Kamu Binasında Uyuşturucu Kullanılıyor!
Çorlu Güncel

Kamu Binasında Uyuşturucu Kullanılıyor!

  • 03 Ekim 2024

Uzun yıllar askeri lojman olarak hizmet veren Teğmen Recep Eroğlu Apartmanı’na şu anda madde bağımlılarının girip çıkması mahalle sakinlerinin tepkisini çekiyor.

Nusratiye Mahallesi Erdal İnönü Caddesi üzerinde bulunan bina uzun yıllar askeri lojman olarak kullanıldı. Askeri personelin ayrılmasıyla birlikte bina atıl kaldı, atıl kalan binanın kapı penceresi açık olunca binaya madde bağımlıları girip çıkmaya başladı. Geçtiğimiz gün binanın 5’inci katında patlama sesleri yükselirken olaya itfaiye ekipleri müdahale edip yangını söndürdü. Mahalle sakinleri patlamayı madde bağımlılarının çıkardığını öne sürerek çok fazla bağımlının binaya girip çıktığını ifade etti. Biran önce binanın yıkılmasını isteyen mahalle sakinleri yıkılmıyorsa bile binanın giriş çıkışlarının kapatılmasını istedi. 

KAMU BİNASI MAHALLELİNİN KORKULU RÜYASI OLDU 

Gazetemizin edindiği bilgilere göre Erdal İnönü Caddesi üzerinde bulunan 5 katlı bina uzun yıllar askeri personelin kaldığı lojman olarak kullanıldı. Askeri personelin çıkmasıyla birlikte bina boş kaldı. Atıl kalan binaya zaman içinde madde bağımlıları girip çıkmaya başladı. Kamu binasına madde bağımlılarının girip çıkması mahalle sakinlerinin tepkisini çekiyor. 

BİNANIN 5. KATINDA GEÇTİĞİMİZ GÜN PATLAMA MEYDANA GELDİ

Geçtiğimiz hafta sonu binanın 5. Katında patlama meydana gelirken mahalle sakinleri büyük panik yaşamıştı. Olaya itfaiye ekipleri müdahale ederek yangın kısa sürede söndürülmüştü. Gece saat 02:00 sularında meydana gelen patlamanın madde bağımlılarından kaynaklandığını ileri süren mahalle sakinleri gazetemize bilgi verdi: “Buraya her gün madde bağımlıları gelip gidiyor. O gün de yine bağımlılarının sesleri geliyordu. Bir süre sonra bir patlama sesi duyuldu apartmandan. Bizlerde dışarı çıktık olayı hemen itfaiyeye bildirdik itfaiye ekipleri gelip yangını söndürdü” ifadelerin kullandı. 

BİNANIN KAPILARI, PENCERELERİ AĞZINA KADAR AÇIK, HER GÜN BAĞIMLILAR GELİP GİDİYOR

Madde bağımlılarının her gün binaya girip çıktığını belirten mahalle sakinleri konuşmasını sürdürdü: “Her gün binaya madde bağımlıları girip çıkıyor. Sizlerin de gördüğü gibi binanın kapısı penceresi ağzına kadar açık her elini kolunu sallayan binanın içine girip çıkıyor. Kullanılmayan binanın penceresinin kapısının en azından kapalı olması gerekiyor” dedi. 

BİNA YIKILMIYORSA, KAPASI PENCERESİ KAPATILSIN, BAĞIMLILAR GİREMESİN

Binanın yıkılmasını isteyen mahalle sakinleri yıkılmıyorsa bile kapasının penceresinin kapatılmasını istedi. Gazetemize konuşan mahalle sakinleri, “Biz binanın komple yıkılmasını istiyoruz. Yıkılmıyorsa en azından kapısı penceresi kapatılsın bağımlılar içeri giremesin. Yazık günah bu şeklide durması kabul edilemez. Elini kolunu sallayan binaya girip çıkabiliyor” dedi. 

İMDAT ŞAHİN