• Geleneksel Piknikte Buluştular
Çorlu Güncel

Geleneksel Piknikte Buluştular

  • 10 Haziran 2019
  • 1057 Kez Okundu

Kilikadılılar Derneği’nin düzenlediğin geleneksel pikniğe Türkiye’nin değişik bölgelerinde ve Bulgaristan da yaşayan çok sayıda vatandaş katıldı.

Ergene Ulaş Piknik alanında yapılan piknikte bir araya gelen Kilikadılar güzel vakit geçirdi. Piknikte yarışmalar, hediye çekilişleri yapıldı. Mangallarını yakan aileler sevdikleriyle eğlendi. Müzik şöleni de yapılan piknikte insanlar gönüllerince oyun oynadı.

KAYNAŞMANIN SAĞLANMASI İÇİN PİKNİK DÜZENLİYORUZ

Kilikadılar Dernek Başkanı Bilgin İnceoğlu yaptığı konuşmada: “Şu anda gerçekleştirmiş olduğumuz 11’inci Kilikadılar Dernek pikniği. 93 Harbinden bu güne kadar her 15 yılda bir zorunlu göçe tabi tutulan Bulgaristan Türklerinin Türkiye’nin değişik bölgelerine göç eden insanlarını birleştirmek kaynaştırmak için bu piknik organizasyonlarını düzenliyoruz. Afyonkarahisar’ın İhsani ilçesinin yarısını Kilikadılı hemşerilerimiz oluşturmuştur ve onlarla birlikte etkinliğimizi gerçekleştirdik. İnsanları bir araya getiriyoruz bu da önemli bir faktör” dedi.  

BULGARİSTANDAKİ KİLİKADI KÖYÜNÜ ANLATTI

Bulgaristan’daki Kilikadı Köyünü anlatan dernek başkanı Bilgin İnceoğlu, “Dernek olarak birçok faaliyet gerçekleştirdik, Çorlu’da ilkleri yaptık. Bulgaristan’da Türklüğün kalesi olarak nitelendirilen Kilikadı Köyü, Osmanlı arşivinde 1542 yılında Kiligazi olarak geçmektedir. Bulgaristan da gazi ünvanlıyla şereflendirilmiş üç yerden birisidir. Kilikadı kadının yerleşmesiyle birlikte Kilikadı ismini almıştır. 3300 civarında şu anda kayıtlı bir nüfus var. Her 15 yılda bir göç verdiği için bölgede nüfus azalıyor ama şu anda orda bulunan Türkler örf ve adetlerini devam ettiriyorlar” dedi.

İmdat Şahin