• Kent Konseyi Kadın Meclisi Kahvaltı Düzenledi
  • Kent Konseyi Kadın Meclisi Kahvaltı Düzenledi
  • Kent Konseyi Kadın Meclisi Kahvaltı Düzenledi
  • Kent Konseyi Kadın Meclisi Kahvaltı Düzenledi
  • Kent Konseyi Kadın Meclisi Kahvaltı Düzenledi
Çorlu Güncel

Kent Konseyi Kadın Meclisi Kahvaltı Düzenledi

  • 05 Aralık 2019
  • 827 Kez Okundu

Çorlu Kent Konseyi Kadın Meclisi 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve Türkiye’de Kadına Seçme ve Seçilme Hakkı verilmesinin 85’inci yılı dolayısıyla Çorlu Belediyesi’nde kahvaltı düzenledi.


Kahvaltıya Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu Kent Konseyi Başkanı Mehmet Ali Yavuz, Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Yasemin Ayyürek, Kent Konseyi Kadın Meclisi eski Başkanları ve çok sayıda kadın davetli katıldı. 
KENT KONSEYİ ÇORLU’DA BULUNAN 130 BİN KADINI TEMSİL ETMEKTEDİR
Programda Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nigar Alemdar Yetkin bir konuşma yaptı: “Öncelikle Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak görevlerimizden bahsetmek istiyorum, görevimiz kadınların öncelikli konularını kentin ortak gündemine taşımak ve Kent Konseyi’nde ve yerel yönetimde güçlü bir şekilde temsil edilmelerini sağlamak, tanıtıcı eğitici geliştirici ve katılımcı projeler ve etkinlikler düzenleme çalışmalarını yapmak. Kent Konseyi, Çorlu’da bulunan 130 bin kadını temsil eden meclis üyelerinden, parti temsilcilerinden, üniversitelerden kamu kurumlarından, mahalle temsilcilerinden oluşan kadınlar için gönüllüler esasıyla çalışan bir oluşumdur” dedi. 
BİRÇOK ŞEHRE GÖRE AVANTAJLIYIZ
Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’ta yaptığı açıklamada, Kent konseyi seçimlerimiz gerçekleşti, burada seçilmiş muhtarlarımız var, ben birçok şehre göre avantajlı olduğumuza inanıyorum. Çok sayıda kadın muhtarımız var, yönetimlerde kadınlarımız var, ümit ediyorum seçilmiş yeni arkadaşlarımızla yeni yönetimlerimizle birlikte kadınlarımız için güzel projeler yapılacağına inanıyorum” dedi. 
PLAKETLER TAKTİM EDİLDİ 
Çorlu Kent Konseyi Kadın Meclisi kahvaltısında daha önce Kent Konseyi Kadın Meclisi başkanlığı yapan isimler tek tek çağırılarak plaketler verildi. Eski Kent Konseyi Başkanlarından Selda Er yaptığı konuşmada birlikteliğin önemini belirterek; “Görev yaptığımız yıllarda benimle birlikte olan yönetim kurulumuza çok teşekkür ediyorum, böyle güzel bir günde sizlerle birlikte olmaktan dolayı da çok mutluyum” dedi. 
İMDAT ŞAHİN