistler ve moderatörler eşliğinde bölgesel iş birlikleri, politika önerileri ve sürdürülebilir inovasyon ekosistemi konuları ele alındı. Gerçekleştirilen sunum, panel ve açık oturumlar sayesinde katılımcılar arasında bilgi ve deneyim paylaşımı sağlanırken, yeni proje fikirleri ve uluslararası ortaklıkların temelleri atıldı.
Forumun açılışında Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan ile Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin birer konuşma yaptı. Açılış programında ayrıca DIALOGUE Projesi ile Karadeniz Havzası İnovasyon Platformu’nun lansmanı da gerçekleştirildi. Etkinlikte keynote konuşmacı olarak yer alan Kadir Ceran ise inovasyon ve dijital dönüşüm konularında önemli değerlendirmelerde bulunarak, iş birliğinin inovasyondaki kritik rolüne dikkat çekti. Düzenlenen panel oturumunda kamu, akademi, sivil toplum ve iş dünyası temsilcileri; dörtlü sarmal (quadruple helix) iş birliği modeli çerçevesinde bölgesel inovasyon ve yönetişim konularını çok yönlü şekilde değerlendirdi. Forumun ikinci gününde gerçekleştirilen iş birliği (matchmaking) oturumlarında ise katılımcılar arasında somut proje geliştirme görüşmeleri yapıldı ve yeni ortaklıkların kurulmasına zemin hazırlandı. “Stronger Together Through Dialogue” anlayışıyla hayata geçirilen forum, bölgeler arası iş birliğinin güçlendirilmesine önemli katkı sundu.
Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri, böylesine önemli bir uluslararası organizasyona ev sahipliği yapmaktan ve DIALOGUE Projesi’nin lider ortağı olmaktan büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti.