• Yaban Hayatı Müzesi Ne Zaman Açılacak?
  • Yaban Hayatı Müzesi Ne Zaman Açılacak?
Çorlu Güncel

Yaban Hayatı Müzesi Ne Zaman Açılacak?

  • 12 Nisan 2024
  • 360 Kez Okundu

Çorlu Belediyesi ve Çorlu Avcılar Derneği iş birliği ile Cumhuriyet Parkı’nda hayata geçirilen Yaban Hayatı Müzesinin ne zaman açılacağı merak konusu oldu. Özellikler çocukların ilgisini çekmesi beklenen müzedeki çalışmalar devam ediyor.

Çorlu’da Cumhuriyet Parkı’nda yapımı devam eden müze içerisinde tahnit (dondurulmuş) yaban hayvanlarının yanı sıra yaban hayatı ile ilgili birçok malzeme görücüye çıkacak. Yaban Hayatı Müzesi’ndeki çalışmalar devam ediyor. Binanın dışarısıyla ilgili çalışmalar biterken binanın içerisiyle ilgili çalışmalar ise devam ediyor. 

ÇALIŞMALAR 2021 YILINDA BAŞLAMIŞTI

2021 yılı içerisinde çalışmalarına başlanan Yaban Hayatı Müzesi’ndeki çalışmalar devam ediyor. Müze’nin dış kısımlarındaki çalışmalar tamamlanırken, müzenin içindeki çalışmalar ise hala devam ediyor. Cumhuriyet Parkı’nda hayata geçirilen Yaban Hayatı Müzesi’nde birçok hayvanın yer olması bekleniyor. Çocukların ilgisini çekmesi beklenen müzedeki çalışmalar devam ediyor. 

YABAN HAYATI MÜZESİ’NDE BİRBİRİNDEN FARKLI HAYVANLAR YER ALACAK 

Yaban Hayatı Müzesi’nde birbirinden farklı hayvanların yer alması bekleniyor. Müzenin iç dizaynıyla ilgili gerekli çalışmaların devam ettiği Yaban Hayatı Müzesi’nde binanın dışıyla ilgili çalışmalar tamamlandı. Birbirinden farklı hayvanların yer alacağı müzenin ilgi çekmesi bekleniyor. 2021 yılında çalışmalarına başlanan Yaban Hayatı Müzesi’nin 2022 yılsonunda tamamlanması bekleniyordu fakat çalışmaların uzamasıyla birlikte açılışı da gecikti. 

ÇORLU’YA KAZANDIRILAN 4’ÜNCÜ MÜZE OLACAK 

Çorlu Belediyesi tarafından daha önce yapılan Tarihi Çorlu Evi, Çorlu Balmumu Müzesi, Atatürk Evi’nden sonra 4’üncü müze olacak. Çorlu Belediyesi son yıllarda müze çalışmalarına hız kazandırdı. 2019 yılında açılan Tarihi Çorlu Evi 2020 yılında açılan Çorlu Balmumu Heykeller Müzesi ve Atatürk Evi’nden sonra Yaban Hayatı Müzesi Çorlu’ya kazandırılan 4’üncü müze olacak

YABAN HAYATI MÜZESİ İÇİNDE NELER OLACAK

Çorlu Avcılar Derneği Başkanı Mert Yılmaz daha önceki açıklamalarında müzenin içinde nelerin yer alacağını ifade etmişti. Yılmaz, “Cumhuriyet Parkı’nın içinde yer alacak. Bin metrekare kapalı alanı olacak. İçeride çocuklarla ilgili her türlü hayvanlarla ilgili bilgi alabileceği, normal hayatlarında hiç göremeyeceği aslanından zebrasına filinden timsahına kadar hazırlanmış, yasal yollarla Türkiye’ye getirilmiş, birçok hayvanımız olacak. İçerisinde 200-250 tane trofemiz olacak. Çocuklarımız için bir kütüphanemiz olacak. Hayvanların yaşadığı bölgeler ve beslenme şekilleriyle ilgili bilgiler olacak. İçinde bilgisayarlarımız olacak, çocuklarımız her türlü yaban hayatını burada öğrenebilecek. Çorlu’da yapılacak Tabiat müzesi, müze kapsamında tek olmuş olacak. Daha önceki senelerde değişik illerde sergilenme imkanı bulmuştu” demişti. 

EYLÜL EKİM AYI GİBİ AÇILMASI PLANLANIYOR

Çorlu Avcılar Derneği Başkanı Mert Yılmaz gazetemize yaptığı değerlendirmede müzenin 4-5 ay sonra Eylül Ekim ayı gibi açılabileceğini belirtti. Çorlu Belediyesi ve Çorlu Avcılar Derneği iş birliği ile Cumhuriyet Parkı’na yapılan Yaban Hayatı Müzesi açıldığı zaman özellikle çocukların gideceği yerlerden birisi olması bekleniyor. 

İMDAT ŞAHİN