• Meclis Başkanına Çorlu'da Sevgi Seli
Çorlu Güncel

Meclis Başkanına Çorlu'da Sevgi Seli

  • 11 Mart 2019
  • 852 Kez Okundu

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop bir dizi ziyaret için geldiği Çorlu’da sevgi seli ile karşılaştı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop onuruna verilen Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’nın yemeğine katıldı. Yemek programından sonra Salih Omurtak Caddesi’ndeki esnafı ziyaret eden Mustafa Şentop’a ilgi oldukça yoğundu. Meclis Başkanı Mustafa Şentop esnaf ziyaretinden sonrada yapılması planlanan eski devlet hastanesinin bulunduğu Millet Bahçesi’nde basın mensuplarına bir açıklama yaptı. İlk ziyaret yeri olan Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası yemeğine Tekirdağ’ın önde gelen isimleri katıldı.

 

“ÇORLUMUZU TÜRKİYE’NİN EN GÜZİDE ŞEHRİ HALİNE GETİRECEĞİZ”

 

Meclis Başkanı Mustafa Şentop Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’nın kendi onuruna verdiği yemekte konuştu: “Ben daha öncede belirtmiştim ben milletvekili seçilirken ben Tekirdağ olmakla beraber Çorlu’nun da milletvekiliyim demiştim. Değişen hiçbir durum yok. Özellikle Meclis başkanlığı sürecinde meclis başkanı olarak aday gösterilmemi sağlayan Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyorum. Aslında bu benim nezdimde Tekirdağ’a gösterilmiş bir ilgidir. Mecliste benim başkan olmam için gayret gösteren milletvekillerimize de çok teşekkür ediyorum. Sahip olduğu imkanlar ve potansiyeller bakımından Tekirdağ çok önemli bir ilimiz. Sanayi, tarım, turizm, ulaşım bakımından çok elverişli yerdeyiz. Bu güne kadar bunların gelişmesi için gayret gösterdik, şimdi imkanlarımız çok daha fazla olanakların artırılması için daha fazla gayret göstereceğiz.  Taleplerle ilgili, problemlerle ilgili, şikayetlerle ilgili arkadaşlarımızla şu ana kadar birlikte çalıştık bundan sonrada projeler üreterek çalışmaya devam edeceğiz. Çorlumuzu Türkiye’nin en güzide şehri haline getireceğiz” dedi.

 

ÇORLULULARDAN MECLİS BAŞKANINA BÜYÜK İLGİ

 

Yemek programından sonra Salih Omurtak Caddesi’ndeki esnafı ziyaret eden Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop esnaflarla sohbet etti. İlk durağı bir taksi durağı olan Mustafa Şentop burada taksicilerle çay içti. Yoğun ilgi nedeniyle Meclis Başkanı Mustafa Şentop ilerlemekte zor anlar yaşadı. Mustafa Şentop ile fotoğraf çektirmek isteyen vatandaşlar uzun uğraşlarda bulundu. Salih Omurtak Caddesi esnafını ziyareti sırasında Meclis Başkanı Mustafa Şentop çocuklara özel ilgi gösterdi. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı esnaf ziyaretinden sonra Meclis Başkanı Mustafa Şentop Millet Bahçesi olarak belirlenen eski devlet hastanesinin bulunduğu yere gitti.

 

“ÇORLUNUN EN GÜZEL YERİNE MİLLET BAHÇESİ YAPIYORUZ”

Millet Bahçesi olarak belirlenen eski devlet hastanesinin bulunduğu alanda basına açıklama yapan Türkiye Büyük Millet Meclis Başkanı Mustafa Şentop millet bahçesi için çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Şentop, “Birkaç ay önce buraya gelmiştik, Çevre ve Şehircilik Bakanımız açıklamıştı burasının Millet Bahçesi olacağını. Onunla ilgili çalışmalar başladı ve şuanda devam ediyor. Buradaki binalar yıkıldı alan temizlendi. İnşallah kısa zaman içerisinde çalışmalar bitecektir ve burası halkımızın hizmetine sunulacaktır. Çorlu’nun en güzel yerine millet bahçesi yapıyoruz. Süleymanpaşada da yine şehrimizin en güzel yeri millet bahçesi olarak yapılacak. Tekirdağ’ımıza gerekli önemi gösteriyoruz” dedi.

 

İmdat Şahin