• “Seçimlerden Sonra Oturup Anlaşacağımıza İnanıyorum”
Çorlu Güncel

“Seçimlerden Sonra Oturup Anlaşacağımıza İnanıyorum”

  • 23 Mart 2019
  • 1170 Kez Okundu

Çorlu Belediye Başkanı aynı zamanda adayı Ahmet Sarıkurt geçtiğimiz günlerde yaşanan belediye işçilerinin grevini değerlendirdi.

Arda Cunda Restoranda yapılan basın toplantısında basın mensuplarının sorusunu yanıtlayan Ahmet Sarıkurt geçtiğimiz günlerde yaşanan belediye çalışanlarının grevini değerlendirdi. Sarıkurt, “Toplu Sözleşme’nin aşamaları var bilindiği üzere, bu aşamalardan birtanesi grevle ilgili alınan karar ben daha önce ifade etmiştim. Belediyede çalışan arkadaşlartoplandığı zamanda yanına gittim arkadaşların. Çorlu Belediye Başkanlığı olarak biz arkadaşların haklarını gözettik. Bu süreç içerisinde sendika grev ilanını asmadığı zaman yetkisi düşüyor. Bu devam eden bir süreç, bu seçim süreci bittikten sonra, bunu makul bir şekilde arkadaşlarımızla konuşup ben anlaşacağımıza inanıyorum. Bu güne kadar anlaştık bundan sonrada anlaşırız” dedi.

 

“BİZLER KADAR ONLAR İŞÇİLERİN HAKLARINI GÖZETEMEZ”

 

Cumhur İttifakı Çorlu Belediye Başkanı Serkan Erçili’nin konuyla ilgili konuşmaları hatırlatılması üzerine Ahmet Sarıkurt konuşmasını sürdürdü: “Tabi siyasi rakimizin bir beyanatı var, ben kendisiyle de görüştüm. Konuyla ilgili şantiyedeki arkadaşlar la da konuştum. Ben kendilerine şunu söyledim, Soma’da hayatını kaybedenlerin yakınlarını tekmeleyenler, İstanbul Havalimanında 52 çalışan işçi canımız gittikten sonra biz insanca çalışmak istiyoruz diyen diğer işçilerin üzerine panzerlerle gidenler bizim işçilerin haklarını gözettiğimiz kadar gözetemezler dedim. Bu dönemde her şey rutinin dışında tartışıldığı için siyasi rakipler bunun üzerinden çıkış yapmaya çalışıyorlar” dedi.

 

İmdat Şahin