Nebil Özgentürk Çorlu'da Sanatseverlerle Buluştu
Çorlu Güncel

Nebil Özgentürk Çorlu'da Sanatseverlerle Buluştu

  • 24 Ekim 2024

Gazeteci yazar ve belgesel yönetmeni Nebil Özgentürk, Çorlu ABS Kültür ve Sanat Derneği´nin sezon açılışına katılarak kitaplarını imzaladı ve söyleşi yaptı.



Ayşin & Bedri Selvi Kültür ve Sanat Derneği'nin ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğe sanat ve edebiyat dünyasından pek çok isim katıldı. Katılımcılar, Nebil Özgentürk'ün belgeselleri ile hayat bulmuş hikâyelere tanıklık etme fırsatı bulurken, aynı zamanda sanatçıyla birebir sohbet etme ve kitaplarını imzalatma şansı elde etti. Dernek Başkanı Bedri Selvi, yaptığı açıklamada: “Sanatın ve kültürün toplumlar üzerindeki iyileştirici gücüne inanıyoruz. Nebil Özgentürk gibi değerli bir sanatçıyı ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu tür etkinlikler, sanata olan ilgiyi canlı tutmanın en güzel yollarından biri. Bugün Nebil Özgentürk kitaplarını imzaladı, belgesel izledik ve söyleşi yaptık. Çok keyifli vakit geçirdik. Kendisine teşekkür ediyorum. Derneğimizin çalışmaları devam edecek” ifadelerini kullandı. 
NEBİL ÖZGENTÜRK KİTAP İMZALADI, SANATSEVERLERLE FOTOĞRAF ÇEKTİRDİ 
Ayşin Bedri Selvi Kültür Merkezi’nde yapılan söyleşi öncesi Gazeteci Yazar ve belgesel yönetmeni Nebil Özgentürk kültür merkezini gezdi bilgiler aldı. Daha sonra kitaplarını imzalayan Nebil Özgentürk sanatseverlerle fotoğraf çektirdi. Ankara Tusaş’a yapılan saldırıyı kınayan Nebil Özgentürk terörü lanetledi şehitlere Allah’tan rahmet diledi.  
ÖZGENTÜRK'ÜN BELGESELLERİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI
Konuşmaların ardından Nebil Özgentürk'ün bir belgesel filmi gösterildi. İzleyicilere duygu dolu anlar yaşatan belgesel, sanatçının kendine özgü anlatım tarzıyla katılımcılardan tam not aldı. Gösterimin ardından sahneye çıkan Özgentürk hem sanat hayatından anılarını paylaştı hem de sanata ve belgesel yapımına dair deneyimlerini aktardı. Sohbet sırasında izleyicilerin sorularını yanıtlayan Özgentürk, sanatın önemine vurgu yaparak, “Sanat, insanı insan yapan en temel değerlerden biri. Hikâyelerimizi anlatmazsak, kim olduğumuzu unutabiliriz” dedi.
İMDAT ŞAHİN