• Kuzey Bölgesi'nin Çehresi Değişecek
  • Kuzey Bölgesi'nin Çehresi Değişecek
  • Kuzey Bölgesi'nin Çehresi Değişecek
Çorlu Güncel

Kuzey Bölgesi'nin Çehresi Değişecek

  • 14 Haziran 2021
  • 932 Kez Okundu

Çorlu’nun kuzeyinde yer alan Kemalettin, Nusratiye, Cemali’ye Mahallerinde bazı cadde ve sokaklarda Çorlu Belediyesi 2021 yılı içerisinde çalışma yapacak. Çalışmalar sonrasında Çorlu’nun kuzey bölgesinde yer alan cadde ve sokaklarının çehresinin değişmesi bekleniyor.


Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Özcan Veysel Tunçcan, Çorlu’nun kuzeyinde yer alan Eski Çerkezköy Caddesi ve devam eden sokak ve caddelerde yol ve kaldırım yenileme çalışmalarının yapılacağını belirterek hazırlıkların sürdüğünü kaydetti. Kaldırım çalışmalarında kilit taşı ihale hazırlıklarının sürdüğünü kaydeden Tunçcan, TESKİ’nin de bölgede çalışma yapacağını belirtti. 
BAZI SOKAKLAR KİLİT TAŞI OLACAK BAZI SOKAKLARA İSE ASFALT ATILACAK
Gazetemize konuşan Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Özcan Veysel Tunçcan, “Çorlu’nun kuzey bölgesinde bu sene ciddi çalışmalar yapacağız. Değirmen Şadırvan bu sokaklarda tek yön çalışması olacak. Bununla ilgili arkadaşlar kilit taşı ihalesini hazırlıklarını yapıyor, yakın zamanda kilit taşı ihalesine çıkılmış olacak. Bazı sokaklar kilit taşı olacak bazı sokaklar asfalt olacak. Asfaltı zaten kendimiz yapıyoruz. TESKİ’nin de o bölgede çalışmaları olacak. Erdal İnönü Caddesi’nden eski Çerkezköy Caddesi’ne kadar ana hatları değiştirecekler. Kanallar ve su bağlantılarıyla ilgili çalışmaları olacak. Onların akabinde de biz üst yapıyı yapıyor olacağız. Biz ihale hazırlıklarını yapıyoruz. 
KALDIRIM SIKINTISI VAR, KALDIRIM OLUŞTURACAĞIZ
Bu sene Kuzey Bölgesi’nde ciddi sayıda sokakta çalışma yapacağız diyen Özcan Veysel Tunçcan konuşmasını sürdürdü: “Kaldırım oluşturmaya çalışacağız, okula giden öğrenciler ve vatandaşlarımız için. O bölgede kaldırım eksikliği, bu eksikliği gidermek istiyoruz. Biz sıcak asfaltı kendimiz üretiyoruz bununla ilgili malzeme ihalesine çıktık onlar gerçekleşti, sözleşmelerini bitirdik, bazı sokaklar kilit taşı olacak, kilit taşıyla ilgili ihale hazırlıkları devam ediyor” dedi.  
YİNE HEDEFİMİZ 50 BİN TON ASFALT ATMAK 
2021 yılında hedeflerinin 50 bin ton asfalt atmak olduğunu kaydeden Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Özcan Veysel Tunçcan, “Çorlu Belediyesi’nin bu sene ki asfalt hedefi yine 50 bin ton civarında. Biz yine şartlar uygun olursa biz bu rakamı yukarı taşıyabiliriz. Hava şartları uygun olursa, geçen yıl haziran ayı yağışlı geçmişti bu sene ne olacak göreceğiz. Hava durumu iyi olursa Çorlu Belediyesi olarak yine Çorlu’da asfalt çalışmalarımız sürecek” dedi. 
İMDAT ŞAHİN