• Sevgi Sofralarında 30 Bin Ergeneli Buluştu
  • Sevgi Sofralarında 30 Bin Ergeneli Buluştu
Çorlu Güncel

Sevgi Sofralarında 30 Bin Ergeneli Buluştu

  • 29 Mart 2024
  • 226 Kez Okundu

Ergene Belediyesi Ramazan ayının ilk gününden itibaren ilçenin farklı mahallerinde Sevgi Sofraları programları düzenleyerek vatandaşları iftar yemeklerinde buluşturdu. 17 mahallede düzenlenen sevgi sofralarına toplamda 30 bin Ergeneli katıldı.

İlk olarak Yulaflı mahallesindeki iftar yemeği ile başlayan Sevgi Sofraları Sağlık Mahallesi’nde düzenlenen programla sona erdi. İlçenin tüm mahallelerinde gerçekleştirilen iftar programında binlerce kişi aynı sofrada orucunu açarken Ramazan ayının huzurunu ve bereketini yaşadı. İftar programlarına Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel de katılarak vatandaşlarla birlikte iftar yaptı. 

Sevgi kenti Ergenemizin her mahallesinde genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla erkeği ile emeklisi ile çiftçisi ile tüm emekçi kardeşlerimizle bir sofrada toplanmış olduk diyen Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Ramazan ayı bolluk, bereket, paylaşma, yardımlaşma ve dayanışma ayıdır. Rabbim Ramazan ayının bereketinden faydalanmayı hepimize nasip etsin. Bu mübarek ayda edilen duaları, tutulan oruçları, kılınan namazları yüce dergahında kabul ve makbul eylesin inşallah.  Bizler de göreve geldiğimiz ilk günden itibaren Ramazan ayında Sevgi Sofralarımızı kurarak vatandaşlarımızla bir arada oruçlarımızı açtık. Sevgi Sofralarını Ergene’de bir gelenek haline getirdik. Ergene Belediyesi olarak her alanda olduğu gibi bu alanda da öncü olduk” dedi. 

Ergene Belediyesi’nin bu yıl Yulaflı Mahallesi ile başladığı sevgi sofralarını sırası ile ilçenin tüm mahallerinde gerçekleştirdiğinin altını çizen Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Yulaflı ile başlayan Sağlık Mahallesi ile sona eren Sevgi Sofraları organizasyonlarımızda 30 bin Ergeneli katıldı. Hemşerilerimizle, komşularımızla bir arada olmaktan her zaman onur ve gurur duyuyorum” diye konuştu.