• Pazar Yerinde Bayram Yoğunluğu Yaşandı
  • Pazar Yerinde Bayram Yoğunluğu Yaşandı
  • Pazar Yerinde Bayram Yoğunluğu Yaşandı
  • Pazar Yerinde Bayram Yoğunluğu Yaşandı
  • Pazar Yerinde Bayram Yoğunluğu Yaşandı
  • Pazar Yerinde Bayram Yoğunluğu Yaşandı
Çorlu Güncel

Pazar Yerinde Bayram Yoğunluğu Yaşandı

  • 22 Mayıs 2020
  • 1170 Kez Okundu

Pazar günü başlayacak olan Ramazan Bayramı öncesi vatandaşlar Çorlu Belediyesi Kapalı Pazar Yeri’nde Pazar alışverişine çıktı, Pazar yerinde bayram yoğunluğu oluştu.


Ramazan Bayramı’nda 23-24-25-26 Mayıs tarihlerinde sokağa çıkma yasağının başlamasıyla birlikte vatandaşlar alışverişlerini yapmak için Perşembe Pazarı’na gitti. Pazara giden vatandaşlar bayram alışverişlerini tamamlayarak evlerine döndü. 
PAZARA MASKESİZ KİMSE ALINMADI 
Çorlu Belediyesi Kapalı Pazar Yeri’nde Çorlu Belediyesi Zabıta ekipleri pazara maskesiz gelenleri ve 65 yaş üstü vatandaşları uyardı. 65 yaş üstü vatandaşları Pazara girmemeleri noktasında uyarıda bulunan zabıta ekipleri maskesiz vatandaşlara da maske takmaları konusunda uyarıda bulundu. Çoğu vatandaş maskesini takarak pazara gelirken bazı vatandaşlar ise maskelerini almadan Pazara gelince Çorlu Belediyesi Zabıta ekipleri maskesiz olanları uyardı ve maskesi olmayanlara da maske verdi. 
PAZAR ESNAFI, “GÜNLERDİR PARA KAZANAMIYORDUK”
Bayrama sayılı günler kalırken vatandaşların bayram telaşı da arttı. Vatandaşlar 4 günlük sokağa çıkma yasağıyla da birlikte alışveriş tedariklerini pazardan karşıladı. Esnaflar ise bayram öncesi yaşanan yoğunluktan memnun olduklarını ifade etti. Esnaflar, “Bayram üzeri bir yoğunluk yaşanıyor. Vatandaşlar 4 günlük yasakla birlikte alışverişlerini daha da fazla yapıyor. Bu durumdan bizlerde memnunuz günlerdir korona virüs nedeniyle para kazanamıyorduk, bayram öncesi yoğunluktan biraz para kazanıyoruz” dedi. 
BAYRAM İÇİN ALIŞVERİŞ YAPTIK 
Bayramı evlerinde geçirecek olan vatandaşlar gazetemize yaptığı açıklamada: “Ramazan Bayramı’nda 4 gün sokağa çıkma yasağı var. Durum böyle olunca bizlerde ailemizle evde bayram geçirmek için alışverişe çıktık. Evde ailemizle yemek için meyve aldık, yemek yapmak için sebze aldık, biraz fazla alışveriş yaptık, bayramda evimizde güzel zaman geçirmek için alışverişe çıktık” dedi. 
DENETİMLER YAPILDI 
11 Mayıs 2020 tarihli 27 sayılı İl Umumi Hıfsıssıhha Meclis kararı g/4 maddesi gereğince AVM denetimi için oluşturulan komisyonda görevli personeller Çorlu Kapalı Pazar Yeri’nde incelemelerde bulundu. AVM Denetim Komisyonu üyeleri berber/kuaför/güzellik merkezleri, alışveriş merkezleri, ticari taksiler, pazar yerleri ve şehiriçi ve şehirlerarası toplu taşıma araçlarını denetleme yetkisi olduğu için Pazar yerlerinde incelemelerde bulunuyor. Tezgâh aralıklarını kontrol eden komisyon üyeleri maskesiz olan vatandaşları ve esnafları da uyardı. 
İMDAT ŞAHİN