• Kentsel Dönüşümle İlgili Düğmeye Basıldı
  • Kentsel Dönüşümle İlgili Düğmeye Basıldı
  • Kentsel Dönüşümle İlgili Düğmeye Basıldı
  • Kentsel Dönüşümle İlgili Düğmeye Basıldı
Çorlu Güncel

Kentsel Dönüşümle İlgili Düğmeye Basıldı

  • 10 Ocak 2022
  • 2016 Kez Okundu

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan ve Çorlu İlçe Başkanı Mustafa Keskin’in Ankara ziyaretinden Çorlu ile ilgili önemli gelişmeler yaşandı. Hıdırağa Mahallesi’nin kentsel dönüşümü için gerekli girişimlerde bulunuldu.

Kentsel dönüşümle ilgili önemli ziyaretlerde bulunan AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan ve Çorlu İlçe Başkanı Mustafa Keskin, Çorlu’daki kentsel dönüşümle ilgili önemli gelişmelere imza attı. Hazırlanan dosyayla birlikte Ankara’ya giden Mestan Özcan ve Mustafa Keskin orada gerekli kurumlarla görüştü.  
BAŞKAN KESKİN KENTSEL DÖNÜŞÜMLE İLGİLİ DOSYA HAZIRLADI 
AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Mustafa Keskin Hıdırağa Mahallesi kentsel dönüşüm için dosya hazırlayarak Ankara’da ilgili kurumlarla görüştü. Ankara ziyaretinde AK Parti İl Başkanı Mestan Özcan ve AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Mustafa Keskin dosyayı kurumlara sundu. Bakanlıkları ziyaret eden AK Parti Heyeti Tekirdağ ve Çorlu’yla ilgili projeleri bakanlıklara sundu. 
BELEDİYE BİZİ KIRMADI KENTSEL DÖNÜŞÜMLE İLGİLİ ÇALIŞMA YAPTI
AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan Çorlu Hıdırağa Mahallesi’nde başlatılması planlanan kentsel dönüşümle ilgili gazetemize bilgiler verdi. Özcan, “Çorlu’daki yerel yönetim Cumhuriyet Halk Partisi’ne ait, biz ihtiyaç halinde parti gözetmeksizin yerelde güzel bir iş yapalım diye, Çorlu bizim için önemli orada bir kentsel dönüşüm başlatılabilir mi, Kore Mahallesi olarak bilinen Hıdırağa Mahallesi’nde bir sıkıntı var. Bununla ilgili bir çalışma başlatalım istiyoruz. Belediyeden oranın durumuyla ilgili bir bilgi talep ettik, teşekkür ediyoruz, belediyemizde bizi kırmadılar güzel bir çalışma yapmışlar” dedi. 
BAKANLIK YEŞİL IŞIK YAKTI 
Kentsel dönüşümle ilgili Çevre ve şehircilik bakanlığıyla görüştüklerini belirten AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, “O çalışmayı aldık, bu çalışmanın üzerine bakan beyle görüştük. Yeşil ışık yaktık, tekrar bize mekânsal planlamayla ilgili Vedat Bey’e gönderdi. Bütün bu çalışmalar tekrar orada organize ettik. Daha sonra bunu hızlandırabiliriz dedik. Nasıl bir rezerv alan yaratacağız onu konuştuk. TOKİ’nin ilçeler arasında en çok araziye sahip olduğu ilçe Çorlu. Dolayısyla onlarla bir iş birliği yapacağız orada genel müdür yardımcılarımıza oradaki kentsel dönüşüm ile ilgili, özellikle İstanbul Otobandan çıktıktan sonra şehre girişti bir problem yaşanıyor” dedi. 
ÇORLU KALESİ’YLE İLGİLİ DE ÇALIŞMALARIMIZ VAR 
Çorlu Kalesi’yle ilgili de çalışmalarının olduğunu kaydeden AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, “Orada bir de kale var o kaleyi de tarihsel bir görünürlüğe büründürebilirmiyiz, o bölgeyi ziyarete açabilir miyiz diye düşünüyoruz. Bir çalışma başlatıyoruz. Bununla ilgili bir aracı kurumla görüştük, bununla ilgili bir çalışma yapıp daha sonra TOKİ burayı ihaleye çıkarmadan evvel orada malum yaşayanlar var, o yaşayanlarında hepsinin kani, mutmail olması lazım kalplerin biz onlarla tabi bu proje nedir, nasıl bir proje, kazançları ne olacak falan bunları da görüşmek için bir aracı kurumla da görüşüyoruz ayrıca. Bunların her aşamasını da belli periyodlarla anlatacağız” dedi. 
İMDAT ŞAHİN