• Pahalılık Cep Yakıyor!
  • Pahalılık Cep Yakıyor!
Çorlu Güncel

Pahalılık Cep Yakıyor!

  • 06 Mart 2024
  • 381 Kez Okundu

Çorlu Belediyesi Atakent Kapalı Pazar Yeri’nde kurulan Salı Pazarı’nda fiyatlar cep yakıyor, vatandaşlar bin liradan aşağı pazardan çıkamıyor.

Pazar yerinde 15 liranın altında sebze meyve bulamazken, zeytinini peynirini, balığını alan vatandaşlar bin liradan aşağı Pazardan çıkamıyor. Bir kola peynir 250 lira civarında olurken keza zeytin fiyatları da aynı seviyelerde seyir ediyor. 15 liranın altında bir kilo sebze meyve bulunmazken, küçük bir demet marul 20 liradan satılıyor. Kış aylarının vazgeçilmez meyvelerinde de durum aynı, küçük bir lahana 25 liradan satışı yapılıyor. 

VATANDAŞLAR BİN LİRADAN AŞAĞI PAZARDAN ÇIKAMIYOR 

4 kişilik bir ailenin Pazar alışverişi bin liradan aşağı olmazken vatandaşlar geçim sıkıntısı yaşadıklarını belirtiyor. Doğru düzgün alışveriş yapmak isteyen vatandaşlar sadece bir kilo zeytin ve peynire 500 lira veriyor. Yumurtanın tanesi 4-5 liralık seviyesinde olurken bir koli yumurta yaklaşık 150 lira civarında satılıyor. Sadece sabah kahvaltısı alışverişi yaklaşık 600 liralar civarında olurken, sebze ve meyveye de vatandaşlar 500 lira civarında para harcıyor. 

KIŞLIK SEBZE MEYVEDE PAHALI 

Kışın tüketilen sebze meyvelerin de pahalı olduğunu belirten vatandaşlar gazetemize konuştu: “Kışın sebzeleri, lahana, pırasa, ıspanaktır ama baktığımız zaman bir lahana 25 liradan satılıyor iki lahana alsan 50 lira para ödüyorsun. Bir küçük demet marul 20 liradan satılıyor. Salatalık domatesin yanına bile yaklaşılmıyor. Yazık günah bu pahalılık nereye kadar gidecek” dedi. 

HAMSİ GÜN İÇİNDE 150, AKŞAM SAATİNDE 100 LİRA 

Sebze meyvede yaşanan pahalılık balıkta da yaşanıyor. Hamsinin kilosu gün içinde 150 liralardan satılırken akşam saatlerinde 100 liralara kadar düşüyor. Dört kişilik bir aile 2 kilo balık alsa 200 lira sadece balığa para ödemek durumunda kalıyor. Marketlere göre pazarların bir nebze olsun daha ucuz olduğunu belirten vatandaşlar marketlerin daha da ateş pahası olduğunu belirtti. 

VATANDAŞLAR ENFLASYONUN DÜŞMESİNİ İSTİYOR 

Her hafta Pazar yerlerinde fiyatların değiştiğine dikkat çeken vatandaşlar enflasyonun düşmesini istiyor. Gazetemize konuşan vatandaşlar, “Her hafta fiyatlar değişiyor, bir hafta önce gördüğümüz fiyatlar bir hafta sonra bir bakıyoruz değişmiş, artık enflasyon canavarının durdurulması gerekiyor. Bu şekilde gitmez. Her ay harcamalarımız artıyor, aldığımız maaşlar bir süre sonra yetmez hale geliyor” dedi. 

İMDAT ŞAHİN