Bulgaristan Seçimleri İçin Hazırlıklar Başladı
Bulgaristan’da 19 Nisan 2026 Pazar Günü gerçekleşecek genel seçimler öncesi Trakya’da kurulacak sandıklarla ilgili toplantı gerçekleşti.
Türkiye’de yaşayan çifte vatandaşlarında oy kullanacağı seçimler için hazırlıklar devam ediyor. Toplantıya Çorlu Kaymakamı Niyazi Erten, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, STK temsilcileri ve muhtarlar katıldı. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt tüm çifte vatandaşları oy kullanmaya davet etti. Daha önceki seçimlerde çifte vatandaşlar sandıklara giderek oylarını kullanıyordu, bu seçimde de çifte vatandaşların yeniden sandık başına gitmesi bekleniyor.
BAŞKAN SARIKURT, “TÜM ÇİFTE VATANDAŞLARIMZII OY KULLANMAYA DAVET EDİYORUM”
Toplantıyla ilgili açıklama yapan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Bulgaristan’da 19 Nisan’da gerçekleştirilecek genel seçimler öncesinde, Trakya bölgemizde kurulacak sandıklarla ilgili olarak STK başkanlarımız ve kıymetli muhtarlarımızla bir araya gelerek kapsamlı bir istişare toplantısı gerçekleştirdik. Demokrasinin en temel unsurlarından biri olan seçme hakkının etkin şekilde kullanılması büyük önem taşımaktadır. Kanunen ve anayasal olarak oy kullanma hakkına sahip çifte vatandaşlarımızın sandığa giderek iradelerini ortaya koymaları, hem demokratik sürece katkı sunacak hem de temsil gücünü artıracaktır. Tüm çifte vatandaşlarımızı bu önemli süreçte oy kullanmaya davet ediyor, alınan kararların hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
SEÇİMLER SÜREKLİ YENİLENİYOR
Bulgaristan Genel seçimleri en son 27 Ekim 2024 tarihinde gerçekleşmişti. Seçimlerin üzerinden bir buçuk yıl gibi bir süre geçmesine rağmen seçimler yeniden yapılacak. Çifte vatandaşlar ise yine sandık başına gidecek. 2024 yılı içerisinde de yine seçimler yapılmış hükümet kurulamadığı için seçimler yenilenmişti.
İMDAT ŞAHİN
Emirgan Caddesi Hizmet Bekliyor!
Rumeli Mahallesi Emirgan Caddesi üzerinde meydana gelen çukurlar vatandaşların tepkisine neden oluyor. Vatandaşlar “Cadde delik deşik, araçla ilerlemek neredeyse imkansız” diyerek tepkilerini dile getirdi.
Çorlu’da birçok sokakta çukurlar oluşurken, bazı sokaklardan ise arabayla geçmek imkansız hale geliyor. Emirgan Caddesi üzerinde bulunan derin çukurlar nedeniyle araçlar büyük tehlike atlatıyor. Özellikle bir noktada yolun boydan boya kazılmış olması ve derin çukur oluşması nedeniyle sürücüler araçlarının hızını yavaşlatmak zorunda kalıyor. Yokuş olan Emirgan Caddesi’nde sürücüler büyük zorluk yaşarken mahalle sakinleri de yolun bira önce yapılmasını talep etti. Yayalarında kullandığı yolda yürümekte neredeyse imkansız hale geliyor.
SÜRÜYCÜLER İSYANDA; “YOL BİRAN ÖNCE YAPILSIN”
Emirgan Caddesindeki yolun biran önce yapılmasını isteyen araç sürücüleri belediyeye seslendi: “Yolda çok fazla çukur var, sade bir noktada da değil iki üç noktada derin çukurlar oluşmuş durumda. Çukurlar nedeniyle arabayla geçemiyoruz. Bu yolun biran önce asfaltlanması gerekiyor, yoksa trafik kazaları meydana gelebilir. Çünkü yokuş olduğu araçla çıkmakta güçleşiyor, birde bu yetmezmiş gibi yolda oluşan çukurlar trafiği tehlikeye düşürüyor. Çorlu Belediyesi’nden yolu biran önce yapmalarını istiyoruz” dedi.
İMDAT ŞAHİN
İsmail Güleroğlu Dönemi Resmen Başladı
Yapılan genel kurul sonrası S.S. Çorlu Koordine Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanlığı görevine İsmail Güleroğlu seçildi.
Daha önceki dönemlerde yönetim kurulu üyeliği görevini yürüten İsmail Güleroğlu yapılan genel kurul sonrasında başkan seçildi. İsmail Güleroğlu genel kurul sonrası yaptığı açıklamada. “Şahsıma ve yönetim kurulumuza gösterdikleri teveccühten dolayı oy veren vermeyen tüm ortaklarımıza teşekkür ediyorum. Bu göreve layık görülmek ben ve arkadaşlarım için büyük bir onur ve aynı zamanda önemli bir sorumluluktur” ifadelerine yer verdi.
“BİZ BU KOOPERATİF TE AYRIŞMANIN DEĞİL BİRLİK VE BERABERLİĞİN TARAFIYIZ”
Açıklamasını sürdüren Güleroğlu, “Biz bu kooperatif te ayrışmanın değil birlik ve beraberliğin tarafıyız. Seçim süreci geride kalmıştır. Artık hep birlikte ortak akılla hareket etme zamanıdır. Kooperatif ortaklarımızın tamamını kucaklayan, şeffaf, hesap verebilir, ve katılımcı bir yönetim anlayışıyla çalışmaya devam edeceğiz. Amacımız kooperatifimizi daha güçlü ve daha verimli hale getirmektir. Yıllardır katmadeğer yaratan istihdama katkı sağlayan işletme kooperatifimizi geçmişten günümüze olduğu gibi daha yukarı taşımaktır. Bir kez daha tüm ortaklarımıza teşekkür edip saygılarımı sunuyorum” dedi.
İMDAT ŞAHİN