• İftar Programında Buluştular
Çorlu Güncel

İftar Programında Buluştular

  • 14 Mayıs 2019
  • 1039 Kez Okundu

11 Ayın Sultanı Ramazan Ayı’nın 6’ncı gününde İlim Yayma Cemiyeti Çorlu Şubesi kendi öğrenci yurdunda iftar programı düzenledi.

İftar programına AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Yavuz Uylaş, Saadet Partisi Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı Murat Vakitçi, Büyük Birlik Partisi Çorlu İlçe Başkanı İsmail Ceylan, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“İFTARDAN SONRA NAMAZ KILINDI”

Öğrenci yurdunun bahçesinde yapılması planlanan iftar programı yağmur nedeniyle yurt yemekhanesinde yapıldı. Öğrenciler yemekleri kendi elleriyle dağıttı, ezanın okunmasıyla birlikte vatandaşlar oruçlarını açtı. İftardan sonra dualar okundu ve namaz kılındı. İlim Yayma Cemiyeti Çorlu Şubesi Başkanı Kurtuluş Ay iftar programıyla ilgili bir değerlendirme yaparak, “Öncelikle tüm Çorlu halkımızın Ramazan’ını tebrik ediyorum. Ramazanın böyle güzel bir gününde çok değerli misafirlerimizle beraber böyle bir iftar yapmak nasip oldu. Katılan tüm büyüklerim ve arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

“İLİM YAYMA CEMİYETİ OLARAK GÜZEL İŞLERE İMZA ATACAĞIZ”

Konuşmasını sürdüren İlim Yayma Cemiyeti Çorlu Şube Başkanı Kurtuluş Ay, “Burası İlim Yayma Cemiyeti öğrenci yurdu, burada şu anda üniversiteli öğrencilerimize hizmet veriyoruz. Yurdumuzda 54 öğrencimiz var. Öğrencilerimiz burada barınma, beslenme gibi her türlü ihtiyaçlarını gideriyorlar. Bizim amacımızda vatana millete hayırlı nesiller yetiştirmek için böyle yuvaları yaşatmak istiyoruz. Çorlu halkımız bize sahip çıktı, Çorlu halkımızın yardımları ve gayretleriyle bu binayı iki buçuk yıl gibi bir zamanda bitirdik. İnşallah daha güzel işleri hep beraber yapacağız. Önümüzde çok güzel hedeflerimiz var, marifet okulu açacağız. Amacımız tüm gençlerimize dokunmaktır. Onları vatana millete hayırlı birer insan olarak yetiştirmek istiyoruz. Bu günümüze katılan başta sayın vekilimiz Mustafa Yel, Kaymakamımız Cafer Sarılı ve ilçe başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

İmdat Şahin