• Seçimlere İlgi Yüksekti!
  • Seçimlere İlgi Yüksekti!
  • Seçimlere İlgi Yüksekti!
  • Seçimlere İlgi Yüksekti!
  • Seçimlere İlgi Yüksekti!
  • Seçimlere İlgi Yüksekti!
  • Seçimlere İlgi Yüksekti!
  • Seçimlere İlgi Yüksekti!
  • Seçimlere İlgi Yüksekti!
  • Seçimlere İlgi Yüksekti!
  • Seçimlere İlgi Yüksekti!
  • Seçimlere İlgi Yüksekti!
  • Seçimlere İlgi Yüksekti!
  • Seçimlere İlgi Yüksekti!
  • Seçimlere İlgi Yüksekti!
Çorlu Güncel

Seçimlere İlgi Yüksekti!

  • 15 Kasım 2021
  • 1142 Kez Okundu

Bulgaristan’da yapılan Cumhurbaşkanı ve genel seçimler için soydaşlarımız Pazar günü sandık başına gitti. Bu yıl 3. kez yapılan seçimlerde oy kullananların sayısı bir önceki seçime göre arttı.


Çifte vatandaşlığı olan soydaşlarımız Bulgaristan’da yapılan seçimler için sandık başına gitti. Yaklaşık 15 bin seçmenin bulunduğu Çorlu’da önceki seçimlere göre oy kullananların sayısı arttı. Bir önceki seçimlerde 4 bin soydaşımız sandık başına gitmişti, Pazar günü yapılan seçimlerde ise 6 bin 754 soydaşımız sandık başına gitti. Pazar günü yapılan Bulgaristan seçimleri için Çorlu’da 3 okulda 8 sandık kuruldu. Kurulan sandıklarda soydaşlarımız akşama kadar oylarını kullandılar. 
DİĞER SEÇİMLERE GÖRE OY KULLANANLARIN SAYISI ARTTI 
Bulgaristan’da bir türlü hükümetin kurulamaması sonucu seçimler 3. Kez tekrarlandı. En son 11 Temmuz tarihinde yapılan seçimlerde 4 bin soydaşımız oy kullanırken Pazar Günü yapılan seçimlerde 6 bin 754 kişi oy kullandı. 04 Nisan yapılan seçimlerde ise 3 bin kişi Çorlu’da oy kullanmıştı. Bulgaristan’da yapılan Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler için sabah saatlerinde başlayan oy verme işlemleri akşama kadar devam etti. 
HAK VE ÖZGÜRLÜKLER HAREKETİ 6 BİN 217 OY ALDI 
Yapılan genel seçimler ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Türklerin temsilcisi Hak ve Özgürlükler Hareketi Çorlu’dan 6 bin 217 oy aldı. Genel seçimlerde 6 bin 754 seçmenden 15 oy geçersiz sayılırken, HÖH Partisi 6 bin 217 oy alırken diğer partiler 522 oy aldı. 
CUMHURBAŞKANI ADAYI MUSTAFA KARADAYI 6 BİN 330 OY ALDI 
Türk asıllı olan cumhurbaşkanı adayı Mustafa Karadayı Çorlu’daki seçmenlerden 6 bin 330 oy aldı. Çorlu’da kurulan 8 sandıktan Mustafa Karadayı oyların çoğunu aldı. Diğer adaylar ise sadece 406 oy alabildi. Pazar günü yapılan genel seçimler ve Cumhurbaşkanı seçimleri için Türk Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Karadayı diğer ilçelerde de önce çıkan isim oldu. 
TEKİRDAĞ’DA 13 BİN 290 KİŞİ OY KULLANDI 
Tekirdağ genelinde kurulan sandıklarda toplamda 13 bin 290 kişi oy kullandı. Tekirdağ’da kullanılan 13 bin 290 oyun 6 bin 754’ü Çorlu’da kullanıldı. En fazla oy Çorlu ilçesinde kullanılırken, Çerkezköy’de 845, Muratlı’da 523, Süleymanpaşa’da 913, Kapaklı ’da 930 oy, Saray’da 539 oy kullanıldı. Ergene’de ise 2 bin 786 kullanıldı. 
KAYMAKAM SARILI SEÇİMLERE DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR ETTİ 
Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı seçim sonrasında seçimlerde görev alanlara ve seçim sürecinde destek verenlere teşekkür ederek seçim sonuçlarını gazetemizle paylaştı. Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı paylaştığı bilgide, Çorlu’da 3 okulda toplam 8 sandıkta 6 bin 754 soydaşlarımız oy kullandı. Hak ve Özgürlükler Hareketi seçimlerde 6 bin 217 oy alırken Cumhurbaşkanı Adayı Mustafa Karadayı’da 6 bin 330 oy aldı. En son 11 Temmuz da yapılan seçimlerde 4 bin kişi oy kullanırken Pazar günü yapılan seçimlerde 6 bin 754 kişi oy kullandı. Oy kullananların sayısı artarken Hak ve Özgürlükler Hareketi oy sayısını artırdı. 
CHP PARTİ SÖZCÜSÜ ÖZTRAK SANDIKLARI GEZDİ 
CHP Parti Sözcüsü aynı zamanda Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak Tekirdağ’daki okulları gezerek soydaşlarımızla sohbet etti. Çorlu’daki okul ziyaretleri kapsamında açıklamada bulunan Faik Öztrak, “Bulgaristan seçimlerinde oy kullanmaya hakkı olan soydaşlarımızın büyük bir ilgiyle büyük bir istekle sandık başında olduğunu gördük. Tabii ki Bulgaristan’daki demokrasiye çok büyük katkısı olacak bir olay, yetmez Türkiye’nin Bulgaristan’la olan ilişkilerine Avrupa Birliği ile olan ilişkilerine çok büyük katkısı olacak bir gelişme. Bu noktaya gelebilmek için belediyelerimiz çok büyük gayretler gösterdiler. Biz bu işin böyle olması gerektiğini senelerdir söylüyoruz. Nihayet en son seçimde hükümetinde bu noktaya geldiğini valilerin ve kaymakamların bu doğrultuda ciddi gayretler gösterdiğini görmek tabiki bizleri de sevindiriyor. Aklın yolu bir, oradaki vi buradaki soydaşlarımızı bölmek yerine birlik ve beraberlik içinde olmanın son derece önemli olduğunu düşünüyoruz. Şunun da altını çizmeden geçemeyeceğim bundan önce yapılanları unutmak mümkün değildir. Kurt kışı geçirmiştir ama yediği ayazı hiçbir zaman unutmayacak” dedi.